Η είσοδος του αλατωρυχείου στην Βιελίτζκα

Αλατωρυχείο Βιελίτζκα στα Ελληνικά (Wieliczka Salt Mine Greek)

Δείτε το διάσημο αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα (Wieliczka Salt Mine in Greek) στα Ελληνικά. Ο ξεναγός μας μπορεί να σας συνοδέψει από την Κρακοβία ή να σας βρει εκεί. Μπορεί να γίνει και για άτομα με αναπηρία.


 Δείτε το Αλατωρυχείο Βιελίτζκα στα Ελληνικά

Το αλατωρυχείο βρίσκεται στην λίστα της UNESCO

«Wieliczka Salt Mine Greek-speaking Tour from Krakow»


Το αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα για άτομα με αναπηρίες

Από τις 8/09 μέχρι νεωτέρων, δεν διοργανώνονται περιοδείες για άτομα με αναπηρία στην Τουριστική διαδρομή - λόγω τεχνικών προβλημάτων. Ρωτήστε με όμως να το επιβεβαιώσω αν χρειάζεται.

Το αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα για άτομα με αναπηρία


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Μεταφερθείτε στο Θέμα Που Θέλετε:
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ -- ΑΚΥΡΩΣΗ
Άουσβιτς Και Αλατωρυχείο Σε Μία Μέρα

Γενικά για το Αλατωρυχείο Βιελίτζκα

Το αλατωρυχείο στη Wieliczka (Wieliczka Salt Mine) είναι ένα από τα πολυτιμότερα μνημεία της Πολωνίας. Δέχεται επισκέψεις από ένα εκατομμύριο ανθρώπους από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Θα κατέβετε 140 μέτρα κάτω από την γη σε ένα από τα παλαιότερα ορυχεία εργασίας στον κόσμο. Θαυμάστε πανέμορφα γλυπτά, αγάλματα και εξοπλισμό εξόρυξης, όλα κατασκευασμένα από αλάτι.

Είναι επίσης μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και βρίσκεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1978. Το ορυχείο είναι προϊόν εργασίας δεκάδων γενεών ανθρακωρύχων. Η ιστορία του αλατιού της Wieliczka είναι παλαιότερη των 700 ετών.

Underground Church WieliczkaΥπόγεια Εκκλησία μέσα ατο αλατωρυχείο Wieliczka

Γνωρίζετε Ότι?

Τα παλαιότερα ίχνη ανθρωπίνων καταυλισμών στα πολωνικά εδάφη που χρονολογούνται πριν από 500.000 χρόνια (Κάτω Παλαιολιθική) ανακαλύφθηκαν στην Trzebnica κοντά στο Wroclaw. Πολύ πιθανότατα αυτό να ήταν μια περιοχή κάμπινγκ κυνηγών ταράνδων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

Η τουριστική διαδρομή

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη και ομορφότερη διαδρομή, την οποία παίρνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αυτή η διαδρομή ξεκινά από το σημείο Danilowicz. Ο ξεναγός μας θα φροντίσει να μάθετε τα πάντα για την ιστορία του ορυχείου και τα μυστικά του. Θα δείτε θαυμάσιους θαλάμους χαραγμένους στο πετρώδες αλάτι.

vieliczka alatorixio estiatorio

Καταπληκτικές υπόγειες λίμνες αλατιού, μεγαλοπρεπές ξύλινες κατασκευές και μοναδικά αγάλματα από αλάτι. Σχεδόν 3 χιλιόμετρα υπόγειων διαδρόμων με 800 σκαλοπάτια, από τα οποία τα 350 κατεβαίνουν για να φτάσετε στο βάθος των 135 μέτρων υπόγεια.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μέχρι τώρα η τουριστική διαδρομή έχει επισκεφθεί περισσότερους από 43.026.898 επισκέπτες.


ΓΕΝΙΚA (Wieliczka Salt Mine Tour in Greek)

Στην Βιελίτζκα βρίσκεται το διάσημο αλατωρυχείο που είναι στην λίστα της UNESCO και ένα από τα πράγματα που σίγουρα πρέπει να δείτε από την Κρακοβία. Η ξενάγηση μπορεί να γίνει με δικό σας μεταφορικό από το ξενοδοχείο σας, με λεωφορείο από κεντρικό σημείο ή με ιδιωτική μεταφορά από το ξενοδοχείο σας.

Ο ξεναγός μας θα σας συναντήσει στην Κρακοβία και θα σας συνοδέψει στο Αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα.

panemorfa xromata glipta apo alati

Εκεί θα κάνετε την ξενάγηση μέσα στο αλατωρυχείο Βιελίτζκα (Wieliczka Salt Mine) στα Ελληνικά είτε σαν μετάφραση με Πολωνικό γκρουπ, είτε ιδιωτικά αν είστε άνω των 9 ατόμων.

