Το μουσείο Άουσβιτς στην Πολωνία

Ξεναγός Άουσβιτς στα Ελληνικά

Μία μοναδική ξενάγηση στα δύο στρατόπεδα Άουσβιτς στα Ελληνικά (Auschwitz Guide in Greek). Ανακαλύψτε την ιστορία των στρατοπέδων, ιστορίες επιζώντων και μοναδικά γεγονότα στο Άουσβιτς, όπου δεν λείπει και το Ελληνικό στοιχείο.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Greek Guide Auschwitz

Ανοίξτε την πιο τραγική σελίδα στην Ιστορία της Ανθρωπότητας. Είτε βρίσκεστε στην Κρακοβία, στην Βαρσοβία ή και σε άλλη πόλη της Πολωνίας, υπάρχει δυνατότητα να ξεναγηθείτε στα στρατόπεδα Άουσβιτς στα Ελληνικά.

Στο Άουσβιτς έχασαν την ζωή τους περίπου 1,300,000 άνθρωποι μεταξύ αυτών και 55,000 Έλληνες, κυρίως Εβραίοι από την Θεσσαλονίκη. Στις 2/5/2019, έχει δημιουργηθεί στο μουσείο Άουσβιτς η Ελληνική έκθεση η οποία θα μείνει μόνιμα εκεί.

Παρέχουμε ευελιξία στις μετακινήσεις, ιδιωτικές ξεναγήσεις, αλλά και ξεναγήσεις σε γκρουπ με άλλα άτομα εφόσον είναι εφικτό. Για υφιστάμενα γκρουπ αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο 5 εργάσιμες μέρες πριν από την μέρα της ξενάγησης.

Με συνοδεία από Κρακοβία ή και συνάντηση εκεί. Όλα στα Ελληνικά.

Δείτε κριτικές στην σελίδα μας στο Google.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ --- ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ --- COMBO

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ξενάγηση μας στα Ελληνικά είναι αρκετά ευέλικτη. Συνήθως γίνεται εντελώς ιδιωτικά, δηλαδή μόνο για το δικό σας γκρουπ, αλλά εάν υπάρχουν και άλλα άτομα για την ίδια μέρα, μπορούμε να ενώσουμε μικρά γκρουπ ώστε το κόστος να είναι χαμηλότερο.

Συνήθως το πρόγραμμα ξεκινά με συνάντηση στην Κρακοβία, είτε στο ξενοδοχείο σας εάν έχετε δικό σας όχημα ή ιδιωτική μεταφορά, είτε δίπλα από την Galeria Krakowska εάν θα πάμε με λεωφορείο. Υπάρχει και δυνατότητα να συναντηθείτε με την ξεναγό μας εκεί στο Άουσβιτς.

Στον δρόμο, ο ξεναγός ή συνοδός σας με Ελληνικά, θα σας ενημερώσει για την ιστορία και θα σας προετοιμάσει για την επίσκεψή σας στο Άουσβιτς.

Original Doors Gas ChamperΠρωτότυπη Πόρτα θαλάμου αερίων

Όταν φτάσετε στο Άουσβιτς, θα κάνετε ένα μικρό διάλειμα για καφέ και τουαλέτα εάν υπάρχει χρόνος και μετά θα ξεκινήσετε την ξενάγηση σας. Προσπαθούμε πάντα να ξεκινάνε λίγο νωρίτερα για να έχετε αυτό τον χρόνο στην διάθεσή σας.

Η κανονική ξενάγηση είναι 3,5 ώρες και γίνεται και στα δύο στρατόπεδα. Βλέπετε πρώτα περίπου 2 ώρες το μουσείο (Άουσβιτς Ι.  Μετά κάνετε ένα μικρό διάλειμμα και μετά βλέπετε το Άουσβιτς ΙΙ Μπίρκεναου, για περίπου 1 ώρα.

Τελικά, επιστρέφετε πάλι πίσω μαζί με τον ξεναγό ή συνοδό σας στην Κρακοβία, ο οποίος σας λύνει απορίες και τελειώνει την ξενάγησή του.

