Το μουσείο Άουσβιτς στην Πολωνία

Ξεναγός Άουσβιτς στα Ελληνικά

Μία μοναδική ιδιωτική ξενάγηση στα δύο στρατόπεδα Άουσβιτς στα Ελληνικά (Auschwitz Guide in Greek). Ανακαλύψτε την ιστορία των στρατοπέδων, ιστορίες επιζώντων και μοναδικά γεγονότα στο Άουσβιτς, όπου δεν λείπει και το Ελληνικό στοιχείο.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Greek Guide Auschwitz

Ανοίξτε την πιο τραγική σελίδα στην Ιστορία της Ανθρωπότητας. Είτε βρίσκεστε στην Κρακοβία, στην Βαρσοβία ή σε άλλη πόλη, υπάρχει δυνατότητα να ξεναγηθείτε στα στρατόπεδα Άουσβιτς στα Ελληνικά.

Στο Άουσβιτς έχασαν την ζωή τους περίπου 1,300,000 άνθρωποι μεταξύ αυτών και 55,000 Έλληνες, κυρίως Εβραίοι από την Θεσσαλονίκη. Στις 2/5/2019, έχει δημιουργηθεί στο μουσείο Άουσβιτς η Ελληνική έκθεση η οποία θα μείνει μόνιμα εκεί.

Παρέχουμε ευελιξία στις μετακινήσεις, ιδιωτικές ξεναγήσεις, αλλά και ξεναγήσεις σε γκρουπ με άλλα άτομα εφόσον είναι εφικτό. Με συνοδεία από Κρακοβία ή και συνάντηση εκεί. Όλα στα Ελληνικά. Δείτε κριτικές στην σελίδα μας στο Google.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ --- ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ --- COMBO
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΙΙ
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΑ  ΑΓΓΛΙΚΑ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ξενάγηση στα Ελληνικά εκτελείτε με μοναδικό τρόπο και είναι αρκετά ευέλικτη. Συνήθως γίνεται εντελώς ιδιωτικά, δηλαδή μόνο για το δικό σας γκρουπ, αλλά εάν υπάρχει δυνατότητα μπορούμε να ενώσουμε μικρά γκρουπ ώστε το κόστος να είναι χαμηλότερο για το κάθε γκρουπ.

Συνήθως το πρόγραμμα ξεκινά με συνάντηση στην Κρακοβία, είτε στο ξενοδοχείο σας εάν έχετε δικό σας όχημα ή ιδιωτική μεταφορά, είτε δίπλα από την Galeria Krakowska εάν θα πάτε με λεωφορείο. Υπάρχει και δυνατότητα να συναντηθείτε με την ξεναγό μας εκεί στο Άουσβιτς με χαμηλότερο κόστος.

Στον δρόμο, ο ξεναγός ή συνοδός σας με Ελληνικά, θα σας ενημερώσει για την ιστορία και θα σας προετοιμάσει για την επίσκεψή σας στο Άουσβιτς.

Original Doors Gas ChamperΠρωτότυπη Πόρτα θαλάμου αερίων

Όταν φτάσετε στο Άουσβιτς, θα κάνετε ένα μικρό διάλειμα για καφέ και τουαλέτα αν υπάρχει χρόνος και μετά θα ξεκινήσετε την ξενάγηση σας. Προσπαθούμε πάντα να ξεκινάνε λίγο νωρίτερα για να έχετε αυτό τον χρόνο στην διάθεσή σας.

Η κανονική ξενάγηση είναι 3,5 ώρες και γίνεται και στα δύο στρατόπεδα. Βλέπετε πρώτα περίπου 2 ώρες το μουσείο (Άουσβιτς Ι.  Μετά κάνετε ένα μικρό διάλειμμα και μετά πηγαίνετε στο Άουσβιτς ΙΙ Μπίρκεναου, για περίπου 1 ώρα.

Τελικά, επιστρέφετε πάλι πίσω μαζί με τον ξεναγό σας στην Κρακοβία, ο οποίος σας λύνει όποιες απορίες έχετε από την επίσκεψή σας, και τελειώνει την ξενάγησή του.

