iVisa.com

Το εργοστάσιο του Σίντλερ στην Κρακοβία | Κουρείο έκθεση του εργοστασίου

Ξεναγός στο Εργοστάσιο Oscar Schindler Στην Κρακοβία

Μια επίσκεψη στο εργοστάσιο του Σίντλερ, σίγουρα θα ολοκληρώσει το ταξίδι σας στην Κρακοβία. Έτοιμοι για ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, όταν η κεντρική πλατεία της Κρακοβίας ονομαζόταν Πλατεία Αδόλφου Χίτλερ και η ίδια η πόλη ονομαζόταν Κράκαου;


Επίσκεψη στο εργοστάσιο του Όσκαρ Σίντλερ

Είστε Έτοιμοι να Νιώσετε την Ιστορία;

Το εργοστάσιο του Schindlers, ιδρύθηκε από τον Ισραήλ Kohn, τον Wolf Luzer Glajtman και τον Michał Gutman το 1937. Αρχικά βρισκόταν στην οδό Romanowicza 9 και τώρα βρίσκεται στην οδό Lipowa 4.

Έκθεση στο Εργοστάσιο του Σίνλτερ στην Κρακοβία

Εργοστάσιο του Σίντλερ στην Κρακοβία

Είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό μουσείο. Το Εργοστάσιο του Schindler σας ταξιδεύει σε ένα συναισθηματικό ταξίδι μέσα από τη ζωή των πολιτών της Κρακοβίας κάτω από τη γερμανική ναζιστική κατοχή.

Είναι ένα σημείο στο οποίο μπορείτε να αφεθείτε και να νιώσετε την ατμόσφαιρα του WWII στην Πολωνία. Πάρτε μέρος σε μια από τις εκδρομές και επισκεφθείτε το μέρος που έγινε διάσημο από την ταινία Schindler's List.

Περπατήστε ανάμεσα στους κατοίκους της πόλης μέσα από στους καλωδιωμένους δρόμους της πολεμικής Κρακοβίας. Νιώστε τον τρόμο της παρουσίας του εχθρού και ανακαλύψτε τα στενά περάσματα και τα υπερπληθυσμένα διαμερίσματα του τότε γκέτο.

Έκθεση στο Εργοστάσιο του Σίνλτερ στην Κρακοβία

Βρείτε όπλα στα σπίτια των αντιστασιακών, αισθανθείτε τη φρίκη των φυλακισμένων και των ανακρίσεων. Προσπαθήστε να φανταστείτε τη ζωή σας στην αφάνεια και τελικά να αισθανθείτε τη γλυκόπικρη χαρά της απελευθέρωσης από τον Σοβιετικό στρατό.


Ωρες λειτουργίας Εργοστασίου Schindler

Χειμερινή Περίοδος (Νοέμβριος - Μάρτιος)

 • Δευτέρα 9:00 - 14:00
 • Τρίτη - Κυριακή 9:00 - 18:00 (κάθε πρώτη Τρίτη - κλειστό)

Θερινή Περίοδος (Απρίλιος - Οκτώβριος)

 • Δευτέρα 9:00 - 16:00 (κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα - ανοιχτό μέχρι τις 14:00)
 • Τρίτη - Κυριακή 09:00 - 20:00 (κάθε πρώτη Τρίτη - κλειστό)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ - 90 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ξενάγηση στο Εργοστάσιο Schindler's στα Ελληνικά

Δυστυχώς προσωρινά λόγω Κορονοιού ο ξεναγός μας δεν έχει ανανεώσει την άδεια ξενάγησης μέσα στο εργοστάσιο. Έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε ξενάγηση μέσα στο εργοστάσιο.

Όταν επαναρχείσει ο τουρισμός κανονικά και ο ξεναγός μας ανανεώσει το πάσο του, θα μπορεί να γίνει ξενάγηση στα Ελληνικά στο εργοστάσιο του Schindler's στην Κρακοβία. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 2 ώρες και στοιχίζει €80 για γκρουπ 1-8 άτομα συν τα εισιτήρια εισόδου.

Αυτή την στιγμή, μπορείτε να κάνετε ξενάγηση σχετικά με τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο ξεκινώντας από το ξενοδοχείο σας και τελειώνοντας έξω από το εργοστάσιο του Σίντλερ το οποίο θα δείτε μετά μόνοι σας χωρίς τον ξεναγό.

guns street schindlers factory

Το εισιτήριο για το εργοστάσιο του Σίντλερ στοιχίζει 32 ζλότυ ανά ενήλικα. Υπάρχουν μειωμένες τιμές για φοιτητές και οικογένειες. Είναι καλό να κάνετε την κράτησή σας νωρίτερα, γιατί τα εισιτήρια είναι περιορισμένα.

