Υπόγεια Εκκλησία από Αλάτι στο Αλατωρυχείο Βιελίτσκα στην Πολωνία

Αλατωρυχείο Βιελίτσκα: Ένας Κόσμος Από Αλάτι στην Πολωνία

Λίγο έξω από την μαγευτική Κρακοβία βρίσκεται το μοναδικό αλατωρυχείο Βιελίτσκα. Ένας υπόγειος κόσμος από αλάτι και θρησκεία έτοιμος να τον ανακαλύψετε. Ένα μνημείο UNESCO με μεγάλη Ιστορική σημασία, αλλά και ένα θέρετρο υγείας.


 Αλατωρυχείο Βιελίτσκα

Έχει Καταπλήξει Εκατομμύρια Τουρίστες Από Όλο τον Κόσμο.

Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO. Το Αλατωρυχείο Βιελίτσκα είναι μοναδικό στο είδος του. Βάλτε το στην λίστα ταξιδιού σας από την παραμυθένια Κρακοβία.


«Γνωρίζατε ότι το αλατωρυχείο Βιελίτσκα είναι τόσο μεγάλο που μπορείτε να επισκεφτείτε μόνο το 2% από τα 245 χιλιόμετρα των υπόγειων διαδρόμων που φτάνουν μέχρι και τα 327 μέτρα κάτω από την γη

Επισκεφτείτε το Αλατωρυχείο Βιελίτσκα στα Ελληνικά

Ιστορία Αλατωρυχείου Βιελίτσκα

Προϊστορική Εποχή

Κατά τους Νεολιθικούς χρόνους το αλάτι λαμβανόταν από το αλατόνερο το οποίο θερμαινόταν σε πήλινα αγγεία. Τα παλαιότερα εργαλεία εξόρυξης αλατιού στην Κεντρική Ευρώπη, ανακαλύφθηκαν στο χωριό Barycz, κοντά στη Βιελίτσκα και προέρχονται από αυτήν την περίοδο.

Στους αιώνες που ακολούθησαν, το μυστικό της παραγωγής εξατμισμένου αλατιού μεταβιβάστηκε από γενιά σε γενιά - και οι εμπλεκόμενοι άνθρωποι ήταν μια εξειδικευμένη επαγγελματική ομάδα.

Το αλάτι χρησίμευσε ως συντηρητικό για το κρέας και τα ψάρια και με τον καιρό έγινε επίσης μέσο πληρωμής στο εμπόριο.


11ος - 13oς Αιώνας

Στα τέλη του 11ου και του 12ου αιώνα, οι πηγές αλατιού άρχισαν να εξασθενίζουν και να εξαφανίζονται.

Έτσι ξεκίνησε μια ενεργή αναζήτηση άλμης μέσω της κατασκευής φρεατίων. Το αλατισμένο νερό εκχυλιζόταν από το πηγάδι στην επιφάνεια και στη συνέχεια θερμαινόταν σε σκεύη μέχρι να παραμείνει το καθαρό εξατμισμένο αλάτι.

Πίνακας από αλάτι ο οποίος απεικονίζει την Παναγία μαζί με τον Χριστό και τον Ιωσήφ πάνω στο γαιδουράκι

Εκείνη την εποχή, ολόκληρη η περιοχή της Βιελίτσκα αναπτύχθηκε. Υπήρχαν τρεις οικισμοί, δύο πέτρινες εκκλησίες και το εμπόριο, όπως και η βιοτεχνία άνθισαν. Τον 13ο αιώνα, ενώ έσκαβαν ένα από τα αλατούχα πηγάδια, βρέθηκαν κατά λάθος τα πρώτα κομμάτια αλατιού.

Η ανακάλυψη της πολύτιμης αυτής πρώτης ύλης αποδείχθηκε επαναστατική. Ο πρώτος άξονας που οδηγούσε υπόγεια άρχισε ήδη από το δεύτερο μισό του 13ου αιώνα.