Συνολικά ο ξεναγός/συνοδός με Ελληνικά για την ξενάγηση στο Άουσβιτς θα είναι μαζί σας 6 με 7 ώρες αναλόγως του τρόπου μεταφοράς. Εάν συναντηθείτε εκεί, τότε η ξενάγηση είναι περίπου 3,5 ώρες. Μπορείτε να δείτε και την πόλη Oswięcim με την ξεναγό μας εάν σας ενδιαφέρει.

Το ίδιο πρόγραμμα μπορεί να γίνει και με άτομα που θα φτάσουν από την Βαρσοβία με τρένο στον κεντρικό σταθμό της Κρακοβίας (Kraków Główny).

Pili Stratopedou AuschwitzΗ Κεντρική Πύλη του Μουσείου Άουσβιτς

Τρόποι Μεταφοράς

Υπάρχουν 3 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μεταβείτε στο Άουσβιτς από την Κρακοβία και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τρόπο σας βολεύει για την ξενάγησή σας μαζί μας.

 • Λεωφορείο από κεντρικό σημείο. Το σημείο συνάντησης είναι το Vienna House Andel's Hotel.
 • Ιδιωτική μεταφορά. Η παραλαβή γίνεται από το ξενοδοχείο σας με βανάκι, αυτοκίνητο ή μίνι λεωφορείο.
 • Δικό σας όχημα. Ο ξεναγός/συνοδός μας μπορεί να σας συναντήσει στο ξενοδοχείο σας ή στο Άουσβιτς.

Ο χρόνος μετάβασης από την Κρακοβία στο Άουσβιτς είναι 1,5 με 2 ώρες αναλόγως της κίνησης και του τρόπου μεταφοράς.


Χρήσιμα για την ξενάγηση σας στο Άουσβιτς

 • Είναι καλύτερα να κλείνετε το συντομότερο δυνατόν ή να στέλνετε τα στοιχεία σας σε περίπτωση που θέλετε να μπείτε σε κάποιο γκρουπ.
 • Τα ατομικά εισιτήρια είναι ονομαστικά και δεν επιστρέφονται. Σε ιδιωτικά γκρουπ μπορούν να γίνουν αλλαγές μόνο 5 εργάσιμες πριν.
 • Εμείς κανονίζουμε όλα τα απαιτούμενα και σας ενημερώνουμε για όλα.
 • Το μέγεθος της τσάντας που μπορείτε να έχετε μαζί σας μέσα στο μουσείο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 30x20x10 cm.
 • Υπάρχει χώρος φύλαξης αποσκευών έξω από το μουσείο. Εάν έχετε ιδιωτική μεταφορά, μπορείτε να αφήσετε τις αποσκευές σας εκεί.
 • Στο Άουσβιτς ΙΙ, Μπίρκεναου χρησιμοποιείτε τα ίδια εισιτήρια και μπορείτε να το δείτε πριν από το μουσείο.
 • Η αναγραφόμενη ώρα στο εισιτήριο είναι η ώρα εισόδου στο μουσείο Άουσβιτς και μπορείτε να μπείτε περίπου 30 λεπτά νωρίτερα.
 • Θα πρέπει να έχετε πάντα τις ταυτότητες σας μαζί.

Ξενάγηση Άουσβιτς για άτομα με Αναπηρία

disability symbol 64

Μπορούμε να κάνουμε ξενάγηση στο στρατόπεδο Άουσβιτς ΙΙ, Μπίρκεναου σε άτομα που βρίσκονται σε αναπηρικό. Δυστυχώς το μουσείο Άουσβιτς Ι, δεν έχει ακόμα την απαιτούμενη υποδομή για να ακολουθήσετε κάποιο γκρουπ σε κανονική ξενάγηση.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να μπείτε μαζί με τον ξεναγό στο μουσείο Άουσβιτς με Δωρεάν Εισιτήρια και να δείτε ότι είναι εφικτό, όπως για παράδειγμα:

 • Το Κρεματόριο και τον θάλαμο αερίων.
 • Την Κρεμάλα του πρώην διοικητή.
 • Εξωτερικούς χώρους.
 • Με βοήθεια, μπορείτε να μπείτε και στην Ελληνική έκθεση.

Εμείς πάνα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να δείτε ότι περισσότερο είναι εφικτό.


