Η είσοδος του αλατωρυχείου στην Βιελίτζκα

Αλατωρυχείο Βιελίτζκα στα Ελληνικά (Wieliczka Salt Mine Greek)

Δείτε το διάσημο αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα (Wieliczka Salt Mine in Greek) στα Ελληνικά. Ο Ελληνόφωνος συνοδός μας σας συνοδεύει από την Κρακοβία και καθόλη την διάρκεια. Υπάρχει ευελιξία και στον τρόπο μεταφοράς.


 Δείτε το Αλατωρυχείο Βιελίτζκα στα Ελληνικά

«Wieliczka Salt Mine Greek-speaking Tour from Krakow»

Το αλατωρυχείο βρίσκεται στην λίστα της UNESCO και είναι ένας πανέμορφος υπόγειος κόσμος από αλάτι ο οποίος σας περιμένει να τον ανακαλύψετε.

Το αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα για άτομα με αναπηρίες

Το αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα για άτομα με αναπηρία

Μεταβείτε στο Θέμα Που Σας Ενδιαφέρει:
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ -- ΑΚΥΡΩΣΗ
Άουσβιτς Και Αλατωρυχείο Σε Μία Μέρα

Γενικά για το Αλατωρυχείο Βιελίτζκα

Το αλατωρυχείο στη Wieliczka (Wieliczka Salt Mine) είναι ένα από τα πολυτιμότερα μνημεία της Πολωνίας. Δέχεται επισκέψεις από ένα εκατομμύριο ανθρώπους από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Θα κατέβετε 140 μέτρα κάτω από την γη σε ένα από τα παλαιότερα ορυχεία εργασίας στον κόσμο. Εκεί θα θαυμάσετε πανέμορφα γλυπτά, αγάλματα και πολλά άλλα, όλα κατασκευασμένα από αλάτι.

Βρίσκεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1978. Το ορυχείο είναι προϊόν εργασίας δεκάδων γενεών ανθρακωρύχων και η ιστορία του αλατιού της Wieliczka είναι παλαιότερη των 700 ετών.

Underground Church WieliczkaΥπόγεια Εκκλησία μέσα ατο αλατωρυχείο Wieliczka

Γνωρίζετε Ότι?

Τα παλαιότερα ίχνη ανθρωπίνων καταυλισμών στα πολωνικά εδάφη που χρονολογούνται πριν από 500.000 χρόνια (Κάτω Παλαιολιθική) ανακαλύφθηκαν στην Trzebnica κοντά στο Wroclaw. Πολύ πιθανότατα αυτό να ήταν μια περιοχή κάμπινγκ κυνηγών ταράνδων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

Η τουριστική διαδρομή

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη και ομορφότερη διαδρομή, την οποία παίρνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αυτή η διαδρομή ξεκινά από το σημείο Danilowicz. Ο ξεναγός μας θα φροντίσει να μάθετε τα πάντα για την ιστορία του ορυχείου και τα μυστικά του. Θα δείτε θαυμάσιους θαλάμους χαραγμένους στο πετρώδες αλάτι.

vieliczka alatorixio estiatorio

Καταπληκτικές υπόγειες λίμνες αλατιού, μεγαλοπρεπές ξύλινες κατασκευές και μοναδικά αγάλματα από αλάτι. Σχεδόν 3 χιλιόμετρα υπόγειων διαδρόμων με 800 σκαλοπάτια, από τα οποία τα 350 κατεβαίνουν για να φτάσετε στο βάθος των 135 μέτρων υπόγεια.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μέχρι τώρα η τουριστική διαδρομή έχει επισκεφθεί περισσότερους από 43.026.898 επισκέπτες.