Συνολικά ο ξεναγός/συνοδός με Ελληνικά για την ξενάγηση στο Άουσβιτς θα είναι μαζί σας περίπου 7 ώρες αναλόγως και του τρόπου μεταφοράς. Εάν συναντηθείτε εκεί, τότε η ξενάγηση είναι 3,5 ώρες. Θα μπορούσατε να δείτε και την πόλη Oswięcim με την ξεναγό μας.

Το ίδιο πρόγραμμα μπορεί να γίνει και με άτομα που θα φτάσουν από την Βαρσοβία με τρένο στον κεντρικό σταθμό της Κρακοβίας (Kraków Główny).

Pili Stratopedou AuschwitzΗ Κεντρική Πύλη του Μουσείου Άουσβιτς

Τρόποι Μεταφοράς

Υπάρχουν 3 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μεταβείτε στο Άουσβιτς από την Κρακοβία και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τρόπο σας βολεύει για την ξενάγησή σας μαζί μας. Το τρένο δεν συνιστάται, τουλάχιστον ακόμα.

 • Λεωφορείο από κεντρικό σημείο. Το σημείο συνάντησης είναι το Vienna House Andel's Hotel.
 • Ιδιωτική μεταφορά. Η παραλαβή γίνεται από το ξενοδοχείο σας με βανάκι, αυτοκίνητο ή μίνι λεωφορείο.
 • Δικό σας όχημα. Ο ξεναγός/συνοδός μας μπορεί να σας συναντήσει στο ξενοδοχείο σας ή και στο Άουσβιτς.

Ο χρόνος μετάβασης από την Κρακοβία στο Άουσβιτς είναι περίπου 1,5 ώρα αναλόγως της κίνησης και του τρόπου μεταφοράς.


Χρήσιμο να γνωρίζετε για την ξενάγηση σας στο Άουσβιτς

 • Είναι καλύτερα να κλείνετε το συντομότερο δυνατόν ή να στέλνετε τα στοιχεία σας σε περίπτωση που θέλετε να μπείτε σε κάποιο γκρουπ.
 • Τα ατομικά εισιτήρια είναι ονομαστικά και δεν επιστρέφονται. Σε ιδιωτικά γκρουπ μπορούν να γίνουν αλλαγές μόνο μέχρι 5 εργάσιμες πριν.
 • Εμείς κανονίζουμε όλα τα απαιτούμενα και σας ενημερώνουμε για όλα.
 • Το μέγεθος της τσάντας που μπορείτε να έχετε μαζί σας μέσα στο μουσείο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 30x20x10 cm.
 • Υπάρχει χώρος φύλαξης αποσκευών έξω από το μουσείο. Εάν έχετε ιδιωτική μεταφορά, μπορείτε να αφήσετε τις αποσκευές σας εκεί.
 • Στο Άουσβιτς ΙΙ, Μπίρκεναου χρησιμοποιείτε τα ίδια εισιτήρια και μπορείτε να το δείτε και πριν από το μουσείο εάν χρειαστεί.
 • Θα πρέπει να έχετε πάντα τις ταυτότητες σας μαζί.

Ξενάγηση Άουσβιτς για άτομα με Αναπηρία

disability symbol 64

Μπορούμε να κάνουμε ξενάγηση στο στρατόπεδο Άουσβιτς ΙΙ, Μπίρκεναου σε άτομα που βρίσκονται σε αναπηρικό. Δυστυχώς το μουσείο Άουσβιτς Ι, δεν έχει ακόμα την απαιτούμενη υποδομή για να ακολουθήσετε κάποιο γκρουπ σε κανονική ξενάγηση.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να μπείτε μαζί με τον ξεναγό στο μουσείο Άουσβιτς με Δωρεάν Εισιτήρια και να δείτε ότι είναι εφικτό, όπως για παράδειγμα:

 • Το Κρεματόριο και τον θάλαμο αερίων.
 • Την Κρεμάλα του πρώην διοικητή του στρατοπέδου.
 • Εξωτερικούς χώρους.

Εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα.


Κόστος Ελληνικής Ξενάγησης Άουσβιτς

Σημειώστε ότι εάν στείλετε τα στοιχεία σας, θα προσπαθήσουμε να σας ενώσουμε μαζί με άλλα άτομα και να σας παρέχουμε την καλύτερη επιλογή και τιμή εάν φυσικά υπάρχουν και άλλα άτομα για τις ίδιες μέρες που να βολεύει και μπορούν να γίνουν αλλαγές.

