Βαρσοβία το Βράδυ - Ξενάγηση στην Βαρσοβία με επαγγελματία ξεναγό στα Ελληνικά

Ξενάγηση στην Βαρσοβία στα Ελληνικά

Ερωτευτείτε την πανέμορφη πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Βαρσοβία. Θαυμάστε τα καλύτερα αξιοθέατα της Βαρσοβίας με επαγγελματία ξεναγό στα Ελληνικά. Επιλέξτε μία από τις ξεναγήσεις μας ή δημιουργήστε την δική σας.


Επαγγελματική ξενάγηση στην Βαρσοβία

Στα Ελληνικά

Ανακαλύψτε την Πολωνική Πρωτεύουσα

Μάθετε την Ιστορία της μαρτυρικής Βαρσοβίας και συνδιάστε την ξενάγηση σας με Ξενάγηση στο Βασιλικό Παλάτι (Zamek Królewski | Royal Castle. Δείτε τα καλύτερα της Πόλης και Ανακαλύψετε τα ίχνη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ειδικές Προσφορές για Μάρτιο και Απρίλιο του 2021!
Τιμοκατάλογος: Ξενάγηση στην Βαρσοβία
Ο μοναδικός Κύπριος Αδειούχος Ξεναγός στην Βαρσοβία

Barbican Warsaw The Basement

Γενικές Πληροφορίες για την Ξενάγηση στην Βαρσοβία

Οι ξεναγήσεις μας στα Ελληνικά είναι ιδιωτικές. Δηλαδή δεν θα υπάρχουν άλλα άτομα από άλλα γκρουπ μαζί σας. Πάντα είμαστε ευέλικτοι και εφόσον ταιριάζει με το πλάνο της ξενάγησης, ο ξεναγός μπορεί να σας συναντήσει στο ξενοδοχείο σας για να ξεκινήσετε.

Εάν έχετε ιδιωτική μεταφορά ή δικό σας αυτοκίνητο, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε από οποιοδήποτε σημείο στην πόλη. Κυρίως οι ξεναγήσεις γίνονται με τα πόδια, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα να έχετε ιδιωτική μεταφορά.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει αρκετό περπάτημα και χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε και δημόσιες μεταφορές, όπως ΤΡΑΜ ή Λεωφορείο. Στην περίπτωση αυτή, τα εισιτήρια δεν περιλαμβάνονται στην τιμή της ξενάγησης. 

Όπως θα γνωρίζετε ήδη, η Βαρσοβία καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς κατά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο και κυρίως μετά την αποτυχημένη εξέγερση της την 1η Αυγούστου του 1944. Μετά το τέλος του πολέμου αναγεννήθηκε από τις στάχτες και συνεχίζει να αναπτύσσεται μέχρι σήμερα.

Η σημερινή Βαρσοβία είναι μια πόλη που τα έχει όλα. Πλατιούς δρόμους για περπάτημα, πολλά πάρκα και πράσινο, ιστορικά μνημεία και μουσεία, όπως και πολλά άλλα.


3 Ώρες Ξενάγηση στην Βαρσοβία

Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας κάπου κοντά στο μνημείο του Κοπέρνικου, το οποίο ακολουθεί μία ενδιαφέρουσα ιστορία. Λίγο πιο κάτω, θα δούμε την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού (Holy Cross Church)όπου φυλάσσεται η καρδιά του Φ. Σοπέν μέχρι και σήμερα.

Στον ίδιο δρόμο θα δούμε το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίαςτο οποίο είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα πανεπιστήμια της Πολωνίας. Δίπλα από το πανεπιστήμιο θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, ένα κτίριο που επέζησε τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.

warsaw presidential house

Ευκαιρία να μάθετε τους λόγους που επέζησε και να δείτε τον σημαντικό του ρόλο μεταγενέστερα στην ιστορία της Πολωνίας. Ίσως η πιο σημαντική πλατεία στην Βαρσοβία, σ Πλατεία Pilsudski, όπου βρίσκεται το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Κάτι σαν το Σύνταγμα της Ελλάδος μας. Στεγάζεται κάτω από το μοναδικό κομμάτι που επέζησε από το παλάτι Saxon. Κάτι που αξίζει επίσης να δούμε, είναι ο κήπος Saxon ο οποίος βρίσκεται πίσω από την πλατεία Piłsudski και είναι το παλαιότερο δημόσιο πάρκο της Βαρσοβίας.

Αργότερα θα δούμε την εκκλησία της Αγίας Άννας - St. Anne's Church από όπου μπορούμε να απολαύσετε την πανέμορφη θέα της παλιάς πόλης και της Πράγας.

Μεταξύ της Παλιάς και της Νέας Πόλης θα πρέπει να δείτε το Barbican. Καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό το 1944 και ανακατασκευάστηκε μετά τον πόλεμο.