14ος - 18ος Αιώνας

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα από την εξόρυξη αλατιού αποτελούσαν το 1/3 του εισοδήματος του βασιλικού θησαυρού. Έτσι ο Βασιλιάς Casimir ΙΙΙ της Πολωνίας, ο Μέγας, λέγεται ότι βρήκε μια Πολωνία από ξύλο και την άφησε από πέτρα.

Τα υψηλά κέρδη από την εξόρυξη αλατιού, επέτρεψαν, μεταξύ άλλων, να ιδρύσει και την Ακαδημία της Κρακοβίας, το πρώτο πανεπιστήμιο στην Πολωνία.

Ο ίδιος ο κυβερνήτης εξέδωσε το καταστατικό Saltworks το 1368, θέτοντας τους νόμους και τις παραδόσεις εξόρυξης. Έτσι αναπτύχθηκαν τα ορυχεία τις επόμενες δεκαετίες.

Στο τέλος του Μεσαίωνα, περίπου 320 εργάστηκαν στο αλατωρυχείο Βιελίτσκα, έτσι η ετήσια παραγωγή αλατιού έφτασε τους 8 τόνους. Καθώς η εξόρυξη ήταν ακόμα εποχιακή, το αλατωρυχείο Βιελίτσκα δεν λειτουργούσε σε μέγιστη κλίμακα και ήταν κλειστό κατά τους μήνες γεωργικών εργασιών.

Μέχρι το τέλος του 15ου αιώνα, υπήρχαν μόνο τέσσερις άξονες εργασίας και ένα επίπεδο. Η Βιελίτσκα απόκτησε φήμη, φέρνοντας τους πρώτους επισκέπτες στο υπόγειο αλατωρυχείο.

Ο πρώτος γνωστός τουρίστας ήταν ο Νικόλαος Κοπέρνικος που επισκέφτηκε το ορυχείο το 1493. Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος, δημιουργήθηκε μια μνημειώδης μορφή του από αλάτι σε ένα θάλαμο που πήρε επίσης το όνομά του.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να απασχολούνται στο ορυχείο Βιελίτσκα και άρχισε επίσης να χαρτογραφείτε.

Άγαλμα από αλάτι του Βασιλιά Καζίμιερζ του ΙΙΙ της Πολωνίας

Τον 16ο αιώνα ξεκίνησε η αναζήτηση αλατιού κάτω από το πρώτο επίπεδο και στα μέσα του 17ου αιώνα το ορυχείο έφτασε στο τρίτο επίπεδο.

Λόγω της τεράστιας κλίμακας παραγωγής κοντά στην Κρακοβία, σημειώθηκε έλλειψη καυσόξυλου η οποία δυσκόλευε και την δουλειά των ανθρακωρύχων, όπως και την υπόγεια λειτουργία.

Τέλος, ενόψει αυτών των επιπλοκών, το 1724 εγκαταλείφθηκε η εξάτμιση αλατιού και χρησιμοποιήθηκαν μόνο μέθοδοι εξόρυξης. Κάθε ταξιδιώτης που ήθελε να επισκεφθεί το υπόγειο, έπρεπε να λάβει προσωπική βασιλική άδεια εκείνη την εποχή.

Παρ 'όλα αυτά, ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε σταθερά και λογαριασμοί επιφανών επιστημόνων, ταξιδιωτών και διπλωματών παρουσίασαν το ορυχείο ως ένα μοναδικό και σημαντικό μέρος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Διάσημοι Πολωνοί

Ο Διαχωρισμός

Το 1722, έγινε ο διαχωρισμός της Πολωνίας, έτσι η Βιελίτσκα τέθηκε υπό την μοναρχίατου Habsburg. Αυτή την περίοδο το αλατωρυχείο συνέχισε να αναπτύσσεται και οι Αυστριακοί έδωσαν μεγάλη προσοχή καθώς ήταν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής στην Γαλικία.

