Η είσοδος του αλατωρυχείου στην Βιελίτζκα

Αλατωρυχείο Βιελίτζκα στα Ελληνικά (Wieliczka Salt Mine Greek)

Δείτε το διάσημο αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα (Wieliczka Salt Mine in Greek) στα Ελληνικά. Ο Ελληνόφωνος συνοδός μας σας συνοδεύει από την Κρακοβία και καθόλη την διάρκεια. Υπάρχει ευελιξία και στον τρόπο μεταφοράς.


 Δείτε το Αλατωρυχείο Βιελίτζκα στα Ελληνικά

«Wieliczka Salt Mine Greek-speaking Tour from Krakow»

Το αλατωρυχείο βρίσκεται στην λίστα της UNESCO και είναι ένας πανέμορφος υπόγειος κόσμος από αλάτι ο οποίος σας περιμένει να τον ανακαλύψετε.

Το αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα για άτομα με αναπηρίες

Από τον Νοέμβριο 2021, δεν διοργανώνονται περιοδείες για άτομα με αναπηρία στην Τουριστική διαδρομή - λόγω τεχνικών προβλημάτων. Ρωτήστε με όμως να το επιβεβαιώσω όταν χρειάζεται.

Το αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα για άτομα με αναπηρία

Μεταβείτε στο Θέμα Που Σας Ενδιαφέρει:
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ -- ΑΚΥΡΩΣΗ
Άουσβιτς Και Αλατωρυχείο Σε Μία Μέρα

Γενικά για το Αλατωρυχείο Βιελίτζκα

Το αλατωρυχείο στη Wieliczka (Wieliczka Salt Mine) είναι ένα από τα πολυτιμότερα μνημεία της Πολωνίας. Δέχεται επισκέψεις από ένα εκατομμύριο ανθρώπους από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Θα κατέβετε 140 μέτρα κάτω από την γη σε ένα από τα παλαιότερα ορυχεία εργασίας στον κόσμο. Εκεί θα θαυμάσετε πανέμορφα γλυπτά, αγάλματα και πολλά άλλα, όλα κατασκευασμένα από αλάτι.

Βρίσκεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1978. Το ορυχείο είναι προϊόν εργασίας δεκάδων γενεών ανθρακωρύχων και η ιστορία του αλατιού της Wieliczka είναι παλαιότερη των 700 ετών.

Underground Church WieliczkaΥπόγεια Εκκλησία μέσα ατο αλατωρυχείο Wieliczka

Γνωρίζετε Ότι?

Τα παλαιότερα ίχνη ανθρωπίνων καταυλισμών στα πολωνικά εδάφη που χρονολογούνται πριν από 500.000 χρόνια (Κάτω Παλαιολιθική) ανακαλύφθηκαν στην Trzebnica κοντά στο Wroclaw. Πολύ πιθανότατα αυτό να ήταν μια περιοχή κάμπινγκ κυνηγών ταράνδων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

Η τουριστική διαδρομή

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη και ομορφότερη διαδρομή, την οποία παίρνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αυτή η διαδρομή ξεκινά από το σημείο Danilowicz. Ο ξεναγός μας θα φροντίσει να μάθετε τα πάντα για την ιστορία του ορυχείου και τα μυστικά του. Θα δείτε θαυμάσιους θαλάμους χαραγμένους στο πετρώδες αλάτι.

vieliczka alatorixio estiatorio

Καταπληκτικές υπόγειες λίμνες αλατιού, μεγαλοπρεπές ξύλινες κατασκευές και μοναδικά αγάλματα από αλάτι. Σχεδόν 3 χιλιόμετρα υπόγειων διαδρόμων με 800 σκαλοπάτια, από τα οποία τα 350 κατεβαίνουν για να φτάσετε στο βάθος των 135 μέτρων υπόγεια.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μέχρι τώρα η τουριστική διαδρομή έχει επισκεφθεί περισσότερους από 43.026.898 επισκέπτες.


ΓΕΝΙΚA (Wieliczka Salt Mine Tour in Greek)

Στην Βιελίτζκα βρίσκεται το διάσημο αλατωρυχείο που είναι στην λίστα της UNESCO και ένα από τα πράγματα που σίγουρα πρέπει να δείτε από την Κρακοβία. Η ξενάγηση μπορεί να γίνει με δικό σας μεταφορικό από το ξενοδοχείο σας, με λεωφορείο από κεντρικό σημείο ή με ιδιωτική μεταφορά από το ξενοδοχείο σας.