Υπάρχει δυνατότητα και για μεγαλύτερα γκρουπ.


ΚΡΑΤΗΣΗ


Ξενάγηση στην Κρακοβία στα Ελληνικά
Μεταφορά στην Αρχή

Ξενάγηση στο Εργοστάσιο του Σίντλερ (Αγγλικά)

Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμος κάποιος ξεναγός μας στα Ελληνικά ή εισιτήρια για το μουσείο. Μπορείτε να κλείσετε ξενάγηση στα Αγγλικά όπως αυτή που αναφέρετε παρακάτω ή απλά να πάρετε τα εισιτήριά σας και να περιπλανηθείτε μόνοι σας στο ιστορικό αυτό μέρος.

Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε την ιστορία του εργοστασίου που έγινε η αιτία να σωθούν περισσότεροι από 1,000 Εβραίοι; Μια ιστορία που έγινε ταινία και που εκτίναξε την Κρακοβία ως αγαπημένο ταξιδιωτικό προορισμό για εκατομμύρια τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο,

Ετοιμαστείτε λοιπόν να ακούσετε τις πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικές ιστορίες για τους Εβραίους της Κρακοβίας κάτω από την Ναζιστική κατοχή.

Καλύτερα Σημεία

 • Ακούστε την μοναδική ιστορία του εργοστασίου που έσωσε πάνω από 1.000 ζωές
 • Δείτε αναμνήσεις και σχόλια σχετικά με τον Oskar Schindler
 • Επισκεφθείτε τη μόνιμη έκθεση "Κρακοβία κάτω από τη ναζιστική κατοχή 1939-1945"
 • Ακούστε για τους Εβραίους της Κρακοβίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον πόλεμο
 • Γνωρίστε καλύτερα την ιστορία του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου

office schindlers factory museum

Σε αυτή την ξενάγηση, θα μάθετε την ιστορία της πραγματικής ζωής πίσω από την ταινία του Steven Spielberg "Schindler's List" σε μια ξενάγηση 2 ωρών στο Schindler Factory Museum.

Η μεγάλη συμβολή του Spielberg ήταν να παρουσιάσει στον κόσμο μία από τις πιο συγκινητικές και απίστευτες ιστορίες που σχετίζονται με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το εργοστάσιο του Schindler άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Ιούνιο του 2010, μετά από χρόνια προσεγμένης προετοιμασίας. Περπατήστε σε δωμάτια γεμάτα από αναμνήσεις του Όσκαρ Σίντλερ και δείτε τη μόνιμη έκθεση "Κρακοβία κάτω από τη ναζιστική κατοχή 1939-1945".

Μάθετε την ιστορία της Κρακοβίας και των κατοίκων της, ξεκινώντας από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα ένα μήνα πριν από τον πόλεμο.

schindlers factory krakow nazi flags

Ακούστε για τους πρώτους μήνες της ναζιστικής κατοχής, μέχρι και την ιστορία του γκέτο της Κρακοβίας και του στρατοπέδου συγκέντρωσης Płaszów.

Στη συνέχεια, πηγαίνετε στα δωμάτια που είναι αφιερωμένα στην ιστορία του Oskar Schindler και στους 1.200 Εβραίους των οποίων έσωσε τη ζωή.

Η περιοδεία διαρκεί περίπου 90 λεπτά, αλλά μπορείτε εύκολα να την επεκτείνετε και να μείνετε να παρακολουθήσετε ταινίες, όπως και να εξερευνήσετε τα έγγραφα που σχετίζονται με τους ήρωες της ιστορίας αυτής.

Περιλαμβάνει

 • Επαγγελματία ξεναγό στα Αγγλικά.
 • Εισιτήρια Εισόδου.

Αυτό μπορείτε να το κλείσετε ηλεκτρονικά. Πατήστε το κουμπί ΚΡΑΤΗΣΗ για να μεταβείτε στην σελίδα για την κράτησή σας.