Ξεκίνησε η εξόρυξη αλατιού με πυρίτιδα, κατασκευάστηκε υπόγεια σιδηροδρομική γραμμή, τέθηκε σε λειτουργία μια μηχανή ανύψωσης ατμού, όπως και μια μονάδα παραγωγής ενέργειας.

Ο τουρισμός έγινε μια σημαντική πηγή εισοδήματος και έγιναν πολλές επενδύσεις για την αύξηση του και προσφέρθηκαν διάφορες υπηρεσίες.

Από το 1868 και μετά, μέρος της διαδρομής γινόταν σε σιδηροδρομικό άλογο. Τα αξιοθέατα έκοβαν την ανάσα και προετοιμάζονταν διάφορα για τους επισκέπτες.

Παράδειγμα η πτώση του διαβόλου - κατάβαση των ανθρακωρύχων στο ορυχείο χρησιμοποιώντας ένα σχοινί και βόλτες με βάρκα στην αλμυρή λίμνη.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, το μονοπάτι φωτιζόταν με πυρσούς, η ορχήστρα εξόρυξης έπαιζε για τους επισκέπτες, και υπήρχε επίσης ρήξη πυροτεχνημάτων, κάτι το οποίο γίνεται και τώρα σε ειδικές περιπτώσεις.

Κατά το 1774, τα βιβλία επισκεπτών εισήχθησαν για υπογραφή από τους επισκέπτες παρέχοντας ένα πολύτιμο ιστορικό πόρο για την ενημέρωση σχετικά με την τουριστική κίνηση παλαιότερα.

Ο Μυστικός Δείπνος φταγμένος από αλάτι

Στις αρχές του 20ου αιώνα επισκέπτονταν το αλατωρυχείο περίπου 100 άτομα την εβδομάδα και οι επισκέπτες ήταν κυρίως πλούσιοι και μέλη αριστοκρατικών και βασιλικών οικογενειών.

Το αλατωρυχείο Βιελίτσκα έγινε ένα σύμβολο και μνημείο της πρώην δόξας του Πολωνικού έθνους και η επίσκεψη ήταν ένα είδος πολιτικής εκδήλωσης και πατριωτικής πράξης για τους Πολωνούς.


Μεταξύ Παγκοσμίων Πολέμων

Μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, το αλατωρυχείο ανακτήθηκε από το πλέον ανεξάρτητο Πολωνικό έθνος. Ήταν μια πολυαναμενόμενη στιγμή την οποία περίμεναν για 150 χρόνια, τόσο οι ανθρακωρύχοι, όσο και οι κάτοικοι της Βιελίτσκα.

Κατά την περίοδο αυτή, η παραγωγή και το εμπόριο αλατιού ήταν μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση, με ετήσια παραγωγή 203.000 τόνων σε περιόδους αιχμής.

Έτσι αναπτύχθηκαν τόσο η τουριστική πλευρά του αλατωρυχείου, η παραγωγή, αλλά και η θεραπευτική λειτουργία του.

Από το 1919 μέχρι το 1939, επισκέφτηκαν το αλατωρυχείο Βιελίτσκα περίπου 120,000 άτομα. Διοργανώνονταν διάφορες εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και συνέδρια με επίτιμους προσκεκλημένους.


Μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Λίγο πριν την έναρξη του πολέμου, αναπτύχθηκε ένα σύστημα έκπλυσης - απόκτησης άλμης με διάλυση αλάτων με νερό. Μετά τον πόλεμο, οι ανθρακωρύχοι επέστρεψαν στη χρήση αυτού του συστήματος, ο οποίος χαρακτηρίστηκε και από εντατικές ανασκαφές.

Η παραγωγή αλατιού αυξήθηκε σταθερά και έφτασε στο μέγιστο επίπεδο κατά την δεκαετία του 1970. Όμως η τουριστική κίνηση γινόταν ολοένα και πιο σημαντική, όπως και η συνειδητοποίηση της αύξησης της πολιτιστικής σημασίας του τόπου.