Ο ξεναγός μας θα σας συναντήσει στην Κρακοβία και θα σας συνοδέψει στο Αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα.

panemorfa xromata glipta apo alati

Εκεί θα κάνετε την ξενάγηση μέσα στο αλατωρυχείο Βιελίτζκα (Wieliczka Salt Mine) στα Ελληνικά είτε σαν μετάφραση με Πολωνικό γκρουπ, είτε ιδιωτικά αν είστε άνω των 9 ατόμων.

Εάν καταστεί αναγκαίο, ο ξεναγός μας μπορεί να σας συναντήσει εκεί. Η τιμή είναι η ίδια. Όταν τελειώσετε θα γυρίσετε όλοι μαζί πάλι πίσω.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Ελληνόφωνο Συνοδό/Ξεναγό από την Κρακοβία και καθόλη την διάρκεια.
  • Το κόστος μεταφοράς με τον αναγραφόμενο τρόπο.
  • Εισιτήριο Εισόδου.
  • Ξενάγηση-Μετάφραση στα Ελληνικά μέσα στο αλατωρυχείο σε Πολωνικό γκρουπ ή σε ιδιωτικό γκρουπ (Για ιδιωτικό γκρουπ πρέπει να πληρωθούν τουλάχιστον 15 εισιτήρια).
  • Επιστροφή πίσω στην Κρακοβία πάλι με συνοδεία στα Ελληνικά.

Συνολική Διάρκεια: Περίπου 4,5 ώρες με λεωφορείο και 4 ώρες με ιδιωτική μεταφορά.

Μεταβείτε Στην Αρχή

ΚΟΣΤΟΣ (Wieliczka Salt Mine - Greek)

Οι παρακάτω τιμές είναι για να γίνει η ξενάγηση στα Ελληνικά ακολουθώντας Πολωνικό γκρουπ. Μπορεί να γίνει μόνο μέχρι 8 άτομα γιατί είναι χωρίς ακουστικά. Δυστυχώς για μεγαλύτερα γκρουπ θα πρέπει να γίνει ιδιωτικό γκρουπ και το θα πρέπει να πληρωθούν 15 ξένα εισιτήρια.

Α. Μεταφορά με δημόσιες συγκοινωνίες - Λεωφορείο 304 - Συνάντηση εδώ.

Οι αναγραφόμενες τιμές είναι το κόστος ανά άτομο, όταν υπάρχει το αναγραφόμενο σύνολο ατόμων.

2 ΑΤΟΜΑ 3 ΑΤΟΜΑ 4 ΑΤΟΜΑ 5 ΑΤΟΜΑ 6 ΑΤΟΜΑ 7 ΑΤΟΜΑ 8 ΑΤΟΜΑ
€78 / άτ. €60 / άτ. €52 / άτ. €46 / άτ. €43 / άτομο €41 / άτ. €39 / άτ.

Παράδειγμα: Εάν είστε 5 άτομα, τότε θα πληρώσετε συνολικά €230 (€46 x 5).

Εάν έχετε αυτοκίνητο ενοικίασης, τότε μπορείτε να αφαιρέσετε 2 ευρώ από το κάθε άτομο από τον παραπάνω πίνακα.

Οι παραπάνω τιμές είναι με κανονικά εισιτήρια. Οικογένεια (2 ενήλικες και 2 παιδιά κάτω των 16 ετών), φοιτητές, μαθητές με ταυτότητα και senior άνω των 65 ετών, δικαιούστε μειωμένο εισιτήριο.

Διαβάστε Κριτικές στο Google


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Β. Με ιδιωτική μεταφορά από το ξενοδοχείο σας (Private Transfer)

Οι αναγραφόμενες τιμές είναι το κόστος ανά άτομο, όταν υπάρχει το αναγραφόμενο σύνολο ατόμων.

2 ΑΤΟΜΑ 3 ΑΤΟΜΑ 4 ΑΤΟΜΑ 5 ΑΤΟΜΑ 6 ΑΤΟΜΑ 7 ΑΤΟΜΑ 8 ΑΤΟΜΑ
€99 / άτ. €73 / άτ. €60 / άτ. €53 / άτ. €49 / άτ. €46 / άτ. €45 / άτ.

Διαβάστε Κριτικές στο Google

Παράδειγμα: Εάν είστε 5 άτομα, τότε θα πληρώσετε συνολικά €265 (€53 x 5).

