Save On FlightsCheap Flights

Λίμνι στο Πάρκο Γουαζιένκι στην Βαρσοβία | Διάσημο

Łazienki (Γουαζιένκι) - Το διάσημο πάρκο της Βαρσοβίας

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε ακούσει κάτι για πιο διάσημο πάρκο της Βαρσοβίας, το πάρκο των Βασιλικών Λουτρών. Άλλωστε είναι το μεγαλύτερο, και πιο αξιοσημείωτο ιστορικά πάρκο της πρωτεύουσας της Πολωνίας.


Διασημότερο Πάρκο στην Βαρσοβία

Μα ποιο άλλο θα ήταν εκτός από το Πάρκο των Βασιλικών Λουτρών (Łazienki Królewskie) στην Λεωφόρο Ujazdowskie. Κατέχοντας τα πρωτεία τόσο σε έκταση (76 εκτάρια) αλλά και σε επισκεψιμότητα, το πάρκο προσφέρει ένα μοναδικό περίπατο μακριά από τον θόρυβο της πόλης σχεδόν ολόχρονα.

Ας το ανακαλύψουμε λοιπόν αυτό το μοναδικό αξιοθέατο στην πόλη της Βαρσοβίας. Κάτι θα ήξερε ο Πολωνός Βασιλιάς που το είχε για εξοχική του κατοικία.

Δείτε το Βασιλικό Πάρκο Μαζί με Ξεναγό της Βαρσοβίας στα Ελληνικά. Μια επιφανειακή ξενάγηση στο Βασιλικό Πάρκο μόνο στα πολύ σημαντικά εξωτερικά χρειάζεται το λιγότερο 1 ώρα. Για πιο περιεκτικές ξεναγήσεις με εισόδους σε παλάτια θα πρέπει να αφιερώσετε τουλάχιστον 3 ώρες.

Χάρτης του Διασημότερου Πάρκου στην Βαρσοβία | Γουαζιένκι | Βασιλικό Πάρκο


Έλληνας Ξεναγός στην Βαρσοβία

Γενικά για το Διασημότερο Πάρκο της Βαρσοβίας

Το Royal Łazienki ήταν η θερινή κατοικία του βασιλιά Stanisław August, στην οποία συνδιάζεται αρμονικά μια κλασικιστική αρχιτεκτονική με το φυσικό περιβάλλον και τους υπέροχους κήπους που προσφέρονται για περπάτημα και χαλάρωση.

Εδώ, μπορεί κανείς να ξεκουραστεί παρακολουθώντας τη φύση, και να εμβαθύνει τις γνώσεις του σχετικά τις ιδέες του Διαφωτισμού επισκεπτόμενος μαργαριτάρια της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, αλλά και να ταξιδέψει με τις αισθήσεις του σε μια περασμένη εποχή.

Ανθισμένα λουλούδια στο Βασιλικό Πάρκο στην Βαρσοβία

Στους πανέμορφους κήπους του Royal Łazienki, θα περπατήσετε σε μονοπάτια και σοκάκια που περιβάλλονται από δέντρα, θάμνους και πανέμορφα λουλούδια. Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον Βασιλικό Κήπο, τον Ρομαντικό Κήπο, τον Μοντερνιστικό Κήπο του 20ου αιώνα, αλλά και τον Κινέζικο Κήπο και την Παγόδα.

Εννοείτε ότι μία από τις πιο αξιοσημείωτες εκδηλώσεις που λαμβάνουν στο πάρκο Γουαζιένκι στην Βαρσοβία είναι τα δωρεάν κονσέρτα του Frederick Chopin ο οποίος είναι και ένα από τα σύμβολα της μαρτυρικής πόλης καθώς πέρασε την μισή του ζωή και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στην πρωτεύουσα της Πολωνίας.

Αμφιθέατρο στο διασημότερο πάρκο της Βαρσοβίας | Βασιλικό Πάρκο

Τα δωρεάν κονσέρτα λαμβάνουν χώρα μπροστά από το μνημείο του μεγάλου συνθέτη (Σημείο 11) κάθε Κυριακή από τις αρχές Μαίου μέχρι και το τέλος Σεμπτεμβρίου. Αυτά τα ρεσιτάλ έχουν μακρά παράδοση στο Royal Łazienki και είναι δημοφιλή τόσο μεταξύ των τουριστών όσο και των κατοίκων της Βαρσοβίας.

Φέτος για το 2022 και μετά από 2 χρόνια αποχή λόγω της πανδημίας, η αυλαία θα ανοίξει στις 15 Μαΐου με 2 κονσέρτα: Marc Laforêt στις 12.00 και Martín García García στις 16.00.

Σημαντικά για την επίσκεψή σας

Τις Παρακευές η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ χωρίς κράτηση. Άλλες μέρες, παίρνετε ένα εισιτήριο το οποίο περιλαμβάνει το PALACE ON THE ISLE, το OLD ORANGERY, και το παλάτι MYŚLEWICKI. Το κανονικό εισιτήριο στοιχίζει 40 PLN, και το μειωμένο 20 PLN.

Θέα από το παλάτι πάνω στο νησί στο Βασιλικό Πάρκο στην Βαρσοβία

Τα παιδιά άνω των 7 ετών και οι φοιτητές κάτω των 26 ετών πληρώνουν μόνο 1 PLN ενώ τα παιδιά κάτω των 7 ετών είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Επίσης, τα εισιτήρια για το MUSEUM OF HUNTING AND HORSEMANSHIP είναι ξεχωριστά και στοιχίζουν 16 PLN τα κανονικά και 8 PLN τα μειωμένα (ισχύουν τα ίδια για τα παιδιά και τους φοιτητές).