Έτσι, η ιδέα ότι η διατήρηση του ορυχείου για τις μελλοντικές γενιές θα μπορούσε να είναι ένα έργο πολύ μεγαλύτερης σημασίας από την παραγωγή βιομηχανικού αλατιού.

Τελικά, το ορυχείο αυξήθηκε σε 9 επίπεδα, με μέγιστο βάθος 327 μέτρα και το 1964, η εξόρυξη αλατιού στο αλατωρυχείο Wieliczka διακόπηκε πλήρως, υπέρ της βιομηχανικής παραγωγής εξατμισμένου αλατιού χρησιμοποιώντας τη μέθοδο εξόρυξης υγρού.

Το έτος 1978 το αλατωρυχείο Βιελίτσκα προστέθηκε στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της UNESCO. Αυτό, αλλά η διαρροή μεγάλη διαρροή νερού που υπήρξε, έδειξαν ότι αυτό το ανεκτίμητο μνημείο απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία.

Έτσι, το 1996 αποφασίστηκε να τερματιστεί η παραγωγή βιομηχανικού αλατιού στη Wieliczka και το 1994 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πολωνίας.

Πηγή: Ιστορία Αλατωρυχείου Βιελίτσκα


 Μετάβαση Στην Αρχή

Βρείτε τα Φθηνότερα Ξενοδοχεία

Σήμερα, το Αλατωρυχείο Βιελίτσκα

Παρόλο που σταμάτησε η παραγωγή αλατιού εδώ και πολλά χρόνια, 400 περίπου ανθρακωρύχοι εργάζονται ασταμάτητα για να διατηρούν το αλατωρυχείο προσβάσιμο στους χιλιάδες τουρίστες που το επισκέπτονται καθημερινά.

Υπόγεια Λίμνη και Σκάλες στο αλατωρυχείο Βιελίτσκα

Οι ανθρακωρύχοι προστατεύουν τις ιστορικές περιοχές, συμπληρώνοντας τα λεγόμενα κενά μετά την εξόρυξη στα μη ιστορικά μέρη, καθώς και τις διαρροές γλυκού νερού.

Στο αλατωρυχείο Βιελίτσκα υπάρχει συνεχείς ανακαίνιση τόσο των υπηρεσιών που προσφέρονται στους τουρίστες και την αποκάλυψη νέων αξιοθέατων, ιστορικών δωματίων και διαδρόμων.

Έχει περάσει πλέον από βιομηχανικό εργοστάσιο σε παγκοσμίου φήμης τουριστικό αξιοθέατο, χώρο ασυνήθιστων εκδηλώσεων, αλλά και σε ένα κέντρο υγείας.

Μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ένα από τα θαύματα του κόσμου και βρίσκεται Πρώτο στην Λίστα των 7 Θαυμάτων της Πολωνίας.

Σχεδόν 2 εκατομμύρια τουρίστες το επισκέπτονται κάθε χρόνο, πολύ περισσότεροι από αυτούς που επισκέπτονται το Άουσβιτς. Το σημερινό πολυπρόσωπο αλατωρυχείο Βιελίτσκα έχει πολλά να προσφέρει στον τουρισμό της χώρας.


Θέρετρο Υγείας

Εκτός από «Must See» τουριστικό αξιοθέατο από την Κρακοβία, στον χώρο λειτουργεί και ένα θέρετρο υγείας. Εκεί μπορείτε να μείνετε μία ή και περισσότερες μέρες απολαμβάνοντας τις θεραπευτικές ιδιότητες του αλατιού και βελτιώνοντας την υγεία σας.

Το Wieliczka Salt Mine Health Resort ειδικεύεται στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος, χρησιμοποιώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του υπόγειου μικροκλίματος.

