iVisa.com

Βαρσοβία το Βράδυ - Ξενάγηση στην Βαρσοβία με επαγγελματία ξεναγό στα Ελληνικά

Έλληνας Ξεναγός Βαρσοβίας (Greek Guide Warsaw)

Ερωτευτείτε την πανέμορφη πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Βαρσοβία. Θαυμάστε τα καλύτερα αξιοθέατα της Βαρσοβίας με επαγγελματία ξεναγό στα Ελληνικά. Επιλέξτε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει.


Επαγγελματίας Ξεναγός Βαρσοβίας (Greek Guide)

Ανακαλύψτε την Πολωνική Πρωτεύουσα

Μάθετε την Ιστορία της μαρτυρικής Βαρσοβίας και συνδιάστε την ξενάγηση σας με ξενάγηση μέσα στο Βασιλικό Παλάτι (Zamek Królewski ή Royal Castle). Δείτε τα καλύτερα της Πόλης και Ανακαλύψετε τα ίχνη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως θα γνωρίζετε ήδη, η Βαρσοβία καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς κατά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο και κυρίως μετά την αποτυχημένη εξέγερση της την 1η Αυγούστου του 1944. Μετά το τέλος του πολέμου αναγεννήθηκε από τις στάχτες και συνεχίζει να αναπτύσσεται μέχρι σήμερα.

Η σημερινή Βαρσοβία είναι μια πόλη που τα έχει όλα. Πλατιούς δρόμους για περπάτημα, πολλά πάρκα και πράσινο, ιστορικά μνημεία και μουσεία, όπως και πολλά άλλα.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Barbican Warsaw The BasementBarbican

Δείτε επίσης: Ξεναγός στο Βασιλικό Παλάτι (Royal Castle)

Γενικές Πληροφορίες

Οι ξεναγήσεις μας στα Ελληνικά είναι ιδιωτικές. Δηλαδή δεν θα υπάρχουν άλλα άτομα από άλλα γκρουπ μαζί σας. Πάντα είμαστε ευέλικτοι και εφόσον ταιριάζει με το πλάνο της ξενάγησης, ο ξεναγός μπορεί να σας συναντήσει στο ξενοδοχείο σας για να ξεκινήσετε.

Εάν έχετε ιδιωτική μεταφορά ή δικό σας αυτοκίνητο, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε από οποιοδήποτε σημείο στην πόλη. Κυρίως οι ξεναγήσεις γίνονται με τα πόδια, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς από εμάς ή να χρησιμοποιήσετε το δικό σας αυτοκίνητο.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει αρκετό περπάτημα και μπορεί να χρειαστείι να χρησιμοποιήσουμε και δημόσιες συγκοινωνίες, όπως ΤΡΑΜ ή Λεωφορείο. Στην περίπτωση αυτή, τα εισιτήρια δεν περιλαμβάνονται στην τιμή της ξενάγησης.

Στην ξενάγησή σας μπορείτε να περιλάβετε το Βασιλικό Παλάτι στην ίδια τιμή, απλά πληρώνετε επιπλέον τα εισιτήριά σας τα οποία δεν περιλαμβάνονται. Η ξενάγηση μόνο στο Βασιλικό Παλάτι χρειάζεται περίπου 2 ώρες.


3 Ώρες Ξενάγηση στην Βαρσοβία (Greek Guide)

Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας κάπου κοντά στο μνημείο του Κοπέρνικου, το οποίο ακολουθεί μία ενδιαφέρουσα ιστορία. Λίγο πιο κάτω, θα δούμε την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού (Holy Cross Church)όπου φυλάσσεται η καρδιά του Φ. Σοπέν μέχρι και σήμερα.

Στον ίδιο δρόμο θα δούμε το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίαςτο οποίο είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα πανεπιστήμια της Πολωνίας. Δίπλα από το πανεπιστήμιο θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, ένα κτίριο που επέζησε τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.

warsaw presidential house

Ευκαιρία να μάθετε τους λόγους που επέζησε και να δείτε τον σημαντικό του ρόλο μεταγενέστερα στην ιστορία της Πολωνίας. Ίσως η πιο σημαντική πλατεία στην Βαρσοβία, σ Πλατεία Pilsudski, όπου βρίσκεται το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Κάτι σαν το Σύνταγμα της Ελλάδος μας. Στεγάζεται κάτω από το μοναδικό κομμάτι που επέζησε από το παλάτι Saxon. Κάτι που αξίζει επίσης να δούμε, είναι ο κήπος Saxon ο οποίος βρίσκεται πίσω από την πλατεία Piłsudski και είναι το παλαιότερο δημόσιο πάρκο της Βαρσοβίας.