Το πάρκο βρίσκεται περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Εκτός από ταξί / Bolt / UBER / Free Now, μπορείτε να πάτε και με το λεωφορείο.


Επισκεφτείτε το Άουσβιτς στα Ελληνικά

simia endiaferontos parko lazienki

Σημεία Ενδιαφέροντος στο Βασιλικό Πάρκο

Το Βασιλικό πάρκο Łazienki είναι ένα μοναδικό παράδειγμα συνύπαρξης του πολιτισμού και της φύσης σε ένα μέρος. Εδώ, το φυσικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά πλούσιο και ποικιλόμορφο αν ληφθεί υπόψη η θέση του πάρκου στο κέντρο της Πολωνικής πρωτεύουσας.

Παλάτι πάνω στο νησί και το αμφιθέατρο πίσω από την λίμνι στο Βασιλικό Πάρκο στην Βαρσοβία

Εκτός από τα επιβλητικά δέντρα και τα χιλιάδες λουλούδια, οι κήποι του πάρκου Łazienki είναι καταφύγιο για πολυάριθμα είδη ζώων. Περιλαμβάνει σχεδόν 10,000 δέντρα, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από θάμνους και ποώδη φυτά, συμπεριλαμβανομένων βοτάνων και αγριολούλουδων.

Εκτός από τους πανέμορφους κήπους και το μνημείο του Σοπέν όπου γίνονται τα δωρεάν κονσέρτα το καλοκαίρι, μέσα στο Βασιλικό Πάρκο στην Βαρσοβία θα βρείτε επίσης τα παρακάτω:

Παλάτι στο Νησί

Ένα από τα πολυτιμότερα πολωνικά ιστορικά κτίρια, το οποίο στεγάζει τη Βασιλική Πινακοθήκη.

Old Orangery

old orangery lazienki varsovia

Στεγάζει τη Βασιλική Γλυπτοθήκη με γύψινα αντίγραφα των πιο διάσημων γλυπτών του αρχαίου κόσμου, και το Βασιλικό Θέατρο, ένα από τα λίγα αυθεντικά ευρωπαϊκά αυλικά θέατρα του 18ου αιώνα.

Παλάτι Myślewicki

Αυτό το υπέροχο παλάτι με τη χαρακτηριστική ημικυκλική του μορφή είχε αρχικά σχεδιαστεί ως η κύρια κατοικία του βασιλιά. Κατά τα έτη 1958–70, στο παλάτι Myślewicki έλαβαν χώρα μια σειρά συναντήσεων μεταξύ της Δημοκρατίας της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Μνημείο του Φρεντερίκ Σοπέν στο Βασιλικό Πάρκο στην Βαρσοβία

Μικρός Λευκός Οίκος

Biały Domek - είναι μια βίλα με κήπο που χτίστηκε μεταξύ 1774-76 από τον Domenico Merlini. Φιλοξένησε την ερωμένη του βασιλιά Poniatowski και για ένα διάστημα, τον Λουδοβίκο XVIII, που έζησε εδώ το 1801-05 κατά την εξορία του από τη Γαλλία.

Χτισμένο σε σχήμα πλατείας, έχει πανομοιότυπες προσόψεις και το εσωτερικό του διακοσμήθηκε από τους εξέχοντες Πολωνούς ζωγράφους Jan Ścisło και Jan Bogumił Plersch. Αν και καταστράφηκε από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλά από τα εσωτερικά του έπιπλα διασώθηκαν.

pagoni vasiliko parko

Αμφιθέατρο

Το κλασικό αμφιθέατρο, είναι εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή αρχιτεκτονική και χτίστηκε το 1790–93 από τον Jan Chrystian Kamsetzer. Αρχικά ήταν στολισμένο με 16 αγάλματα που αντιπροσώπευαν διάσημους ποιητές, θεατρικούς συγγραφείς και στοχαστές της αρχαιότητας,αλλά και του 16ου-17ου αιώνα. Το 1922 τα 16 αγάλματα αντικαταστάθηκαν από 8 αγάλματα.

Στο νησί γίνονται ακόμα παραστάσεις και η σκηνή προσφέρει ένα τέλειο σκηνικό σε ένα καλοκαιρινό βράδυ, παρά τον περιστασιακό θόρυβο από τους κύκνους, τις πάπιες, και ειδικά τα πανέμορφα παγώνια που περιφέρονται ελεύθερα στο Βασιλικό Πάρκο της Βαρσοβίας.

papies parko lazienki

Κοντινά Σημεία Ενδιαφέροντος

  • Στην ιστορική συνοικία Ujazdów και μεταξύ του Βασιλικού Πάρκου Łazienki και του Πάρκου Ujazdów, βρίσκεται το Παλάτι Ujazdów.Ίσως το δείτε στον δρόμο σας προς το πάρκο.
  • Το μνημείο του Βασιλειά John III Sobieski, ο οποίος είναι διάσημος Πολωνός για την νίκη του εναντίον των Τούρκων στην μάχη της Βιέννης το 1683.
  • Τελικά το Παλάτι Belweder το οποίο είναι και η σημερινή κατοικία του προέδρου της Πολωνίας.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα πολλά ενδιαφέροντα να δείτε στο πάρκο. Θα τα βρείτε στον χάρτη παραπάνω.

palati sto nisi lazienki


Σας ευχαριστούμε που Διαβάσατε!
Σας περιμένουμε στην πανέμορφη Βαρσοβία!
Διαβάστε Επίσης: Αξιοθέατα Βαρσοβίας!
Δείτε επίσης: Δοκιμαστικό Κρασιού από Βαρσοβία

Subscribe

* indicates required

Interesting Articles