Εάν καταστεί αναγκαίο, ο ξεναγός μας μπορεί να σας συναντήσει εκεί. Η τιμή είναι η ίδια. Όταν τελειώσετε θα γυρίσετε όλοι μαζί πάλι πίσω.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Συνοδεία στα Ελληνικά από την Κρακοβία.
  • Κόστος μεταφοράς με τον αναγραφόμενο τρόπο.
  • Εισιτήρια Εισόδου.
  • Ξενάγηση-Μετάφραση στα Ελληνικά μέσα στο αλατωρυχείο σε Πολωνικό γκρουπ.
  • Επιστροφή πίσω στην Κρακοβία πάλι με συνοδεία στα Ελληνικά.

Συνολικός χρόνος: 4,5 με 5 Ώρες


ΚΟΣΤΟΣ (Wieliczka Salt Mine - Greek)

Α. Μεταφορά με δημόσιες συγκοινωνίες - Λεωφορείο 304 - Συνάντηση εδώ.

2 ΑΤΟΜΑ 3 ΑΤΟΜΑ 4 ΑΤΟΜΑ 5 ΑΤΟΜΑ 6 ΑΤΟΜΑ 7 ΑΤΟΜΑ
€135 €159 €180 €200 €220 €245


Β. Με ιδιωτική μεταφορά από το ξενοδοχείο σας

2 ΑΤΟΜΑ 3 ΑΤΟΜΑ 4 ΑΤΟΜΑ 5 ΑΤΟΜΑ 6 ΑΤΟΜΑ 7 ΑΤΟΜΑ
€184 €201 €220 €245 €270 €287

Διαβάστε Κριτικές στο Google

Οι τιμές είναι για ξενάγηση ανά γκρουπ, όχι ανά άτομο. Μπορεί να συνδυαστεί με παραλαβή από το αεροδρόμιο με μικρό επιπλέον κόστος. Έτσι θα γλυτώσετε την αναμονή μέχρι την ώρα του τσεκίν στο ξενοδοχείο σας (14:30) και να κερδίσετε χρόνο.

Εάν είστε οικογένεια (2 ενήλικες και 2 παιδιά κάτω των 16 ετών) ή φοιτητές με ταυτότητα κάτω των 26 ετών, τότε δικαιούστε μειωμένο εισιτήριο. Εάν έχετε αυτοκίνητο ενοικίασης, τότε μπορείτε να αφαιρέσετε 2 ευρώ στο κάθε άτομο από τον Πίνακα Α (μεταφορά με λεωφορείο).

Για μεγαλύτερα γκρουπ παρακαλώ στείλτε μήνυμα. Δείτε επίσης τις τιμές μόνο για ιδιωτική μεταφορά Κρακοβία - Αλατωρυχείο Βιελίτζκα - Κρακοβία


ΚΡΑΤΗΣΗ


Ακύρωση

Για τον λόγο ότι κάνουμε τις ξεναγήσεις σε συγκεκριμένες ώρες, δεν παίρνουμε εισιτήρια από πριν για μέχρι 7 άτομα. Τα παίρνουμε επιτόπου από το ταμείο την μέρα της ξενάγησης και έτσι αποφεύγουμε οποιαδήποτε προβλήματα θα προέκυπταν από τυχόν ακύρωση.

Για ιδιωτικά γκρουπ μεγαλύτερα των 9 ατόμων, κάνουμε κράτηση για ιδιωτικό γκρουπ. Το κόστος κράτησης είναι €75 και πρέπει να προ-πληρωθεί. Στην περίπτωση ιδιωτικού γκρουπ, το αλατωρυχείο δεν επιστρέφει χρήματα, αλλά μεταφέρει την κράτηση μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Η ακύρωση θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 3 εργάσιμες μέρες πριν από την μέρα της ξενάγησης. Σε περίπτωσης ακύρωσης από την πλευρά του αλατωρυχείου ή από την δική μας πλευρά, θα πάρετε τα χρήματα σας στο ακέραιο.


Ξενάγηση στην Βιελίτζκα στα Αγγλικά

Μπορείτε να βρείτε πακέτο μεταφορά - εισιτήρια εδώ: Επιλογές για γκρουπ ξενάγηση στα ΑγγλικάΕπίσης, μπορείτε επίσης να κλείσετε τα εισιτήριά σας από την Σελίδα του Αλατωρυχείου και να πάτε με το λεωφορείο.

Εάν χρειάζεστε Ιδιωτική Μεταφορά από το ξενοδοχείο σας στην Κρακοβία να σας πάει στο Αλατωρυχείο Βιελίτζκα και μετά να σας γυρίσει πίσω στην Κρακοβία ή ακόμα και στο Άουσβιτς μέσα σε μία μέρα ή και σε δύο μέρες, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δείτε τις τιμές για ιδιωτική μεταφορά από Κρακοβία στο αλατωρυχείο Βιελίτζκα, Άουσβιτς, αλλά και για για τα δύο σε μία μέρα.. Ο οδηγός θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο σας, θα σας πάει και θα περιμένει εκεί για να σας επιστρέψει πάλι πίσω στην Κρακοβία.