Τι περιλαμβάνει η ξενάγηση στο Άουσβιτς;

 • Ξεναγό με Ελληνικά στο Άουσβιτς ή Συνοδό με πολύ καλές γνώσεις της ιστορίας του Άουσβιτς.
 • Εισιτήρια εισόδου.
 • Συνοδεία στα Ελληνικά καθόλη την διάρκεια, εκτός αν συμφωνηθεί συνάντηση εκεί.
 • Κόστος μεταφοράς με τον αναγραφόμενο τρόπο εκτός αν έχετε δικό σας όχημα.
 • Ξενάγηση στα Ελληνικά και στα 2 στρατόπεδα για 3,5 ώρες συνολικά εκτός αν συμφωνηθεί διαφορετικό πρόγραμμα.

Κόστος Ελληνικής Ξενάγησης Άουσβιτς

Οι αναγραφόμενες τιμές είναι το συνολικό κόστος για ιδιωτική ξενάγηση, χωρίς άλλα άτομα μαζί σας και με ξεναγό ή συνοδό καθόλη την διάρκεια από την Κρακοβία με τον αναγραφόμενο τρόπο μεταφοράς. Δείτε κριτικές στην σελίδα μας στο Google.

Οι παρακάτω τιμές είναι το συνολικό κόστος ανά γκρουπ. Εάν συναντηθείτε εκεί οι τιμές είναι χαμηλότερες. Παρακαλώ ρωτήστε για διαθεσιμότητα.

Α. ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ

Το σημείο συνάντησης με τον ξεναγό/συνοδό σας είναι εδώ: Vienna House Andel’s Cracow.

1 ΑΤΟΜΟ 2 ΑΤΟΜΑ 3 ΑΤΟΜΑ 4 ΑΤΟΜΑ 5 ΑΤΟΜΑ 6 ΑΤΟΜΑ 7 ΑΤΟΜΑ
€170 €190 €225 €250 €300 €310 €315


Β. ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΣ

Σε αυτή την περίπτωση σας παραλαμβάνουμε από το ξενοδοχείο σας ή από το κοντινότερο σημείο στο οποίο μπορεί να έρθει η μεταφορά.

Η παρακάτω τιμή πάλι περιλαμβάνει συνοδεία στα Ελληνικά από την Κρακοβία και μέχρι να γυρίσετε πάλι πίσω.

1 ΑΤΟΜΟ 2 ΑΤΟΜΑ 3 ΑΤΟΜΑ 4 ΑΤΟΜΑ 5-7 ΑΤΟΜΑ
€240 €255 €290 €300 €350

Δείτε κριτικές στην σελίδα μας στο Google.


ΚΡΑΤΗΣΗ


Γ. ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ

Σε αυτή την περίπτωση σας παραλαμβάνουμε από το ξενοδοχείο σας ή από το κοντινότερο σημείο στο οποίο μπορεί να έρθει η μεταφορά.

Περιλαμβάνει

 • Εισιτήρια Εισόδου.
 • Ιδιωτική Ξενάγηση στα Ελληνικά στα 2 στρατόπεδα (Άουσβιτς Ι, που είναι το μουσείο  και στο Άουσβιτς ΙΙ, Μπίρκεναου) για 3,5 ώρες συνολικά.
 • Ιδιωτική Μεταφορά από το ξενοδοχείο σας στην Κρακοβία - Άοουσβιτς Ι - Άουσβιτς ΙΙ - Κρακοβία με Αγγλόφωνο οδηγό.

1-8 ΑΤΟΜΑ 9-10 ΑΤΟΜΑ 11-15 ΑΤΟΜΑ
€270 €350 €490


ΚΡΑΤΗΣΗ


Δ. ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Μπορείτε να κάνετε την ξενάγηση στα Ελληνικά χωρίς να έχετε καθόλου συνοδεία από την Κρακοβία και πίσω. Σε αυτή την περίπτωση θα συναντήσετε την ξεναγό εκεί στο Άουσβιτς.

Περιλαμβάνει

 • Εισιτήρια Εισόδου.
 • Ιδιωτική Ξενάγηση στα Ελληνικά στα 2 στρατόπεδα (Άουσβιτς Ι, που είναι το μουσείο  και στο Άουσβιτς ΙΙ, Μπίρκεναου) για 3,5 ώρες συνολικά.

1-2 ΑΤΟΜA 3-10 ΑΤΟΜA 11-20 ΑΤΟΜΑ
€90 €150 €180

Το λεωφορείο για το Άουσβιτς πήγαινε-έλα είναι περίπου €8 το άτομο. Διαβάστε περισσότερα: Πώς να πάτε από την Κρακοβία στο Άουσβιτς.