Σημειώστε ότι για να μπείτε σε κάποιο υφιστάμενο γκρουπ, θα πρέπει να γίνει 5 εργάσιμες μέρες πριν από την μέρα της ξενάγησης. Αυτό σημαίνει ότι τελευταία στιγμή δεν μπορεί να γίνει κάτι.

Α. ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ

Το σημείο συνάντησης με τον ξεναγό ή συνοδό σας είναι εδώ: Vienna House Andel’s Cracow.

Περιλαμβάνει:

 • Το κόστος μεταφοράς.
 • Εισιτήρια Εισόδου.
 • Ιδιωτική ξενάγηση στα Ελληνικά στα 2 στρατόπεδα (Άουσβιτς Ι, που είναι το μουσείο  και στο Άουσβιτς ΙΙ, Μπίρκεναου) για 3,5 ώρες. 
 • Ελληνόφωνο Ξεναγό ή Συνοδό από την Κρακοβία και καθόλη την διάρκεια για περίπου 7 ώρες συνολικά.

1 ΑΤΟΜΟ 2 ΑΤΟΜΑ 3 ΑΤΟΜΑ 4 ΑΤΟΜΑ 5 ΑΤΟΜΑ 6 ΑΤΟΜΑ 7 ΑΤΟΜΑ 8 ΑΤΟΜΑ 9 ΑΤΟΜΑ 10 ΑΤΟΜΑ
€180 €100 / άτομο €78 / άτ. €65 / άτ. €62 / άτ. €55 / άτ. €50 / άτ. €45 / άτ. €41 / άτ. €38 / άτ.

Παράδειγμα: Εάν είστε 4 άτομα, τότε θα πληρώσετε συνολικά €260 (€65 x 4). Μέχρι 4 άτομα, η ξενάγηση γίνεται στα Ελληνικά, ακολουθώντας όμως Πολωνικό γκρουπ.

Από 5 άτομα και άνω, είναι εντελώς ιδιωτικό γκρουπ. Εάν έχετε δικό σας όχημα, τότε θα αφεραίσετε €7 από την παραπάνω τιμή.

Δείτε κριτικές στην σελίδα μας στο Google.


ΚΡΑΤΗΣΗ


Β. ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΑΙ PRIVATE TRANSFER ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΣ

Παραλαβή από το ξενοδοχείο σας και Παράδοση στο ξενοδοχείο σας ή όπου εσείς θέλετε στην Κρακοβία. Δεν μπαίνουν άλλα άτομα μαζί σας εκτός εάν συμφωνηθεί.

Όλες οι μεταφορές γίνονται από επαγγελματίες οδηγούς σε αυτοκίνητο, μίνι βαν ή και μίνι λεωφορείο αναλόγως του μεγέθους του γκρουπ.

Περιλαμβάνει:

 • Το κόστος μεταφοράς με παραλαβή και παράδοση στο ξενοδοχείο σας.
 • Εισιτήρια Εισόδου.
 • Ιδιωτική ξενάγηση στα Ελληνικά στα 2 στρατόπεδα (Άουσβιτς Ι, που είναι το μουσείο  και στο Άουσβιτς ΙΙ, Μπίρκεναου) για 3,5 ώρες. 
 • Ελληνόφωνο Ξεναγό ή Συνοδό από την Κρακοβία και καθόλη την διάρκεια για περίπου 7 ώρες συνολικά.

1 ΑΤΟΜΟ 2 ΑΤΟΜΑ 3 ΑΤΟΜΑ 4 ΑΤΟΜΑ 5 ΑΤΟΜΑ 6 ΑΤΟΜΑ 7 ΑΤΟΜΑ 8 ΑΤΟΜΑ 9 ΑΤΟΜΑ 10 ΑΤΟΜΑ
€245 €132 / άτ. €96 / άτ. €80 / άτ. €70 / άτ. €65 / άτ. €55 / άτ. €55 / άτ. €52 / άτ. €48 / άτ.