ΚΡΑΤΗΣΗ


Tours στο Εργοστάσιο Oscar Schindler

 


Βρείτε Φθηνά Ξενοδοχεία στην Κρακοβία
Μεταβείτε στην Αρχή

Ξενάγηση «Η Λίστα του Σίντλερ» (Ελληνικά)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα 3-ωρη ξενάγηση στο Εβραικό κομμάτι της Κρακοβίας. Η ξενάγηση αυτή θα τελειώσει με είσοδο στο εργοστάσιο του Σίντλερ. Το εργοστάσιο το βλέπετε μόνοι σας με την ησυχία σας, χωρίς τον ξεναγό.

Ελάτε μαζί μας για μια ξενάγηση όπου θα εξερευνήσετε την ιστορική νοτιοανατολική συνοικία της Κρακοβίας, το Kazimierz. Επίσης θα δείτε το ιστορικό κέντρο της εβραϊκής θρησκευτικής και κοινωνικής ζωής.

Το Kazimierz ιδρύθηκε αρχικά ως μία ξεχωριστή πόλη κοντά στην Κρακοβία.

streets krakow wwii schindlers factory

Από τον 14ο αιώνα οι Εβραίοι είχαν το δικαίωμα να εγκατασταθούν εκεί και υπήρχε μια ακμάζουσα εβραϊκή κοινότητα μέχρι και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα περπατήσουμε στην κεντρική οδό Szeroka και θα κάνουμε στάση στην πρώην πλατεία της αγοράς. Ότι έχει απομείνει από αυτήν.

Η πλατεία αυτή φιλοξενεί την Παλαιά Συναγωγή, τη Συναγωγή του Ισαάκ και τη Συναγωγή Ρεμού. Μετά θα επισκεφθούμε την συνοικία Podgorze, όπου ιδρύθηκε το εβραϊκό γκέτο κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Τελικά, εδώ θα βρούμε και το εργοστάσιο του Oskar Schindler στην οδό Lipowa 4. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατασκευάζονταν εδώ διάφορα κουζινικά και σκεύη.

Ο Σίντλερ, Γερμανός βιομήχανος από την Τσεχοσλοβακία, έσωσε πολλούς Εβραίους από τα Ναζιστικά στρατόπεδα, απασχολώντας τους σε αυτό το εργοστάσιο. Οι ιστορίες του και πολλών άλλων μνημονεύτηκαν στην αναγνωρισμένη ταινία του 1990, τη λίστα του Schindler.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αυτή την ξενάγηση θα μάθετε τα πάντα για την Εβραϊκή κοινότητα, όπως και για την διάσημη Λίστα του Σίντλερ.

Ενδιαφέροντα

 • Ανακαλύψτε τις ιστορικές εβραϊκές συνοικίες της Κρακοβίας Kazimierz και Podgorze
 • Επισκεφθείτε τις ιστορικές συναγωγές της περιοχής και δείτε το χώρο του εβραϊκού γκέτο κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου
 • Δείτε τις τοποθεσίες που αποτέλεσαν τη βάση της αναγνωρισμένης ταινίας Schindler's List

Πληροφορίες και Τιμή

Χρόνος Ξενάγησης: 3 με 3,5 ΩΡΕΣ

Γλώσσα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Τιμή: €110 ευρώ (για γκρουπ μέχρι 10 Άτομα)

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται εισιτήρια εισόδου στο εργοστάσιο, αλλά ούτε και ξενάγηση μέσα στο εργοστάσιο. Τα εισιτήρια για το εργοστάσιο του Σίντλερ είναι 28 ζλότυ για Ενήλικες. Υπάρχουν μειώμένες τιμές για φοιτητές και οικογένειες.

Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας εκ των προτέρων από εδώ: Εισητήρια για Μουσεία στην Κρακοβία.


ΚΡΑΤΗΣΗ


Σας Ευχαριστούμε. Καλά Να Περνάτε
Πώς να Μειώσετε τα Κόστα Ταξιδιού σας στην Πολωνία
Μεταβείτε στην Αρχή

Articles Most People Read

Disclosure Notes:

Some links on this page are affiliate links. Meaning, at no extra cost to you, I will earn a small commission, only if you book something through my links!

I recommend only the best-known companies and products!

Are you a Travel Writer? Register with GetYourGuide and start making money by recommending amazing tours worldwide. Find More info in the How to Make Money Online article

Many images on this website come from Pixabay - Free License.

Other images are mine and for the rest, I should have a link to the source of the picture.

Things Change from Time to Time! Have you seen anything wrong? Please send a message in order to correct it! Thank you for visiting ToursPoland.Com.