ΚΡΑΤΗΣΗ


Μεταβείτε στην Αρχή

Κράτηση και Πληρωμή

Αφού επιβεβαιώσουμε το πρόγραμμά σας και την τελική τιμή, θα πρέπει να κανονίσουμε τα εισιτήρια.

 • Μέχρι 4 άτομα, αγοράζουμε εισιτήρια για γκρουπ και για μεγαλύτερα γκρουπ αιτούμαστε ιδιωτικό γκρουπ.
 • Όλα τα εισιτήρια πληρώνονται εκ των προτέρων.
 • Τα εισιτήρια για γκρουπ δεν επιστρέφονται αφού αγοραστούν, εν ευθύνη του ταξιδιώτη.
 • Όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά.
 • Για ιδιωτικά γκρουπ, περιμένουμε την απάντηση περίπου 5 εργάσιμες μέρες.
 • Πάντα τα εισιτήρια αγοράζονται από την σελίδα του Άουσβιτς: https://visit.auschwitz.org και υφίστανται στους κανονισμούς του μουσείου.

Αφού προ-πληρώσετε τα εισιτήρια σας, τότε η κράτηση σας έχει ολοκληρωθεί. Περίπου 2 βδομάδες πριν την ξενάγηση σας ή κάποιες μέρες πριν αναλόγως του χρόνου της κράτησης σας θα λάβετε email με όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε.

Τα υπόλοιπα χρήματα τα πληρώνετε στον/ην ξεναγό την μέρα της συνάντησή σας σε ευρώ. Η πληρωμή γίνεται σε ευρώ κυρίως για δική σας ευκολία αλλά μπορεί να γίνει και σε ζλότυ εάν το επιθυμείτε.

Cypriots Tourists Auschwitz Greek ToursΞενάγηση σε παιδιά από την Κύπρο - Άουσβιτς ΙΙ Μπίρκεναου


Πώς να Μειώσετε το Κόστος Ταξιδιού Σας στην Πολωνία

Ακύρωση

Δυστυχώς τα Individual Tickets για το μουσείο Άουσβιτς δεν μπορούν να επιστραφούν, έτσι δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων όταν η ευθύνη είναι δική σας. Εάν ακυρώσουμε εμείς από την πλευρά μας ή το μουσείο, τότε είτε θα προταθεί καινούργια μέρα/ώρα ή θα γίνει επιστροφή των χρημάτων σας στο ακέραιο.

Σχετικά με ακύρωση ιδιωτικού γκρουπ, εφόσον η ακύρωση γίνει τουλάχιστον 5 εργάσιμες μέρες πριν την μέρα εκτέλεσης, τότε θα λάβετε την επιστροφή των χρημάτων σας στο ακέραιο. Εάν κλείσει το μουσείο, τότε σίγουρα θα λάβετε επιστροφή χρημάτων.

Εάν περάσουν οι 5 εργάσιμες, τότε θα κάνουμε προσπάθεια για να λάβουμε επιστροφή. Εάν το μουσείο Άουσβιτς επιστρέψει τα χρήματα, τότε θα τα λάβετε, εάν όχι δυστυχώς δεν θα λάβετε επιστροφή χρημάτων.

Εάν κλείσει το μουσείο ή γίνει κάτι μαζί μας, τότε θα λάβετε όλα τα χρήματά σας. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Μεταβείτε στην Αρχή

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΙΙ ΜΠΙΡΚΕΝΑΟΥ

Αυτή η ξενάγηση γίνεται μόνο στο Άουσβιτς ΙΙ Μπίρκεναου για 2 ώρες, και μετά βλέπετε το Μουσείο Άουσβιτς Ι χωρίς τον ξεναγό ή συνοδό σας ο οποίος σας περιμένει έξω για να επιστρέψετε στην Κρακοβία μαζί.

Σε αυτή την ξενάγηση βλέπετε το μεγαλύτερο μέρος του στρατοπέδου Άουσβιτς ΙΙ, το οποίο δεν θα βλέπατε στην κανονική ξενάγηση.