ΓΕΝΙΚA (Wieliczka Salt Mine Tour in Greek)

Στην Βιελίτζκα βρίσκεται το διάσημο αλατωρυχείο που είναι στην λίστα της UNESCO και ένα από τα πράγματα που σίγουρα πρέπει να δείτε από την Κρακοβία. Η ξενάγηση μπορεί να γίνει με δικό σας μεταφορικό από το ξενοδοχείο σας, με λεωφορείο από κεντρικό σημείο ή με ιδιωτική μεταφορά από το ξενοδοχείο σας.

Ο ξεναγός μας θα σας συναντήσει στην Κρακοβία και θα σας συνοδέψει στο Αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα.

panemorfa xromata glipta apo alati

Εκεί θα κάνετε την ξενάγηση μέσα στο αλατωρυχείο Βιελίτζκα (Wieliczka Salt Mine) στα Ελληνικά είτε σαν μετάφραση με Πολωνικό γκρουπ, είτε ιδιωτικά αν είστε άνω των 9 ατόμων.

Εάν καταστεί αναγκαίο, ο ξεναγός μας μπορεί να σας συναντήσει εκεί. Η τιμή είναι η ίδια. Όταν τελειώσετε θα γυρίσετε όλοι μαζί πάλι πίσω.


Μεταβείτε Στην Αρχή

ΚΟΣΤΟΣ (Wieliczka Salt Mine - Greek)

Οι παρακάτω τιμές είναι για να γίνει η ξενάγηση στα Ελληνικά ακολουθώντας Πολωνικό γκρουπ. Μπορεί να γίνει μόνο μέχρι 9-10 άτομα. Για μεγαλύτερα γκρουπ είναι καλύτερα να γίνει ιδιωτικό γκρουπ και θα πρέπει να πληρωθούν 20 ξενόγλωσσα εισιτήρια.

Όλες οι παρακάτω τιμές ισχύουν για όλο τον χρόνο εκτός από την περίοδο: [30.04.2022 - 30.09.2022]. Αυτή την περίοδο θα είναι +€2 το άτομο. Εάν έχετε αυτοκίνητο ενοικίασης, τότε είναι - €2 ΕΥΡΩ το άτομο από τον Πίνακα Α.

Τελικά, οι παρακάτω τιμές είναι με κανονικά εισιτήρια. Οικογένεια (2 ενήλικες και 2 παιδιά κάτω των 16 ετών), φοιτητές μέχρι 26 ετών και μαθητές με ταυτότητα, όπως και senior άνω των 65 ετών, δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο.

Α. Μεταφορά με Δημόσιες Συγκοινωνίες + Ελληνόφωνη Ξενάγηση

Η μεταφορά γίνεται με το Λεωφορείο 304 με Συνάντηση εδώΣυνολική Διάρκεια: Περίπου 5 ώρες.

2 ΑΤΟΜΑ 3 ΑΤΟΜΑ 4 ΑΤΟΜΑ 5 ΑΤΟΜΑ 6 ΑΤΟΜΑ
€77 / άτομο €59 / άτομο €51 / άτομο €45 / άτομο €42 / άτομο

Παράδειγμα: Εάν είστε 5 άτομα, τότε θα πληρώσετε συνολικά €225 (€45 x 5) τον υπόλοιπο καιρό και €235 (€47 x 5) όταν είναι μεταξύ 30.04.2022 - 30.09.2022. Για μεγαλύτερα γκρουπ είναι καλύτερα να έχετε μεταφορά, δείτε τον Πίνακα Β παρακάτω.

Περιλαμβάνει

  • Ελληνόφωνο Συνοδό/Ξεναγό από την Κρακοβία και καθόλη την διάρκεια.
  • Κόστος μεαφοράς με το λεωφορείο πήγαινε-έλα.
  • Εισιτήριο Εισόδου και Ελληνόφωνη ξενάγηση/μετάφραση μέσα στο Αλατωρυχείο στην τουριστική διαδρομή ακολουθώντας Πολωνικό γκρουπ.