Wieliczka Salt Mine Miners Route

Βιελίτζκα για άτομα με αναπηρία

Ποιός είπε ότι όταν έχετε πρόβλημα κίνησης ή είστε σε αναπηρικό καροτσάκι, δεν μπορείτε να δείτε αυτό το πανέμορφο αλατορυχείο;

Το πιο όμορφο κομμάτι της Τουριστικής Διαδρομής είναι προσαρμοσμένο για χρήστες αναπηρικών καρεκλών. Θα μεταφερθείτε εκεί με μεταλλικό ανελκυστήρα, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει μια στάνταρ αναπηρική καρέκλα με μέγιστο πλάτος 59 cm.

Για τουρίστες που δεν μπορούν να κινούνται ανεξάρτητα, οργανώνονται εκδρομές (στα πολωνικά ή στα αγγλικά), καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αυτές γίνονται σε συγκεκριμένες ώρες. Στις 9 π.μ., 12:45 μ.μ. και στις 5 μ.μ. Επιπλέον, από τις 2 Ιανουαρίου 2019, στις 11 π.μ. και στις 3 μ.μ., υπάρχει δυνατότητα περιήγησης στην έκθεση του Μουσείου Saltworks της Κρακοβίας.

Οι χρήστες αναπηρικών καρεκλών και τα άτομα με κινητικά προβλήματα πρέπει να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων.

Σας προσκαλούμε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Τουριστικών Υπηρεσιών ή να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα.

Φόρμα: https://www.wieliczka-saltmine.com/en/ask-for-details

Ο Ξεναγός μας πάλι μπορεί να σας συνοδέψει με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες τιμές.


ΚΡΑΤΗΣΗ


Αουσβιτς και Βιελίτζκα (Combo)

Σε αρκετές περιπτώσεις είτε δεν έχουμε χρόνο, είτε νομίζουμε ότι δεν έχουμε, έτσι θέλουμε να κάνουμε και τα δύο σε μέρα να τελειώνουμε. Ο χρόνος για να γίνει το αλατωρυχείο είναι περίπου 4 με 4,5 ώρες και το Άουσβιτς περίπου 6,5 με 7 ώρες.

Βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές από την Κρακοβία, αλλά σίγουρα βολεύει να μην μπείτε μέσα στην πόλη και να πάτε απευθείας από το ένα στο άλλο. Για να γίνουν σε μία μέρα στα Ελληνικά είναι καλύτερα να έχετε ιδιωτική μεταφορά: Κρακοβία - Άουσβιτς Ι - Άουσβιτς ΙΙ - Βιελίτζκα - Κρακοβία.

Κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να βγει και με λεωφορείο. Επίσης σε ειδικές περιπτώσεις μπορούμε να αναμίξουμε τον τρόπο μεταφοράς. Με λεωφορείο για να γίνει είναι αρκετά κουραστικό, καθώς είναι σχεδόν 10 χιλιόμετρα συνολικό περπάτημα. Δεν συνιστάται για μικρά παιδιά.

Το συνολικό κόστος είναι το Κόστος της ξενάγησης για το Άουσβιτς + το Κόστος Ξενάγησης για Βιελίτζκα.

Εάν γνωρίζετε όλοι αγγλικά, τότε σας συστήνω να πάρετε ένα κόμπο τουρ στα Αγγλικά. Μπορείτε να βρείτε αρκετές καλές επιλογές εδώ: Άουσβιτς και Βιελίτζκα σε 1 μέρα από Κρακοβία

Φυσικά, εάν έχετε μικρά παιδιά, τότε σας συστήνω να το σπάσετε σε 2 μέρες αν υπάρχει δυνατότητα. Εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια ή διευκρίνηση, παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα.

Wieliczka Salt Mine Salt Figures


Σας Ευχαριστούμε!
ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΡΑΚΟΒΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Disclosure Notes:

Some links on this page are affiliate links. Meaning, at no extra cost to you, I will earn a small commission, only if you book something through my links!

I recommend only the best-known companies and products!

Are you a Travel Writer? Register with GetYourGuide and start making money by recommending amazing tours worldwide. Find More info in the How to Make Money Online article

Many images on this website come from Pixabay - Free License.

Other images are mine and for the rest, I should have a link to the source of the picture.

Things Change from Time to Time! Have you seen anything wrong? Please send a message in order to correct it! Thank you for visiting ToursPoland.Com.

Last modification: Mon 31 May 2021