Παράδειγμα: Εάν είστε 6 άτομα, τότε θα πληρώσετε συνολικά €390 (€65 x 6)

Μέχρι 4 άτομα, η ξενάγηση γίνεται στα Ελληνικά, ακολουθώντας Πολωνικό γκρουπ. Από 5 άτομα και άνω, γίνεται σε ιδιωτικό γκρουπ.

Δείτε κριτικές στην σελίδα μας στο Google.


ΚΡΑΤΗΣΗ


Γ. ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ - ΜΕ PRIVATE TRANSFER

Σε αυτή την περίπτωση σας παραλαμβάνουμε από το ξενοδοχείο σας με Αγγλόφωνο οδηγό και δεν έχετε συνοδό στα Ελληνικά.

Περιλαμβάνει: 

 • Εισιτήρια Εισόδου.
 • Ιδιωτική ξενάγηση (μόνο για το γκρουπ σας) στα Ελληνικά στο Άουσβιτς Ι (Μουσείο)  και Άουσβιτς ΙΙ (Μπίρκεναου) για 3,5 ώρες συνολικά.
 • Private Transfer (Ιδιωτική μεταφορά από το ξενοδοχείο σας) με Αγγλόφωνο οδηγό μόνο για το γκρουπ σας.

1-4 ΑΤΟΜΑ 5-8 ΑΤΟΜΑ 9-10 ΑΤΟΜΑ 11-20 ΑΤΟΜΑ
€260 / γκρουπ €280 / γκρουπ €370 / γκρουπ €540 / γκρουπ


ΚΡΑΤΗΣΗ


Δ. ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Μπορείτε να κάνετε την ξενάγηση στα Ελληνικά χωρίς να έχετε συνοδεία από την Κρακοβία και επίσης χρησιμοποιώντας το δικό σας όχημα. Σε αυτή την περίπτωση θα συναντήσετε την ξεναγό μας εκεί στο Άουσβιτς.

I Pili Tou Auschwitz II

Περιλαμβάνει

 • Εισιτήρια Εισόδου.
 • Ιδιωτική Ξενάγηση στα Ελληνικά στα 2 στρατόπεδα (Άουσβιτς Ι, που είναι το μουσείο  και στο Άουσβιτς ΙΙ, Μπίρκεναου) για 3,5 ώρες συνολικά.

1-8 ΑΤΟΜA 9-20 ΑΤΟΜΑ
€160 / γκρουπ €190 / γκρουπ

Παράδειγμα: Εάν είστε 4 άτομα, τότε θα πληρώσετε συνολικά €160 (€40 το άτομο συν το κόστος μεταφοράς σας).

Σε αυτό και εάν δεν έχετε δικό σας Ι.Χ, μπορείτε να πάτε με λεωφορείο. Το λεωφορείο για το Άουσβιτς πήγαινε-έλα είναι περίπου €7 το άτομο (30 ζλότυ). Θα σας στείλουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να πάτε από την Κρακοβία στο Άουσβιτς. Δείτε Κριτικές στην σελίδα μας στο Google.


ΚΡΑΤΗΣΗ


Μεταβείτε στην Αρχή

Κράτηση και Πληρωμή

Αφού επιβεβαιώσουμε το πρόγραμμά και την τελική τιμή, θα πρέπει να κανονίσουμε την κράτηση για ιδιωτικό γκρουπ ή για ατομικά εισιτήρια.

 • Μέχρι 4 άτομα, αγοράζουμε ατομικά εισιτήρια σε Πολωνικό γκρουπ. Για περισσότερα άτομα κλείνουμε ιδιωτικό γκρουπ.
 • Όλα τα εισιτήρια πληρώνονται εκ των προτέρων και είναι ονομαστικά.
 • Για ιδιωτικά γκρουπ, χρειάζεται από 1 μέχρι και 5 εργάσιμες μέρες για να πάρουμε απάντηση.
 • Όλα τα εισιτήρια υφίστανται στους κανονισμούς του μουσείου Άουσβιτς.

Αφού προ-πληρώσετε τα εισιτήρια σας, τότε η κράτηση σας έχει ολοκληρωθεί. Περίπου 2 βδομάδες πριν την ξενάγηση σας ή κάποιες μέρες πριν αναλόγως του χρόνου της κράτησης σας θα λάβετε email με όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε.