Διαβάστε Κριτικές στο Google


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Β. Με Ιδιωτική Μεταφορά + Ελληνόφωνη Ξενάγηση (Private Transfer)

[Παραλαβή και Παράδοση στο Ξενοδοχείο Σας]. Συνολική Διάρκεια: Περίπου 4 ώρες.

2 ΑΤΟΜΑ 3 ΑΤΟΜΑ 4 ΑΤΟΜΑ 5 ΑΤΟΜΑ 6 ΑΤΟΜΑ 7-10 ΑΤΟΜΑ
€98 / άτομο €70 / άτομο €60 / άτομο €50 / άτομο €48 / άτομο €45 / άτομο

Διαβάστε Κριτικές στο Google

Παράδειγμα: Εάν είστε 5 άτομα, τότε θα πληρώσετε συνολικά €250 (€50 x 5) τον υπόλοιπο καιρό και €265 (€53 x 5) όταν είναι μεταξύ 30.04.2022 - 30.09.2022.

Μπορεί να συνδυαστεί και με παραλαβή από το αεροδρόμιο (+€45 ΕΥΡΩ / γκρουπ μέχρι 8 άτομα). Σε αυτή την περίπτωση θα συναντήσετε τον/την ξεναγό σας στο Αλατωρυχείο, Θα μπορούσε φυσικά να έρθει και στο αεροδρόμιο με επιπλέον κόστος.

Περιλαμβάνει

  • Ελληνόφωνο Συνοδό/Ξεναγό από την Κρακοβία και καθόλη την διάρκεια.
  • Κόστος μεταφοράς με παραλαβή και παράδοση στο ξενοδοχείο σας.
  • Εισιτήριο Εισόδου και Ελληνόφωνη ξενάγηση/μετάφραση μέσα στο Αλατωρυχείο στην τουριστική διαδρομή ακολουθώντας Πολωνικό γκρουπ.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Γ. Μόνο Μεταφορά - Χωρίς Ξενάγηση

Δεν περιλαμβάνει είσοδο αλλά ούτε και ξενάγηση. Είναι μόνο μεταφορά με παραλαβή και παράδοση στο ξενοδοχείο σας.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει είτε να κλείσετε μόνοι σας τα εισιτήρια σας από την σελίδα του Αλατωρυχείου (Individual Tickets σε Αγγλόφωνο γκρουπ), είτε να πάρετε τα εισιτήρια σας από το ταμείο την ίδια μέρα. Θα πρέπει να πάτε σε ώρες μη αιχμής.

1-2 people 3-4 people 5-8 people 9-20 people 21-32 people
€70 €75 €80 €160 €240


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Εισιτήρια

Συνήθως δεν αγοράζουμε εισιτήρια εκ των προτέρων για το αλατωρυχείο για να είμαστε καλυμμένοι σε περίπτωση ακύρωσης και επίσης να μην χρειάζεται να προπληρώσετε κάτι. Αυτά τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται αφού αγοραστούν. Μπορούν μόνο να μεταφερθούν σε άλλη μέρα / ώρα όταν υπάρχουν τουλάχιστον 5 εργάσιμες μέρες.

Υπάρχει πιθανότητα να περιμένετε για κάποιο χρονικό διάστημα (30 λεπτά - 1,5 ΩΡΑ περίπου) μέχρι να ξεκινήσει η ξενάγησή σας αλλά αυτό είναι κυρίως σε περιόδους αιχμής (Ιούλιο - Αύγουστο, Χριστούγεννα αλλά και σε τριήμερα ή και μεγάλες εορτές).

Κάνουμε συνήθως αυτά τα τουρ σε συγκεκριμένες ώρες, ούτως ώστε να μειώσουμε τον χρόνο αναμονής, αλλά ίσως κάποιες φορές να συμβεί κάτι που δεν το περιμέναμε. Εάν χρειαστεί μπορείτε να πιείτε καφεδάκι, να πάτε τουαλέτα και να δείτε τον χώρο εκεί γύρω που είναι πολύ όμορφος.

