iVisa.com

Η είσοδος του αλατωρυχείου στην Βιελίτζκα

Αλατωρυχείο Βιελίτζκα στα Ελληνικά (Wieliczka Salt Mine Greek)

Δείτε το διάσημο αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα (Wieliczka Salt Mine in Greek) στα Ελληνικά. Ο Ελληνόφωνος συνοδός μας σας συνοδεύει από την Κρακοβία και καθόλη την διάρκεια. Υπάρχει ευελιξία και στον τρόπο μεταφοράς.


 Δείτε το Αλατωρυχείο Βιελίτζκα στα Ελληνικά

«Wieliczka Salt Mine Greek-speaking Tour from Krakow»

Το αλατωρυχείο βρίσκεται στην λίστα της UNESCO και είναι ένας πανέμορφος υπόγειος κόσμος από αλάτι ο οποίος σας περιμένει να τον ανακαλύψετε.

Το αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα για άτομα με αναπηρίες

Μεταβείτε στο Θέμα Που Σας Ενδιαφέρει:
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ -- ΑΚΥΡΩΣΗ
Άουσβιτς Και Αλατωρυχείο Σε Μία Μέρα

Παρακαλώ Προγραμματίστε την Επίσκεψη σας το Συντομότερο Δυνατόν!


Γενικά για το Αλατωρυχείο Βιελίτζκα

Το αλατωρυχείο στη Wieliczka (Wieliczka Salt Mine) είναι ένα από τα πολυτιμότερα μνημεία της Πολωνίας. Δέχεται επισκέψεις από ένα εκατομμύριο ανθρώπους από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Φτάνωντας εκεί, θα κατέβετε 140 μέτρα κάτω από την γη σε ένα από τα παλαιότερα ορυχεία εργασίας στον κόσμο όπου θα θαυμάσετε πανέμορφα γλυπτά, αγάλματα και πολλά άλλα εκθέματα κατασκευασμένα από αλάτι.

Βρίσκεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1978 και είναι προϊόν εργασίας δεκάδων γενεών ανθρακωρύχων. Η ιστορία του αλατιού της Wieliczka είναι παλαιότερη των 700 ετών.

Υπόγεια Εκκλησία μέσα ατο αλατωρυχείο Wieliczka

Γνωρίζετε Ότι?

Τα παλαιότερα ίχνη ανθρωπίνων καταυλισμών στα πολωνικά εδάφη που χρονολογούνται πριν από 500.000 χρόνια (Κάτω Παλαιολιθική) ανακαλύφθηκαν στην Trzebnica κοντά στο Wroclaw. Πολύ πιθανότατα αυτό να ήταν μια περιοχή κάμπινγκ κυνηγών ταράνδων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

Η τουριστική διαδρομή

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη και ομορφότερη διαδρομή, την οποία παίρνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αυτή η διαδρομή ξεκινά από το σημείο Danilowicz. Ο ξεναγός μας θα φροντίσει να μάθετε τα πάντα για την ιστορία του ορυχείου και τα μυστικά του. Θα δείτε θαυμάσιους θαλάμους χαραγμένους στο πετρώδες αλάτι.

Καταπληκτικές υπόγειες λίμνες αλατιού, μεγαλοπρεπές ξύλινες κατασκευές και μοναδικά αγάλματα από αλάτι. Σχεδόν 3,5 χιλιόμετρα υπόγειων διαδρόμων με 800 σκαλοπάτια, από τα οποία τα 350 κατεβαίνουν για να φτάσετε στο βάθος των 135 μέτρων υπόγεια.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μέχρι τώρα [2022] η τουριστική διαδρομή έχει επισκεφθεί περισσότερους από 43.026.898 επισκέπτες.


ΓΕΝΙΚA (Wieliczka Salt Mine Tour in Greek)

Στην Βιελίτζκα βρίσκεται το διάσημο αλατωρυχείο που είναι στην λίστα της UNESCO και ένα από τα πράγματα που σίγουρα πρέπει να δείτε από την Κρακοβία. Η ξενάγηση μπορεί να γίνει με δικό σας μεταφορικό από το ξενοδοχείο σας, με λεωφορείο από κεντρικό σημείο ή με ιδιωτική μεταφορά από το ξενοδοχείο σας.

Ο ξεναγός μας θα σας συναντήσει στην Κρακοβία και θα σας συνοδέψει στο Αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα.