Μπορεί να συνδυαστεί και με παραλαβή από το αεροδρόμιο με επιπλέον κόστος. Έτσι θα γλυτώσετε την αναμονή μέχρι την ώρα του τσεκίν στο ξενοδοχείο σας (που είναι περίπου στις 14:30).

Οι παραπάνω τιμές είναι με κανονικά εισιτήρια. Οικογένεια (2 ενήλικες και 2 παιδιά κάτω των 16 ετών), φοιτητές, μαθητές με ταυτότητα και senior άνω των 65 ετών, δικαιούστε μειωμένο εισιτήριο.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισιτήρια

Δεν αγοράζουμε εισιτήρια εκ των προτέρων για το αλατωρυχείο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περιμένετε για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να πάρουμε τα εισιτήρια και να ξεκινήσει η ξενάγησή σας αλλά αυτό είναι το πιο ασφαλές για όλους.

Η αναμονή είναι κυρίως σε περιόδους αιχμής, όπως Ιούλιο, Αύγουστο, αλά και τριήμερα ή και μεγάλες εορτές. Μπορείτε να πιείτε καφέ, να πάτε τουαλέτα και να δείτε τον χώρο εκεί γύρω που είναι πολύ όμορφος.

Μπορούμε να αγοράσουμε εισιτήρια από πριν εάν το ζητήσετε. Τα εισιτήρια εφόσον αγοραστούν δεν ακυρώνονται, αλλά μπορούν να μεταφερθούν και θα πρέπει να προ-πληρωθούν.

Ιδιωτικά Γκρουπ (2022)

Δυστυχώς για το 2022, για να γίνει ιδιωτικό γκρουπ θα πρέπει να πληρώνονται τουλάχιστον 15 ξενόγλωσσα εισιτήρια. Τα ξενόγλωσσα εισιτήρια για το 2022 είναι 119 PLN (30.04.2022 - 30.09.2022) και 109 PLN για τον υπόλοιπο καιρό. Μείον 10% έκπτωση.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Μεταβείτε Στην Αρχή

Ακύρωση

Γκρουπ Μέχρι 8 άτομα

Κάνουμε τις ξεναγήσεις σε συγκεκριμένες ώρες, ούτως ώστε να μην αγοράζουμε εισιτήρια από πριν για γκρουπ μέχρι 8 άτομα. Τα παίρνουμε επιτόπου από το ταμείο την ημέρα της ξενάγησης και έτσι αποφεύγουμε οποιαδήποτε προβλήματα θα προέκυπταν από τυχόν ακύρωση.

Εάν δεν έχουμε πάρει εισιτήρια, δεν υπάρχει κανένα ρίσκο και μπορείτε να ακυρώσετε όποτε θέλετε, αλλά καλό είναι να ακυρώνεται τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Επίσης δεν υπάρχει καμία απολύτως επιβάρυνση.

Τα ατομικά εισιτήρια δεν ακυρώνονται, αλλά μπορούν να μεταφερθούν, όχι όμως την τελευταία στιγμή. Δεν είναι ονομαστικά αλλά είναι με Πολωνική ξενάγηση.

Ιδωτικά Γκρουπ (2022)

Για να γίνει Ιδιωτικό γκρουπ πρέπει να πληρωθούν 15 εισιτήρια το λιγότερο. Αυτά πληρώνονται επιτόπου την μέρα της ξενάγησης. Εάν ακυρώσετε τουλάχιστον 3 εργάσιμες μέρες πριν από την έναρξη της ξενάγησής σας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.


Ξενάγηση στην Βιελίτζκα στα Αγγλικά

Μπορείτε να βρείτε πακέτο μεταφορά - εισιτήρια εδώ: Επιλογές για γκρουπ ξενάγηση στα ΑγγλικάΕπίσης, μπορείτε επίσης να κλείσετε τα εισιτήριά σας από την Σελίδα του Αλατωρυχείου και να πάτε με το λεωφορείο.

Εάν χρειάζεστε Ιδιωτική Μεταφορά από το ξενοδοχείο σας στην Κρακοβία να σας πάει στο Αλατωρυχείο Βιελίτζκα και μετά να σας γυρίσει πίσω στην Κρακοβία ή ακόμα και στο Άουσβιτς μέσα σε μία μέρα ή και σε δύο μέρες, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δείτε τις τιμές για ιδιωτική μεταφορά από Κρακοβία στο αλατωρυχείο Βιελίτζκα, Άουσβιτς, αλλά και για για τα δύο σε μία μέρα. Ο οδηγός μας θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο σας, θα σας πάει και θα περιμένει εκεί για να σας επιστρέψει πάλι πίσω στην Κρακοβία.