Στην πλατεία του Κάστρου στην παλιά πόλη θα δείτε τνη στήλη του Σίγκισμουντ - Sigismund's Column και το μαγευτικό Βασιλικό Παλάτι που είναι στην λίστα της UNESCO.

Επίσης κοντά στο Βασιλικό Κάστρο βρίσκεται και ο αρχαιολογικός ναός του Αγίου Ιωάννηο οποίος καταστράφηκε τελείως και ανακατασκευάστηκε. Το οδοιπορικό μας στην πρωτεύουσα θα τελειώσει στην πλατεία Krasinskich.

Κατά την ξενάγηση θα σας αποκαλυφθούν σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Θα γίνει αναφορά στο γκέτο της Βαρσοβίας και θα ακούσετε ενδιαφέρον πραγματικές ιστορίες για την πόλη.


4 Ώρες Ξενάγηση στην Βαρσοβία

Μία επιπλέον ώρα από το παραπάνω πρόγραμμα κατά την οποία μπορούμε να δούμε την Πλατεία Grzybowskiη πρώην καρδιά του εβραϊκού πολιτισμού στη Βαρσοβία

Δεν έχουν μείνει και πολλά από το μεγαλύτερο Γκέτο που υπήρξε στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη, αλλά θα δούμε Ερείπια του Τείχους του Γκέτο.

Τελικά θα καταλήξουμε στο Παλάτι του Πολιτισμού και της ΕπιστήμηςΜετά το τέλος, μπορείτε να ανεβείτε στον 30ο όροφο και θαυμάσετε όλη η πόλη.

palati koultouras politismou

Μάλιστα λέγετε από τους παλαιότερους, ότι εκεί βρίσκεται η καλύτερη θέα, γιατί είναι το μόνο μέρος από όπου το Παλάτι δεν φαίνεται. Διερωτάσαι Γιατί;


5 ή 7 Ώρες Ξενάγηση στην Βαρσοβία

Κατά την 5ωρη και 7ωρη ξενάγηση στην Βαροσβία μπορούμε να προσθέσουμε στα παραπάνω μία επίσκεψη στο Βασιλικό Πάρκο Λαζιένκι.

θα εξερευνήσουμε αυτό το απίστευτο ιστορικό και φυσικό αριστούργημα, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του, περπατώντας στα μονοπάτια του, βλέποντας τα αξιοθέατα του και απολαμβάνοντας την ηρεμία του.

Εκεί θα δούμε τους περίφημους Βασιλικούς Κήπους. Επίσης, το μνημείο του Frederic Chopin, όπου γίνονται τα Δωρεάν Κονσέρτα το Καλοκαίρι.

Άλλο ένα πολύ σημαντικό στο πάρκο είναι το ανάκτορο στο νησί (Palace on the Isle), η προέλευσή του οποίου χρονολογείται στα τέλη του 17ου αιώνα.

Το διάσημο παλάτι στο νησί, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα ιστορικά κτήρια στην Πολωνία, το οποίο στεγάζει την Βασιλική Πινακοθήκη.

Και φυσικά δεν θα αφήναμε πίσω το Old Orangeryόπου κάθετε το Βασιλικό Θέατρο, ένα από τα λίγα αυθεντικά ξύλινα δικαστήρια του 18ου αιώνα στην Ευρώπη. Τελικά, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε πίσω το παλάτι Myslewicki.

wilanow palace warsaw

Το παλάτι υπηρέτησε ως ξενώνας και φιλοξένησε προσωπικότητες όπως τον Napoleon I και τον Richard Nixon. Φυσικά οι 5 ώρες από τις 7 ώρες θα μου πείτε, έχουν μεγάλη διαφορά. Η διαφορά είναι στον χρόνο μετακίνησης και πόση ώρα θα βλέπουμε το καθετί.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εάν ο χρόνος μας επεκταθεί κατά 30 λεπτά και αυτό θα είναι χωρίς επιπλέον χρέωση. Ο ξεναγός μας είναι πολύ καλός και του αρέσει να συζητάει με άτομα που έχουν ενδιαφέρον για την ιστορία της Πόλης.

Μπορείτε επίσης να κάνετε 2 ώρες ξενάγηση μέσα στο Βασιλικό Παλάτι. Τελικά, εάν έχετε αυτοκίνητο ή ιδιωτική μεταφορά, θα μπορούμε να επισκευτούμε και το περίφημο Παλάτι του Βιλάνουβ.


Ειδικές Προσφορές για Μάρτιο-Απρίλιο (2021)

Οι τιμές αυτές ισχύουν μόνο για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2021 και είναι για γκρουπ 1-8 άτομα.

Μπορείτε να περιλάβετε και το Βασιλικό Παλάτι (Royal Castle) στην ξενάγηση αυτή. Σημειώστε ότι χρειάζεστε περίπου 1,5 με 2 ώρες μόνο για το Βασιλικό Παλάτι.