Κάποιες από τις ασθένειες στις οποίες βοηθάει είναι

  • Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (COPD)
  • Επαναλαμβανόμενες ασθένειες της μύτης, των κόλπων, του λαιμού και του λάρυγγα
  • Xρόνια βρογχίτιδα και πνευμονία
  • Aλλεργικές ασθένειες
  • Bρογχικό άσθμα

Εργαλεία εξόρυξης και άλογα στο αλατορυχείο Βιελίτσκα

Σε βάθος 135 κάτω από την γη, η διαμονή έχει καταπραϋντική επίδραση στις αναπνευστικές παθήσεις όπως και τις αλλεργικές παθήσεις.

Ο θεραπευτικός αέρας έχει θετική επίδραση τόσο στη διάθεση όσο και στην κατάσταση ολόκληρου του σώματος. Επίσης παρέχονται πνευμονολογικές, λαρυγγολογικές και αλλεργιολογικές υπηρεσίες, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Η πλούσια ιατρική προσφορά συμπληρώνεται από την αποκατάσταση άλλων συνοδευτικών παθήσεων, όπως διαταραχές εκπομπής φωνής, θωρακικά τοιχώματα και ασθένειες της σπονδυλικής στήλης, όπως και νευρομυϊκές παθήσεις.

Πηγή: Αλατωρυχείο Βιελίτσκα, ένα Θέρετρο Βελτίωσης της Υγείας.


Μετάβαση Στην Αρχή
Διαβάστε: Πώς Να Μειώσετε το Κόστος Ταξιδιού στην Πολωνία.

Επίσκεψη στο Αλατωρυχείο Βιελίτσκα

Σίγουρα η επίσκεψη στο Αλατωρυχείο Βιελίτζκα με Ελληνόφωνο ξεναγό είναι μια καλή επιλογή, αλλά εάν για κάποιο λόγο δεν σας ικανοποιεί ή δεν γίνει κάποιο γκρουπ, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω.

Σας προτείνουμε για την επίσκεψή σας στο αλατωρυχείο Βιελίτσκα να δείτε και την επιλογή ιδιωτικής μεταφοράς από το ξενοδοχείο σας σαν ένα άνετο τρόπο μεταφοράς. Πώς να μεταβείτε στο αλατωρυχείο Βιελίτσκα.

Οι επιλογές για μετάβαση στο Αλατωρυχείο Βιελίτζκα από την Κρακοβία είναι:

  • UBER από το ξενοδοχείο σας ή κάπου αλλού. Μετά μπορείτε να γυρίσετε με συγκοιωνία. Υπολογίστε γύρω στα €15-20.
  • Λεωφορείο 304: από το στενό απέναντι από την Galleria Krakowska, ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο PURO [στάση Dworzec Główny Zachod]. Αγοράστε ένα εισιτήριο που καλύπτει τις ζώνες I και II. Κατεβείτε στη στάση Wieliczka Kopalnia Soli για το Danilowicz Shaft (Τουριστική διαδρομή). ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ
  • Τρένο: Ο σιδηροδρομικός σταθμός στο αλατωρυχείο Βιελίτζκα ονομάζεται Wieliczka Rynek Kopalnia. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο στον σταθμό Krakow Glowny ή στο τρένο (από τον επιθεωρητή εισιτηρίων) ή και ηλεκτρονικά (https://kolejemalopolskie.com.pl/en/home-page). Το εισιτήριο μίας διαδρομής κοστίζει €1,80 (2024) και το ταξίδι διαρκεί περίπου 25 λεπτά και είναι μετά 5 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό μέχρι το αλατωρυχείο Βιελίτζκα.
  • Δικό σας Όχημα: Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για χώρο στάθμευσης στην σελίδα του Αλατωρυχείου.

Στις παραπάνω επιλογές κατά τις οποίες θα πάτε μόνοι σας εκεί, μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήρια σας από την σελίδα του Αλατωρυχείου για Αγγλόφωνο γκρουπ από πριν ή από το ταμείο επιτόπου ή και από το μηχάνημα εισιτηρίων που βρίσκεται στο αλατωρυχείο. την μέρα της επίσκεψής σας.