Ιδιωτικά Γκρουπ (2023)

Για να γίνει ιδιωτικό γκρουπ θα πρέπει να πληρώνονται τουλάχιστον 20 ξενόγλωσσα εισιτήρια. Τα ξενόγλωσσα εισιτήρια για το 2023 είναι 104,40 PLN το άτομο τον υπόλοιπο καιρό που είναι low-season. Για την περίοδο 30.04.2022 με 30.09.2022 είναι 113,40 PLN. Τα εισιτήρια αυτά θα πρέπει να προ-πληρωθούν.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Μεταβείτε Στην Αρχή

Ακύρωση

Κάνουμε τις ξεναγήσεις σε συγκεκριμένες ώρες, ούτως ώστε να μην αγοράζουμε εισιτήρια από πριν για γκρουπ μέχρι 9-10 άτομα. Τα παίρνουμε επιτόπου από το ταμείο την ημέρα της ξενάγησης και έτσι αποφεύγουμε οποιαδήποτε προβλήματα θα προέκυπταν από τυχόν ακύρωση.

Εάν δεν έχουμε πάρει εισιτήρια, δεν υπάρχει κανένα ρίσκο και μπορείτε να ακυρώσετε χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι και 48 ΩΡΕΣ πριν αλλά είναι καλύτερα να ακυρώνεται το συντομότερο δυνατόν, ειδικά όταν υπάρχουν και άλλα γκρουπ μαζί σας.

Φυσικά μπορούμε να αγοράσουμε εισιτήρια από πριν αν το ζητήσετε, αν θέλετε να πάτε σε συγκεκριμένη ώρα στην μέση της μέρας ή αν είναι περίοδος αιχμής ή Σάββατοκυρίακο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προπληρώσετε τα εισιτήρια σας και ακύρωση μπορεί να γίνει 3 εργάσιμες μέρες πριν από την μέρα της ξενάγησης.


Ξενάγηση στην Βιελίτζκα στα Αγγλικά

Μπορείτε να βρείτε πακέτο μεταφορά - εισιτήρια εδώ: Επιλογές για γκρουπ ξενάγηση στα ΑγγλικάΕπίσης, μπορείτε επίσης να κλείσετε τα εισιτήριά σας από την Σελίδα του Αλατωρυχείου και να πάτε με το λεωφορείο.

Εάν χρειάζεστε Ιδιωτική Μεταφορά από το ξενοδοχείο σας στην Κρακοβία να σας πάει στο Αλατωρυχείο Βιελίτζκα και μετά να σας γυρίσει πίσω στην Κρακοβία ή ακόμα και στο Άουσβιτς μέσα σε μία μέρα ή και σε δύο μέρες, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δείτε τις τιμές για ιδιωτική μεταφορά από Κρακοβία στο αλατωρυχείο Βιελίτζκα, Άουσβιτς, αλλά και για για τα δύο σε μία μέρα. Ο οδηγός μας θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο σας, θα σας πάει και θα περιμένει εκεί για να σας επιστρέψει πάλι πίσω στην Κρακοβία.

Wieliczka Salt Mine Miners Route

Βιελίτζκα για άτομα με αναπηρία

Ποιός είπε ότι όταν έχετε πρόβλημα κίνησης ή είστε σε αναπηρικό καροτσάκι, δεν μπορείτε να δείτε αυτό το πανέμορφο αλατορυχείο;

Το πιο όμορφο κομμάτι της Τουριστικής Διαδρομής είναι προσαρμοσμένο για χρήστες αναπηρικών καρεκλών. Θα μεταφερθείτε εκεί με μεταλλικό ανελκυστήρα, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει μια στάνταρ αναπηρική καρέκλα με μέγιστο πλάτος 59 cm.

Για τουρίστες που δεν μπορούν να κινούνται ανεξάρτητα, οργανώνονται εκδρομές (στα πολωνικά ή στα αγγλικά), καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου στις 9:00 και στις 17:00 ή και άλλες ώρες. Παρακαλώ ρωτήστε για διαθεσιμότητα.