Wieliczka Salt Mine Miners Route

Βιελίτζκα για άτομα με αναπηρία

Ποιός είπε ότι όταν έχετε πρόβλημα κίνησης ή είστε σε αναπηρικό καροτσάκι, δεν μπορείτε να δείτε αυτό το πανέμορφο αλατορυχείο;

Το πιο όμορφο κομμάτι της Τουριστικής Διαδρομής είναι προσαρμοσμένο για χρήστες αναπηρικών καρεκλών. Θα μεταφερθείτε εκεί με μεταλλικό ανελκυστήρα, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει μια στάνταρ αναπηρική καρέκλα με μέγιστο πλάτος 59 cm.

Για τουρίστες που δεν μπορούν να κινούνται ανεξάρτητα, οργανώνονται εκδρομές (στα πολωνικά ή στα αγγλικά), καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αυτές γίνονται σε συγκεκριμένες ώρες. Στις 9 π.μ., 12:45 μ.μ. και στις 5 μ.μ. Επιπλέον, από τις 2 Ιανουαρίου 2019, στις 11 π.μ. και στις 3 μ.μ., υπάρχει δυνατότητα περιήγησης στην έκθεση του Μουσείου Saltworks της Κρακοβίας.

Οι χρήστες αναπηρικών καρεκλών και τα άτομα με κινητικά προβλήματα πρέπει να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων.

Σας προσκαλούμε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Τουριστικών Υπηρεσιών ή να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα.

Φόρμα: https://www.wieliczka-saltmine.com/en/ask-for-details

Ο Ξεναγός μας πάλι μπορεί να σας συνοδέψει με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες τιμές.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Αουσβιτς και Βιελίτζκα (Combo)

Σε αρκετές περιπτώσεις είτε δεν έχουμε χρόνο, είτε νομίζουμε ότι δεν έχουμε, έτσι θέλουμε να κάνουμε και τα δύο σε μέρα να τελειώνουμε. Ο χρόνος για να γίνει το αλατωρυχείο είναι περίπου 4 με 4,5 ώρες και το Άουσβιτς περίπου 6,5 με 7 ώρες.

Βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές από την Κρακοβία, αλλά σίγουρα βολεύει να μην μπείτε μέσα στην πόλη και να πάτε απευθείας από το ένα στο άλλο. Για να γίνουν σε μία μέρα στα Ελληνικά είναι καλύτερα να έχετε ιδιωτική μεταφορά: Κρακοβία - Άουσβιτς Ι - Άουσβιτς ΙΙ - Βιελίτζκα - Κρακοβία.

Κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να βγει και με λεωφορείο. Επίσης σε ειδικές περιπτώσεις μπορούμε να αναμίξουμε τον τρόπο μεταφοράς. Με λεωφορείο για να γίνει είναι αρκετά κουραστικό, καθώς είναι σχεδόν 10 χιλιόμετρα συνολικό περπάτημα. Δεν συνιστάται για μικρά παιδιά.

Το συνολικό κόστος είναι το Κόστος της ξενάγησης για το Άουσβιτς + το Κόστος Ξενάγησης για Βιελίτζκα.

Εάν γνωρίζετε όλοι αγγλικά, τότε σας συστήνω να πάρετε ένα κόμπο τουρ στα Αγγλικά. Μπορείτε να βρείτε αρκετές καλές επιλογές εδώ: Άουσβιτς και Βιελίτζκα σε 1 μέρα από Κρακοβία

Φυσικά, εάν έχετε μικρά παιδιά, τότε σας συστήνω να το σπάσετε σε 2 μέρες αν υπάρχει δυνατότητα. Εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια ή διευκρίνηση, παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα.

Wieliczka Salt Mine Salt Figures

Μεταβείτε Στην Αρχή

Σας Ευχαριστούμε!
ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΡΑΚΟΒΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Disclosure Notes:

Some links on this page are affiliate links. Meaning, at no extra cost to you, I will earn a small commission, only if you book something through my links!

I recommend only the best-known companies and products!

Are you a Travel Writer? Register with GetYourGuide and start making money by recommending amazing tours worldwide. Find More info in the How to Make Money Online article

Many images on this website come from Pixabay - Free License.

Other images are mine and for the rest, I should have a link to the source of the picture.

Things Change from Time to Time! Have you seen anything wrong? Please send a message in order to correct it! Thank you for visiting ToursPoland.Com.

Last modification: Wed 27 Apr 2022