2 ΩΡΕΣ 3 ΩΡΕΣ 4 ΩΡΕΣ 5 ΩΡΕΣ 6 ΩΡΕΣ 7 ΩΡΕΣ
€50 €75 €95 €115 €135 €155

Δεν περιλαμβάνει

  • Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία.
  • Έξοδα μετακίνησης.

Περιλαμβάνει

  • Επαγγελματία Αδειούχο Ξεναγό στα Ελληνικά για τον αναγραφόμενο χρόνο.


ΚΡΑΤΗΣΗ


Τιμοκατάλογος (Κανονικές Τιμές)

Οι ξεναγήσεις είναι ιδιωτικές και mπορείτε επίσης να επιλέξετε τι θέλετε να δείτε από τα αξιοθέατα της Βαρσοβίας ή και να κάνετε οποιοδήποτε πρόγραμμα επιθυμείτε. Μπορείτε επίσης να περιλάβετε και το Βασιλικό Παλάτι στην ξενάγηση σας (περίπου 2 ώρες). 

Οι τιμές ισχύουν από Μάιο μέχρι και το τέλος του 2021 και είναι για γκρουπ 1-10 Άτομα.

Με τα Πόδια

2 ΩΡΕΣ 3 ΩΡΕΣ 4 ΩΡΕΣ 5 ΩΡΕΣ 7 ΩΡΕΣ
€90 €110 €130 €160 €195

Δεν περιλαμβάνει

  • Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία.
  • Έξοδα μετακίνησης.

Περιλαμβάνει

  • Επαγγελματία αδειούχο ξεναγό στα Ελληνικά για τον αναγραφόμενο χρόνο.
Με αυτοκίνητο

Εάν έχετε δικό σας αυτοκίνητο, τότε πληρώνετε τις τιμές παραπάνω. Μπορεί να συνδιαστεί με παραλαβή από το αεροδρόμιο.

Περιλαμβάνει

  • Παραλαβή από το ξενοδοχείο σας ή από το αεροδρόμιο Frederick Chopin.
  • Επαγγελματία οδηγό.
  • Επαγγελματία αδειούχο ξεναγό στα Ελληνικά.

Group 1-8 p. / 3h Group 1-8 p. / 4h Group 1-8 p. / 5h Group 1-8 p. / 7h
€240 €270 €320 €390

Μπορείτε να βγάλετε πρόγραμμα του τι ακριβώς θέλετε να δείτε και για πόσες ώρες. Υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερα γκρουπ.

Review Warsaw


ΚΡΑΤΗΣΗ


Ξενάγηση στο Βασιλικό Παλάτι (Royal Castle)

Ίσως το πιο σημαντικό ιστορικό μνημείο στην Πολωνική πρωτεύουσα, αλλά και στην Πολωνία γενικότερα. Ο ξεναγός μας είναι ο μοναδικός Κύπριος ξεναγός ο οποίος έχει πάσο για να κάνει ξενάγηση μέσα στο Βασιλικό Παλάτι στην Βαρσοβία.

Tιμή: €75 (Γκρουπ 1 με 8 άτομα)

Διάρκεια: 1,5 με 2 ώρες

Μπορεί να συνδιαστεί με ξενάγηση στην Βαρσοβία.

Δεν περιλαμβάνει

  • Εισιτήρια Εισόδου στο Βασιλικό Παλάτι

vasiliko kastro varsovia


ΚΡΑΤΗΣΗ


Ο ξεναγός μας στην Βαρσοβία

Ο κύριος ξεναγός μας στην Βαρσοβία είναι Κύπριος ο οποίος βρίσκεται στην Βαρσοβία από το 1981. Γνωρίζει την πόλη και την ιστορία της πολύ καλά και διαβάζει συνεχώς για να μαθαίνει καινούργια πράγματα τα τελευταία 17 χρόνια.

Έχει κάνει τα απαραίτητα μαθήματα και έχει πάρει άδεια ξεναγού στην Βαρσοβία, η οποία παλαιότερα ήταν αναγκαία για να εξασκεί κάποιος το επάγγελμα. Αργότερα το επάγγελμα έχει ελευθεροποιηθεί και μπορεί ο καθένας να κάνει ξεναγήσεις χωρίς πρόβλημα.

Άδεια για ξενάγηση μέσα στο Βασιλικό Παλάτι.

zamek krolewskie vasiliko palati guide


Η Βαρσοβία είναι μια πόλη γεμάτη ζωή
Υπάρχουν πολλά όμορφα να πράγματα να δείτε και να κάνετε!
Διαβάστε Περισσότερα Άρθρα Για την Βαρσοβία

Subscribe

* indicates required

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Last modification: Sat 27 Feb 2021