Εκεί θα κάνετε την ξενάγηση μέσα στο αλατωρυχείο Βιελίτζκα (Wieliczka Salt Mine) στα Ελληνικά είτε σαν μετάφραση με Πολωνικό γκρουπ, είτε ιδιωτικά αν είστε άνω των 10 ατόμων. Εάν καταστεί αναγκαίο, ο ξεναγός μας μπορεί να σας συναντήσει εκεί. Η τιμή είναι η ίδια. Όταν τελειώσετε θα γυρίσετε όλοι μαζί πάλι πίσω.


Μεταβείτε Στην Αρχή

ΚΟΣΤΟΣ (Wieliczka Salt Mine - Greek) - 2024

Η ξενάγηση γίνεται στα Ελληνικά ακολουθώντας Πολωνικό γκρουπ μέχρι 8 άτομα. Για μεγαλύτερα γκρουπ είναι καλύτερα να γίνει ιδιωτικό γκρουπ ή να σπάσει το γκρουπ σε 2 μικρότερα. Παράδειγμα αν είστε 12 άτομα, τότε θα γίνουν 2 γκρουπ των 6 άτομων.

Για να γίνει ιδιωτικό γκρουπ θα πρέπει να πληρωθούν 20 ξενόγλωσσα εισιτήρια τα οποία έχουν συνολικό κόστος περίπου 500 ΕΥΡΩ [σε low-season]. 

Οι παρακάτω τιμές περιλαμβάνουν κανονικά εισιτήρια. Οικογένεια (2 ενήλικες και 2 παιδιά κάτω των 16 ετών), φοιτητές μέχρι 25 ετών και μαθητές με ταυτότητα, όπως και senior άνω των 65 ετών, δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο.

Α. Μεταφορά με Δημόσιες Συγκοινωνίες + Ελληνόφωνη Ξενάγηση

Η μεταφορά γίνεται με το Λεωφορείο 304. Η Συνάντηση είναι στο Vienna House by Wyndham Andel's CracowΣυνολική Διάρκεια: Περίπου 5 ώρες. Υπάρχει επίσης δυνατότητα μεταφοράς με τρένο.

2 ΑΤΟΜΑ 3 ΑΤΟΜΑ 4 ΑΤΟΜΑ 5 ΑΤΟΜΑ 6 ΑΤΟΜΑ 7-8 ΑΤΟΜΑ
€85 / άτομο €65 / άτομο €55 / άτομο €52 / άτομο €47 / άτομο €45 / άτομο

Οι τιμές ισχύουν για όλο τον χρόνο [2023-2024] εκτός από την περίοδο: [30.04.2024 - 30.09.2024] κατά την οποία είναι +€2 για το κάθε άτομο.

Εάν έχετε όχημα ενοικίασης, τότε είναι -€3 ΕΥΡΩ για το κάθε άτομο από τον Πίνακα Α παραπάνω.

Παράδειγμα: Εάν είστε 5 άτομα, τότε θα πληρώσετε συνολικά €260 (€52 x 5).

Περιλαμβάνει

  • Ελληνόφωνο Συνοδό/Ξεναγό από την Κρακοβία και καθόλη την διάρκεια.
  • Κόστος μεαφοράς με λεωφορείο συγκοινωνιών ή τρένο από τον κεντρικό σταθμό πήγαινε-έλα.
  • Εισιτήριο Εισόδου και Ελληνόφωνη ξενάγηση/μετάφραση μέσα στο Αλατωρυχείο στην τουριστική διαδρομή ακολουθώντας Πολωνικό γκρουπ.

Δείτε Κριτικές μας στο Google


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Β. Με Ιδιωτική Μεταφορά + Ελληνόφωνη Ξενάγηση (Private Transfer)

[Παραλαβή και Παράδοση στο Ξενοδοχείο Σας].Συνολική Διάρκεια: Περίπου 4 ώρες.

2 ΑΤΟΜΑ 3 ΑΤΟΜΑ 4 ΑΤΟΜΑ 5 ΑΤΟΜΑ 6-7 ΑΤΟΜΑ 8 ΑΤΟΜΑ
€105 / άτομο €81 / άτομο €66 / άτομο €57 / άτομο €53 / άτομο €50 / άτομο

Για μεγαλύτερα γκρουπ παρακαλώ στείλτε μήνυμα.

Οι τιμές ισχύουν για όλο τον χρόνο [2024] εκτός από την περίοδο: [30.04.2024 - 30.09.2024] κατά την οποία είναι +€2 για το κάθε άτομο

Εάν έχετε όχημα ενοικίασης, τότε είναι -€3 ΕΥΡΩ για το κάθε άτομο από τον Πίνακα Α.