Ο ξεναγός ή συνοδός σας ενημερώνει για την ιστορία του Άουσβιτς Ι και για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, όπως και τι να δείτε. Το μουσείο θα το δείτε αργότερα με δωρεάν εισιτήρια, αλλά χωρίς τον ξεναγό.

Φυσικά ότι απορίες έχετε θα σας τις επιλύσει αργότερα, όπως και θα συνεχίσει την ξενάγηση κατά την επιστροφή σας.

I Pili Tou Auschwitz II

Γιατί να κάνω ξενάγηση μόνο στο  Άουσβιτς ΙΙ Μπίρκεναου;

 • Θέλετε να μειώσετε το κόστος και συνάμα να δείτε περισότερα στο Άουσβιτς ΙΙ.
 • Θέλετε να δείτε το μουσείο Άουσβιτς με την ησυχία σας.
 • Σε περιόδους αιχμής είναι δύσκολο να βρείτε εισιτήρια για ξενάγηση τελευταία στιγμή.

Περιόδοι αιχμής στο Άουσβιτς

 • 26 Δεκεμβρίου - 6 Ιανουαρίου.
 • 25-27 Ιανουαρίου (Επέτειος Απελευθέρωσης).
 • Τέλοι Απριλίου με αρχές Μαίου που είναι το March Of Living και η Majówka.
 • Πολωνικό ή και Ελληνικό Πάσχα.
 • Ιούλιο και Αύγουστο.

Krevatia Se Thalamous Sto Auschwitz II

Περιλαμβάνει

Οι αναγραφόμενες τιμές είναι το κόστος για ιδιωτική ξενάγηση στο Άουσβιτς ΙΙ ανά γκρουπ, όχι ανά άτομο. Αυτή η ξενάγηση μπορεί να γίνει μόνο για γκρουπ μέχρι 5 άτομα. Δείτε Κριτικές στην σελίδα μας στο Google.

Α. ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ

1 ΑΤΟΜΟ 2 ΑΤΟΜΑ 3 ΑΤΟΜΑ 4 ΑΤΟΜΑ 5 ΑΤΟΜΑ
€135 €145 €165 €170 €180


Β. ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΣ

1-2 ΑΤΟΜΟ 3-5 ΑΤΟΜΑ
€200 €220

Δείτε Κριτικές στην σελίδα μας στο Google.

Μεταβείτε στην Αρχή

Δείτε: Ξενάγηση στην Βαρσοβία στα Ελληνικά

Αουσβιτς και Βιελίτζκα (Combo)

Σε αρκετές περιπτώσεις είτε δεν έχουμε χρόνο, είτε νομίζουμε ότι δεν έχουμε, έτσι θέλουμε να κάνουμε και τα δύο σε μία μέρα να τελειώνουμε. Ο χρόνος για να γίνει το αλατωρυχείο Βιελίτζκα είναι περίπου 4 με 4,5 ώρες και το Άουσβιτς περίπου 6,5 με 7 ώρες.

Βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές από την Κρακοβία, αλλά σίγουρα βολεύει να μην μπείτε μέσα στην πόλη και να πάτε απευθείας από το ένα στο άλλο. Για να γίνουν σε μία μέρα στα Ελληνικά είναι καλύτερα να έχετε ιδιωτική μεταφορά: Κρακοβία - Άουσβιτς Ι - Άουσβιτς ΙΙ - Βιελίτζκα - Κρακοβία.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να βγει και με λεωφορείο. Επίσης σε ειδικές περιπτώσεις μπορούμε να αναμίξουμε τον τρόπο μεταφοράς. Με λεωφορείο για να γίνει είναι αρκετά κουραστικό, καθώς είναι σχεδόν 10 χιλιόμετρα συνολικό περπάτημα.

Δεν συνιστάται για μικρά παιδιά. Το συνολικό κόστος είναι Κόστος της ξενάγησης στο Άουσβιτς + Κόστος Ξενάγησης για Βιελίτζκα.


Σας ευχαριστούμε που Διαβάσατε - Έλληνας Ξεναγός Άουσβιτς!
Μπορεί να Σας Ενδιαφέρουν:
Περισσότερα Άρθρα για το Άουσβιτς
Tα Πάντα για την Κρακοβία
Ξεναγήσεις στα Ελληνικά από Κρακοβία
Μεταβείτε στην Αρχή

Subscribe

* indicates required

Last modification: Tue 13 Jul 2021