Αργότερα θα δούμε την εκκλησία της Αγίας Άννας - St. Anne's Church από όπου μπορούμε να απολαύσετε την πανέμορφη θέα της παλιάς πόλης και της Πράγας.

Μεταξύ της Παλιάς και της Νέας Πόλης θα πρέπει να δείτε το Barbican. Καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό το 1944 και ανακατασκευάστηκε μετά τον πόλεμο.

Στην πλατεία του Κάστρου στην παλιά πόλη θα δείτε τνη στήλη του Σίγκισμουντ - Sigismund's Column και το μαγευτικό Βασιλικό Παλάτι που είναι στην λίστα της UNESCO.

Επίσης κοντά στο Βασιλικό Κάστρο βρίσκεται και ο αρχαιολογικός ναός του Αγίου Ιωάννηο οποίος καταστράφηκε τελείως και ανακατασκευάστηκε. Το οδοιπορικό μας στην πρωτεύουσα θα τελειώσει στην πλατεία Krasinskich.

Κατά την ξενάγηση θα σας αποκαλυφθούν σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Θα γίνει αναφορά στο γκέτο της Βαρσοβίας και θα ακούσετε ενδιαφέρον πραγματικές ιστορίες για την πόλη.


4 Ώρες Ξενάγηση στην Βαρσοβία

Μία επιπλέον ώρα από το παραπάνω πρόγραμμα κατά την οποία μπορούμε να δούμε την Πλατεία Grzybowskiη πρώην καρδιά του εβραϊκού πολιτισμού στη Βαρσοβία

Δεν έχουν μείνει και πολλά από το μεγαλύτερο Γκέτο που υπήρξε στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη, αλλά θα δούμε Ερείπια του Τείχους του Γκέτο.

Τελικά θα καταλήξουμε στο Παλάτι του Πολιτισμού και της ΕπιστήμηςΜετά το τέλος, μπορείτε να ανεβείτε στον 30ο όροφο και θαυμάσετε όλη η πόλη.

palati koultouras politismou

Μάλιστα λέγετε από τους παλαιότερους, ότι εκεί βρίσκεται η καλύτερη θέα, γιατί είναι το μόνο μέρος από όπου το Παλάτι δεν φαίνεται. Διερωτάσαι Γιατί;


5 ή 7 Ώρες Ξενάγηση στην Βαρσοβία

Κατά την 5ωρη και 7ωρη ξενάγηση στην Βαροσβία μπορούμε να προσθέσουμε στα παραπάνω μία επίσκεψη στο Βασιλικό Πάρκο Λαζιένκι.

θα εξερευνήσουμε αυτό το απίστευτο ιστορικό και φυσικό αριστούργημα, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του, περπατώντας στα μονοπάτια του, βλέποντας τα αξιοθέατα του και απολαμβάνοντας την ηρεμία του.

Εκεί θα δούμε τους περίφημους Βασιλικούς Κήπους. Επίσης, το μνημείο του Frederic Chopin, όπου γίνονται τα Δωρεάν Κονσέρτα το Καλοκαίρι.

Άλλο ένα πολύ σημαντικό στο πάρκο είναι το ανάκτορο στο νησί (Palace on the Isle), η προέλευσή του οποίου χρονολογείται στα τέλη του 17ου αιώνα.

Το διάσημο παλάτι στο νησί, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα ιστορικά κτήρια στην Πολωνία, το οποίο στεγάζει την Βασιλική Πινακοθήκη.

Και φυσικά δεν θα αφήναμε πίσω το Old Orangeryόπου κάθετε το Βασιλικό Θέατρο, ένα από τα λίγα αυθεντικά ξύλινα δικαστήρια του 18ου αιώνα στην Ευρώπη. Τελικά, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε πίσω το παλάτι Myslewicki.

wilanow palace warsaw

Το παλάτι υπηρέτησε ως ξενώνας και φιλοξένησε προσωπικότητες όπως τον Napoleon I και τον Richard Nixon. Φυσικά οι 5 ώρες από τις 7 ώρες θα μου πείτε, έχουν μεγάλη διαφορά. Η διαφορά είναι στον χρόνο μετακίνησης και πόση ώρα θα βλέπουμε το καθετί.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εάν ο χρόνος μας επεκταθεί κατά 30 λεπτά και αυτό θα είναι χωρίς επιπλέον χρέωση. Ο ξεναγός μας είναι πολύ καλός και του αρέσει να συζητάει με άτομα που έχουν ενδιαφέρον για την ιστορία της Πόλης.