Παράδειγμα: Εάν είστε 5 άτομα, τότε θα πληρώσετε συνολικά €265 (€53 x 5).

Υπάρχει δυνατότητα να συνδυαστεί με παραλαβή/παράδοση σας στο αεροδρόμιο (+€30 ΕΥΡΩ για γκρουπ μέχρι 8 άτομα). Σε αυτή την περίπτωση θα συναντήσετε τον/την ξεναγό σας στο Αλατωρυχείο.

Περιλαμβάνει

  • Ελληνόφωνο Συνοδό/Ξεναγό από την Κρακοβία και καθόλη την διάρκεια [Εάν είστε 8 άτομα, τότε θα συναντήσετε τον/την ξεναγός σας στο Αλατωρυχείο].
  • Κόστος μεταφοράς με παραλαβή και παράδοση στο ξενοδοχείο σας.
  • Εισιτήριο Εισόδου και Ελληνόφωνη ξενάγηση/μετάφραση μέσα στο Αλατωρυχείο στην τουριστική διαδρομή ακολουθώντας Πολωνικό γκρουπ.

Δείτε Κριτικές μας στο Google


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Γ. Μόνο Μεταφορά - Χωρίς Ξενάγηση

Δεν περιλαμβάνει είσοδο αλλά ούτε και ξενάγηση. Είναι μόνο μεταφορά με παραλαβή και παράδοση στο ξενοδοχείο σας.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει είτε να κλείσετε μόνοι σας τα εισιτήρια σας από την σελίδα του Αλατωρυχείου (Individual Tickets σε Αγγλόφωνο γκρουπ), είτε να πάρετε τα εισιτήρια σας από το ταμείο την ίδια μέρα. Θα πρέπει να πάτε σε ώρες μη αιχμής.

1-4 people 5-8 people 9-16 people 17-22 people
€80 €90 €190 €250

** Υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερα γκρουπ. Παρακαλώ ζητήστε προσφορά.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Μεταβείτε Στην Αρχή

Ακύρωση

Κανονικά Εισιτήρια

Η ακύρωση είναι 5 εργάσιμες μέρες πριν από την μέρα της ξενάγησης. Θα πρέπει να αγοράζουμε εισιτήρια από πριν για καλύτερη οργάνωση και αποφυγή αναμονής στο ταμείο. Όλα τα εισιτήρια προ-πληρώνονται.

Ιδιωτικά Γκρουπ (2024)

Για να γίνει ιδιωτικό γκρουπ θα πρέπει να πληρώνονται τουλάχιστον 20 ξενόγλωσσα εισιτήρια. Τα ξενόγλωσσα εισιτήρια για το 2024 είναι 122 PLN το άτομο τον υπόλοιπο καιρό που είναι low-season. Για την περίοδο 30.04.2024 με 30.09.2024 είναι 134 PLN. Τα εισιτήρια αυτά θα πρέπει να προ-πληρωθούν.

Η ακύρωση είναι 5 εργάσιμες μέρες πριν από την μέρα της ξενάγησης.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ξενάγηση στην Βιελίτζκα στα Αγγλικά

Μπορείτε να βρείτε πακέτο μεταφορά - εισιτήρια εδώ: Επιλογές για γκρουπ ξενάγηση στα ΑγγλικάΕπίσης, μπορείτε επίσης να κλείσετε τα εισιτήριά σας από την Σελίδα του Αλατωρυχείου και να πάτε με το λεωφορείο.

Εάν χρειάζεστε Ιδιωτική Μεταφορά από το ξενοδοχείο σας στην Κρακοβία να σας πάει στο Αλατωρυχείο Βιελίτζκα και μετά να σας γυρίσει πίσω στην Κρακοβία ή ακόμα και στο Άουσβιτς μέσα σε μία μέρα ή και σε δύο μέρες, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δείτε τις τιμές για ιδιωτική μεταφορά από Κρακοβία στο αλατωρυχείο Βιελίτζκα, Άουσβιτς, αλλά και για για τα δύο σε μία μέρα. Ο οδηγός μας θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο σας, θα σας πάει και θα περιμένει εκεί για να σας επιστρέψει πάλι πίσω στην Κρακοβία.