Τα υπόλοιπα χρήματα τα πληρώνετε στον/ην συνοδό/ξεναγό/οδηγό την μέρα της συνάντησή σας σε ευρώ. Η πληρωμή γίνεται σε ευρώ κυρίως για δική σας ευκολία αλλά μπορεί να γίνει και σε ζλότυ εάν το επιθυμείτε.

Cypriots Tourists Auschwitz Greek ToursΞενάγηση σε παιδιά από την Κύπρο - Άουσβιτς ΙΙ Μπίρκεναου


Πώς να Μειώσετε το Κόστος Ταξιδιού Σας στην Πολωνία

ΑΚΥΡΩΣΗ

Individual Tickets

Τα ατομικά εισιτήρια, είτε τα αγοράσετε μόνοι σας, είτε τα αγοράσουμε εμείς και τα πληρώσετε δεν ακυρώνονται. Εάν ακυρώσουμε εμείς ή το μουσείο, τότε είτε θα προταθεί καινούργια μέρα/ώρα ή θα γίνει πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Ιδιωτικά Γκρουπ

 • Εφόσον η ακύρωση γίνει τουλάχιστον 5 εργάσιμες μέρες πριν την μέρα της ξενάγησης, τότε θα λάβετε επιστροφή των χρημάτων σας στο ακέραιο.
 • Αν ακυρώσει το μουσείο έστω και τελευταία στιγμή, τότε θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.
 • Όταν περάσουν οι 5 εργάσιμες, τότε θα στείλουμε για ακύρωση, αλλά δυστυχώς το μουσείο δεν επιστρέφει τα χρήματα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Krevatia Se Thalamous Sto Auschwitz II

Μεταβείτε στην Αρχή

Δείτε: Ξενάγηση στην Βαρσοβία στα Ελληνικά

Αουσβιτς και Βιελίτζκα (Combo)

Σε αρκετές περιπτώσεις είτε δεν έχουμε χρόνο, είτε νομίζουμε ότι δεν έχουμε, έτσι θέλουμε να κάνουμε και τα δύο σε μία μέρα να τελειώνουμε. Ο χρόνος για να γίνει το αλατωρυχείο Βιελίτζκα είναι περίπου 4 με 4,5 ώρες και το Άουσβιτς περίπου 6,5 με 7 ώρες.

Βρίσκονται σε αντίθετες κατευθύνσεις από την Κρακοβία, αλλά σίγουρα βολεύει να μην μπείτε μέσα στην πόλη και να πάτε απευθείας από το ένα στο άλλο. Για να γίνουν σε μία μέρα στα Ελληνικά είναι καλύτερα να έχετε ιδιωτική μεταφορά: Κρακοβία - Άουσβιτς Ι - Άουσβιτς ΙΙ - Βιελίτζκα - Κρακοβία.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να βγει και με λεωφορείο. Επίσης σε ειδικές περιπτώσεις μπορούμε να αναμίξουμε τον τρόπο μεταφοράς. Με λεωφορείο για να γίνει είναι αρκετά κουραστικό, καθώς είναι σχεδόν 10 χιλιόμετρα συνολικό περπάτημα.

Δεν συνιστάται για μικρά παιδιά. Το συνολικό κόστος είναι Κόστος της ξενάγησης στο Άουσβιτς + Κόστος Ξενάγησης για Βιελίτζκα.

Εάν το κόστος αυτό είναι πολύ ψιλό και είστε μικρό γκρουπ, τότε θα βρείτε φθηνότερες επιλογές να κάνετε το Άουσβιτς και το Αλατωρυχείο σε μία μέρα σε Αγγλόφωνα γκρουπ με share μεταφορά.


Σας ευχαριστούμε που Διαβάσατε - Έλληνας Ξεναγός Άουσβιτς!
Μπορεί να Σας Ενδιαφέρουν:
Περισσότερα Άρθρα για το Άουσβιτς
Tα Πάντα για την Κρακοβία
Ξεναγήσεις στα Ελληνικά από Κρακοβία
Μεταβείτε στην Αρχή

Subscribe

* indicates required

Last modification: Tue 18 Jan 2022