Η επίσκεψη αυτή διαρκεί περίπου 1,5 ώρα. Δεν υπάρχουν σκαλιά σε αυτή τη διαδρομή (ενώ στην κανονική διαδρομή υπάρχουν 800 σκαλοπάτια). Για τέτοια επίσκεψη υπάρχουν μόνο περιορισμένες θέσεις.

Μπορεί να γίνει κράτηση μόνο για το άτομο/α με κινητικό πρόβλημα και τον/την βοηθό του. Η υπόλοιπη οικογένειά μπορεί να επισκεφθεί την κανονική τουριστική διαδρομή.

Υπάρχει επίσης ένα καροτσάκι που θα μπορούσε να δανειστεί (δωρεάν).

Ο Ξεναγός μας πάλι μπορεί να σας συνοδέψει με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες τιμές.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Αουσβιτς και Βιελίτζκα (Combo)

Σε αρκετές περιπτώσεις είτε δεν έχουμε χρόνο, είτε νομίζουμε ότι δεν έχουμε, έτσι θέλουμε να κάνουμε και τα δύο σε μέρα να τελειώνουμε. Ο χρόνος για να γίνει το αλατωρυχείο είναι περίπου 4 με 4,5 ώρες και το Άουσβιτς περίπου 6,5 με 7 ώρες.

Βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές από την Κρακοβία, αλλά σίγουρα βολεύει να μην μπείτε μέσα στην πόλη και να πάτε απευθείας από το ένα στο άλλο. Για να γίνουν σε μία μέρα στα Ελληνικά είναι καλύτερα να έχετε ιδιωτική μεταφορά: Κρακοβία - Άουσβιτς Ι - Άουσβιτς ΙΙ - Βιελίτζκα - Κρακοβία.

Κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να βγει και με λεωφορείο. Επίσης σε ειδικές περιπτώσεις μπορούμε να αναμίξουμε τον τρόπο μεταφοράς. Με λεωφορείο για να γίνει είναι αρκετά κουραστικό, καθώς είναι σχεδόν 10 χιλιόμετρα συνολικό περπάτημα. Δεν συνιστάται για μικρά παιδιά.

Το συνολικό κόστος είναι το Κόστος της ξενάγησης για το Άουσβιτς + το Κόστος Ξενάγησης για Βιελίτζκα.

Εάν γνωρίζετε όλοι αγγλικά, τότε σας συστήνω να πάρετε ένα κόμπο τουρ στα Αγγλικά. Μπορείτε να βρείτε αρκετές καλές επιλογές από διάφορες εταιρίες εδώ: Άουσβιτς και Βιελίτζκα σε 1 μέρα από Κρακοβία αλλά και εδώ Άουσβιτς και Αλατωρυχείο σε μία μέρα.

Φυσικά, εάν έχετε μικρά παιδιά, τότε σας συστήνω να το σπάσετε σε 2 μέρες αν υπάρχει δυνατότητα. Εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια ή διευκρίνηση, παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα.

Wieliczka Salt Mine Salt Figures

Μεταβείτε Στην Αρχή

Σας Ευχαριστούμε!
ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΡΑΚΟΒΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Disclosure Notes:

Some links on this page are affiliate links. Meaning, at no extra cost to you, I will earn a small commission, only if you book something through my links!

I recommend only the best-known companies and products!

Are you a Travel Writer? Register with GetYourGuide and start making money by recommending amazing tours worldwide. Find More info in the How to Make Money Online article

Many images on this website come from Pixabay - Free License.

Other images are mine and for the rest, I should have a link to the source of the picture.

Things Change from Time to Time! Have you seen anything wrong? Please send a message in order to correct it! Thank you for visiting ToursPoland.Com.

Last modification: Wed 22 Mar 2023