Για αγορά εισιτηρίων πατείστε στην σελίδα του Αλατωρυχείουhttps://www.wieliczka-saltmine.com/ -> Επιλέξτε: ONLINE TICKETS στο μενού. Κάτω από το A tour of the Tourist Route πατείστε BUT TICKET. Κάτω από το Individual Tickets -> SELECTED. Πάλι Tourist Route και μετά επιλέξτε την μέρα και ώρα που θέλετε με την Αγγλική σημαία και προχωρήστε μέχρι να πληρώσετε.

Τελευταία επιλογή είναι αν βαριέστε όλα αυτά, στείλτε απλά ένα μήνυμα να σας οργανώσουμε την εκδρομή σας. Δείτε τις πληροφορίες εδώ: Αλατωρυχείο Βιελίτζκα στα Ελληνικά ή Αγγλικά.

Υπόγειες Διαδρομές

Υπάρχουν 2 διαδρομές διαφορετικού χαρακτήρα τις οποίες μπορείτε να κάνετε μέσα στο αλατωρυχείο. Ο καλύτερος συνδιασμός είναι να κάνετε και τις 2 και υπάρχει ειδική έκπτωση στο πακέτο αυτό.

Αλλά εάν δεν υπάρχει χρόνος, τότε η μία διαδρομή που θα πρέπει να κάνετε σίγουρα είναι το Tourist Route (Τουριστική Διαδρομή). Εάν έχετε ήδη δει την τουριστική διαδρομή, τότε ίσως να δείτε και την διαδρομή των ανθρακωρύχων (Miner's Route).


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Λόγοι για ένα Ταξιδάκι στην Πολωνία

Υπόγεια Λίμνη στο αλατωρυχείο Βιελίτσκα

Tourist Route

Αυτή είναι η διαδρομή στο πιο όμορφο κομμάτι του αλατωρυχείου Βιελίτσκα. Σε αυτή την διαδρομή θα θαυμάσετε τοπία που δεν μπορούν να βρεθούν στην επιφάνεια: όπως αλμυρές λίμνες και όμορφα υπόγεια δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου και του μοναδικού St Kinga Chapel.

Κατά την διαδρομή αυτή, η οποία είναι περίπου 2,5 ώρες, θα μάθετε για παλιά εργαλεία εξόρυξης αλατιού, όπως και μηχανές και μεθόδους εξαγωγής και μεταφοράς του αλατιού που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν.

Αυτή η περιήγηση είναι διαθέσιμη για άτομα όλων των ηλικιών και δεν απαιτεί φυσική κατάσταση άνω του μέσου όρου, αλλά αξίζει να θυμάστε ότι υπάρχουν περισσότερα από 800 σκαλιά για να κατεβείτε. Μην ανησυχείτε όμως, κατά την ανάβαση θα ανεβείτε με ανελκυστήρα.

Κατέβετε περίπου στα 135 μέτρα από την γη και η θερμοκρασία κυμένεται από 14 μέχρι και 18 ºC. Το μήκος της διαδρομής είναι περίπου 3,5 χιλιόμετρα. Η εκκίνηση είναι από το Daniłowicz Shaft και γίνεται συνήθως σε γκρουπ μέχρι 20 άτομα.

Υπάρχει δυνατότητα για ιδωτικές ξεναγήσεις από γκρουπ 15 ατόμων και άνω, όπως και η δυνατότητα να γίνει η ξενάγηση στο αλατωρυχείο στα Ελληνικά.