Μπορείτε επίσης να κάνετε 2 ώρες ξενάγηση μέσα στο Βασιλικό Παλάτι. Τελικά, εάν έχετε αυτοκίνητο ή ιδιωτική μεταφορά, θα μπορούμε να επισκευτούμε και το περίφημο Παλάτι του Βιλάνουβ.


Ξεναγός Royal Castle στην Βαρσοβία

Μεταφορά στην Αρχή

Ξενάγηση Βαρσοβίας

Μπορείτε να περιλάβετε το Βασιλικό Παλάτι (Royal Castle) με μικρή επιπλέον χρέωση. Το Βασιλικό Πάρκο Γουαζιένκι περιλαμβάνεται στην ξενάγηση των 4ων ωρών..

Σημείωση: Μόνο το Βασιλικό Παλάτι (Royal Castle | Zamek Królewski) χρειάζεται περίπου 1,5 ώρα το λιγότεροΠροτεινόμενος χρόνος για ξενάγηση στα βασικά στην Βαρσοβία (Παλιά και Νέα Πόλη μαζί με το Πάρκο Λαζιένκι) είναι τουλάχιστον 4 ώρες.

Οι τιμές είναι για γκρουπ μέχρι και 10 άτομα.

Για αργίες και μεγάλες εορτές θα υπάρχει επιπλέον χρέωση ανάλογα (15 - 25%). Επίσης οι συγκοινωνίες είναι προβληματικές και ίσως υπάρξουν καθυστερήσεις.

Με τα Πόδια

3 ΩΡΕΣ 4 ΩΡΕΣ 5 ΩΡΕΣ 6 ΩΡΕΣ
€110 €130 €160 €180

Δεν περιλαμβάνει

  • Εισιτήρια Εισόδου.
  • Έξοδα μετακίνησης.

Περιλαμβάνει

  • Επαγγελματία Αδειούχο Ξεναγό στα Ελληνικά για τον αναγραφόμενο χρόνο.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Review Warsaw Greek Guide


vasiliko kastro varsoviaΔείτε το Βασιλικό Παλάτι στα Ελληνικά

Ιδιωτική Μεταφορά

Εάν έχετε δικό σας όχημα, τότε πληρώνετε τις τιμές παραπάνω. Μπορεί να συνδιαστεί και με παραλαβή σας από το αεροδρόμιο.

Group 1-7 ΑΤΟΜΑ / 4 ΩΡΕΣ
€320

Περιλαμβάνει

  • Παραλαβή από το ξενοδοχείο σας ή από το αεροδρόμιο Frederick Chopin.
  • Επαγγελματία οδηγό.
  • Έξοδα μετακίνησης / στάθμευσης.
  • Επαγγελματία αδειούχο ξεναγό στα Ελληνικά.

Δεν περιλαμβάνει

  • Εισιτήρια Εισόδου.

Review Warsaw


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Μεταφορά στην Αρχή

Ο ξεναγός μας στην Βαρσοβία (Greek Guide Warsaw)

Ο κύριος ξεναγός μας στην Βαρσοβία είναι Κύπριος ο οποίος βρίσκεται στην Βαρσοβία από το 1981. Γνωρίζει την πόλη και την ιστορία της πολύ καλά και διαβάζει συνεχώς για να μαθαίνει καινούργια πράγματα τα τελευταία 17 χρόνια.

Έχει κάνει τα απαραίτητα μαθήματα και έχει πάρει άδεια ξεναγού στην Βαρσοβία, η οποία παλαιότερα ήταν αναγκαία για να εξασκεί κάποιος το επάγγελμα. Αργότερα το επάγγελμα έχει ελευθεροποιηθεί και μπορεί ο καθένας να κάνει ξεναγήσεις χωρίς πρόβλημα.

Επίσης έχουμε άδεια για ξενάγηση στο Βασιλικό Παλάτι (Royal Castle | Zamek Królewski Warsaw) για το 2021 - 2025.


 Η Βαρσοβία είναι μια πόλη γεμάτη ζωή
Υπάρχουν πολλά όμορφα να πράγματα να δείτε και να κάνετε!
Διαβάστε Περισσότερα Άρθρα Για την Βαρσοβία
Μεταφορά στην Αρχή

Subscribe

* indicates required

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