Βιελίτζκα για άτομα με αναπηρία

Ποιός είπε ότι όταν έχετε πρόβλημα κίνησης ή είστε σε αναπηρικό καροτσάκι, δεν μπορείτε να δείτε αυτό το πανέμορφο αλατορυχείο;

Το πιο όμορφο κομμάτι της Τουριστικής Διαδρομής είναι προσαρμοσμένο για χρήστες αναπηρικών καρεκλών. Θα μεταφερθείτε εκεί με μεταλλικό ανελκυστήρα, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει μια στάνταρ αναπηρική καρέκλα με μέγιστο πλάτος 59 cm.

Για τουρίστες που δεν μπορούν να κινούνται ανεξάρτητα, οργανώνονται εκδρομές (στα πολωνικά ή στα αγγλικά), καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου στις 9:00 και στις 17:00 ή και άλλες ώρες. Παρακαλώ ρωτήστε για διαθεσιμότητα.

Η επίσκεψη αυτή διαρκεί περίπου 1,5 ώρα. Δεν υπάρχουν σκαλιά σε αυτή τη διαδρομή (ενώ στην κανονική διαδρομή υπάρχουν 800 σκαλοπάτια). Για τέτοια επίσκεψη υπάρχουν μόνο περιορισμένες θέσεις.

Μπορεί να γίνει κράτηση μόνο για το άτομο/α με κινητικό πρόβλημα και τον/την βοηθό του. Η υπόλοιπη οικογένειά μπορεί να επισκεφθεί την κανονική τουριστική διαδρομή. Υπάρχει επίσης ένα καροτσάκι που θα μπορούσε να δανειστεί (δωρεάν).

Ο Ξεναγός μας πάλι μπορεί να σας συνοδέψει με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες τιμές.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Αουσβιτς και Βιελίτζκα (Combo)

Σε αρκετές περιπτώσεις είτε δεν έχουμε χρόνο, είτε νομίζουμε ότι δεν έχουμε, έτσι θέλουμε να κάνουμε και τα δύο σε μέρα να τελειώνουμε. Ο χρόνος για να γίνει το αλατωρυχείο είναι περίπου 4 με 4,5 ώρες και το Άουσβιτς περίπου 6,5 με 7 ώρες.

Βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές από την Κρακοβία, αλλά σίγουρα βολεύει να μην μπείτε μέσα στην πόλη και να πάτε απευθείας από το ένα στο άλλο. Για να γίνουν σε μία μέρα στα Ελληνικά είναι καλύτερα να έχετε ιδιωτική μεταφορά: Κρακοβία - Άουσβιτς Ι - Άουσβιτς ΙΙ - Βιελίτζκα - Κρακοβία.

Κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να βγει και με λεωφορείο. Επίσης σε ειδικές περιπτώσεις μπορούμε να αναμίξουμε τον τρόπο μεταφοράς. Με λεωφορείο για να γίνει είναι αρκετά κουραστικό, καθώς είναι σχεδόν 10 χιλιόμετρα συνολικό περπάτημα. Δεν συνιστάται για μικρά παιδιά.

Το συνολικό κόστος είναι το Κόστος της ξενάγησης για το Άουσβιτς + το Κόστος Ξενάγησης για Βιελίτζκα.

Εάν γνωρίζετε όλοι αγγλικά, τότε σας συστήνω να πάρετε ένα κόμπο τουρ στα Αγγλικά. Μπορείτε να βρείτε αρκετές καλές επιλογές από διάφορες εταιρίες εδώ: Άουσβιτς και Βιελίτζκα σε 1 μέρα από Κρακοβία αλλά και εδώ Άουσβιτς και Αλατωρυχείο σε μία μέρα.

Φυσικά, εάν έχετε μικρά παιδιά, τότε σας συστήνω να το σπάσετε σε 2 μέρες αν υπάρχει δυνατότητα. Εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια ή διευκρίνηση, παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα.

Μεταβείτε Στην Αρχή

Σας Ευχαριστούμε!
ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΡΑΚΟΒΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Disclosure Notes:

Some links on this page are affiliate links. Meaning, at no extra cost to you, I will earn a small commission, only if you book something through my links!

I recommend only the best-known companies and products!

Are you a Travel Writer? Register with GetYourGuide and start making money by recommending amazing tours worldwide. Find More info in the How to Make Money Online article

Many images on this website come from Pixabay - Free License.

Other images are mine and for the rest, I should have a link to the source of the picture.

Things Change from Time to Time! Have you seen anything wrong? Please send a message in order to correct it! Thank you for visiting ToursPoland.Com.