Περιοχή Miners Route στο αλατωρυχείο Βιελίτσκα

Miner's Route

Θα ανταποκριθείτε στην πρόκληση εξόρυξης; Στην σκοτεινή πλευρά του ορυχείου, οι τουρίστες μετατρέπονται σε αρχάριους ανθρακωρύχους. Φοράνε την στολή και τον εξοπλισμό τους και χρησιμοποιώντας μόνο το λιγοστό φως του λαμπτήρα τους, περιπλανώνται στα σκοτεινά υπόγεια δρομάκια.

Εδώ σας περιμένει μια εξαιρετική και αξέχαστη περιπέτεια, αλλά και μια ενδιαφέρον γνώση σχετικά με την ζωή των ανθρακωρύχων και των αλόγων τους την τότε εποχή. Περιπλανηθείτε στον υπόγειο λαβύρινθο από αλάτι, εξερευνώντας τους μυστηριώδεις θαλάμους γύρω από τον παλαιότερο διατηρημένο άξονα Regis.

Τουρίστες στην διαδρομή των ανθρακορύχων στο αλατωρυχείο Βιελίτσκα

Εργασίες σας περιμένουν, όπως αναζήτηση αλατιού, δοκιμή συγκέντρωσης μεθανίου και εύρεση της σωστής διαδρομής υπόγεια.

Εκτελώντας πρακτικές εργασίες εξόρυξης, θα γνωρίσετε τη δουλειά των εκπροσώπων των παλαιών εξορυκτικών επαγγελμάτων, όπως θραυστήρας, δοκιμαστής μεθανίου και ξυλουργός εξόρυξης. Στο τέλος της διαδρομής θα λάβετε το αναμνηστικό σας δίπλωμα από το αλατωρυχείο.

Η διαδρομή αυτή κατεβαίνει μέχρι τα 110 μέτρα κάτω από την γη, δεν έχει σκαλιά και είναι μόλις 1,9 χιλιόμετρα. Ο χρόνος διεκπεραίωσης είναι περίπου 3 ώρες.


Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την μαγευτική Βαρσοβία

Graduation Tower

Ο Πύργος βρίσκεται στο πάρκο St Kinga's, κοντά στον άξονα Daniłowicz και χρειάζεται μια επίσκεψη 30 λεπτών για να πετύχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Μπορείτε να εισέλθετε μεταξύ των ωρών 09:00 μέχρι 19:30 και το εισιτήριο κοστίζει μόνο 6 ζλότυ το άτομο (περίπου 1,5 ευρώ).

Οι τουρίστες με εισιτήριο από το ορυχείο, λαμβάνουν έκπτωση αγοράζοντας ένα εισιτήριο για τον Πύργο, την ίδια ημέρα.

Graduation Tower - Wieliczka Salt Mine

Με το απαλό βουητό του νερού που ρέει κάτω από τα κλαδιά και την ομίχλη αλατιού στον αέρα, μπορείτε να καταπραΰνετε τις αισθήσεις σας και να πάρετε λίγο αέρα με ιδιότητες της θαλασσινής αύρας, να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε.

Μετά την επίσκεψη, θα αισθανθείτε μια αίσθηση ευεξίας και μια αύξηση ενέργειας, ειδικά εάν αντιμετωπίζετε άγχος και κόπωση σε καθημερινή βάση. Συνιστάται για άτομα που πάσχουν από αλλεργίες, που έχουν προβλήματα δέρματος και εισπνοής, καθώς και για άτομα με μειωμένη ανοσία.

Εδώ φτάσαμε στο τέλος της εξερεύνησης μας στο αλατωρυχείο Βιελίτσκα στην Πολωνία.

Μετάβαση Στην Αρχή

Τι λέτε, αξίζει μια επίσκεψη;
Είστε έτοιμοι να Ανακαλύψετε τον Μαγικό Κόσμο του Αλατωρυχείου Βιελίτσκα;
Δείτε το αλατωρυχείο Βιελίτσκα Στα Ελληνικά
Τι Πρέπει να γνωρίζετε για την Κρακοβία.

Subscribe

* indicates required

Ενδιαφέρον Άρθρα