iVisa.com

Η είσοδος του αλατωρυχείου στην Βιελίτζκα

Αλατωρυχείο Βιελίτζκα στα Ελληνικά (Wieliczka Salt Mine Greek)

Δείτε το διάσημο αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα (Wieliczka Salt Mine in Greek) στα Ελληνικά. Ο Ελληνόφωνος συνοδός μας σας συνοδεύει από την Κρακοβία και καθόλη την διάρκεια. Υπάρχει ευελιξία και στον τρόπο μεταφοράς.


 Δείτε το Αλατωρυχείο Βιελίτζκα στα Ελληνικά

«Wieliczka Salt Mine Greek-speaking Tour from Krakow»

Το αλατωρυχείο βρίσκεται στην λίστα της UNESCO και είναι ένας πανέμορφος υπόγειος κόσμος από αλάτι ο οποίος σας περιμένει να τον ανακαλύψετε.

Το αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα για άτομα με αναπηρίες

Μεταβείτε στο Θέμα Που Σας Ενδιαφέρει:
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ -- ΑΚΥΡΩΣΗ
Άουσβιτς Και Αλατωρυχείο Σε Μία Μέρα

Παρακαλώ Προγραμματίστε την Επίσκεψη σας το Συντομότερο Δυνατόν!


Γενικά για το Αλατωρυχείο Βιελίτζκα

Το αλατωρυχείο στη Wieliczka (Wieliczka Salt Mine) είναι ένα από τα πολυτιμότερα μνημεία της Πολωνίας. Δέχεται επισκέψεις από ένα εκατομμύριο ανθρώπους από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Φτάνωντας εκεί, θα κατέβετε 140 μέτρα κάτω από την γη σε ένα από τα παλαιότερα ορυχεία εργασίας στον κόσμο όπου θα θαυμάσετε πανέμορφα γλυπτά, αγάλματα και πολλά άλλα εκθέματα κατασκευασμένα από αλάτι.

Βρίσκεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1978 και είναι προϊόν εργασίας δεκάδων γενεών ανθρακωρύχων. Η ιστορία του αλατιού της Wieliczka είναι παλαιότερη των 700 ετών.

Υπόγεια Εκκλησία μέσα ατο αλατωρυχείο Wieliczka

Γνωρίζετε Ότι?

Τα παλαιότερα ίχνη ανθρωπίνων καταυλισμών στα πολωνικά εδάφη που χρονολογούνται πριν από 500.000 χρόνια (Κάτω Παλαιολιθική) ανακαλύφθηκαν στην Trzebnica κοντά στο Wroclaw. Πολύ πιθανότατα αυτό να ήταν μια περιοχή κάμπινγκ κυνηγών ταράνδων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

Η τουριστική διαδρομή

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη και ομορφότερη διαδρομή, την οποία παίρνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αυτή η διαδρομή ξεκινά από το σημείο Danilowicz. Ο ξεναγός μας θα φροντίσει να μάθετε τα πάντα για την ιστορία του ορυχείου και τα μυστικά του. Θα δείτε θαυμάσιους θαλάμους χαραγμένους στο πετρώδες αλάτι.

Καταπληκτικές υπόγειες λίμνες αλατιού, μεγαλοπρεπές ξύλινες κατασκευές και μοναδικά αγάλματα από αλάτι. Σχεδόν 3,5 χιλιόμετρα υπόγειων διαδρόμων με 800 σκαλοπάτια, από τα οποία τα 350 κατεβαίνουν για να φτάσετε στο βάθος των 135 μέτρων υπόγεια.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μέχρι τώρα [2022] η τουριστική διαδρομή έχει επισκεφθεί περισσότερους από 43.026.898 επισκέπτες.


ΓΕΝΙΚA (Wieliczka Salt Mine Tour in Greek)

Στην Βιελίτζκα βρίσκεται το διάσημο αλατωρυχείο που είναι στην λίστα της UNESCO και ένα από τα πράγματα που σίγουρα πρέπει να δείτε από την Κρακοβία. Η ξενάγηση μπορεί να γίνει με δικό σας μεταφορικό από το ξενοδοχείο σας, με λεωφορείο από κεντρικό σημείο ή με ιδιωτική μεταφορά από το ξενοδοχείο σας.

Ο ξεναγός μας θα σας συναντήσει στην Κρακοβία και θα σας συνοδέψει στο Αλατωρυχείο στην Βιελίτζκα.

Εκεί θα κάνετε την ξενάγηση μέσα στο αλατωρυχείο Βιελίτζκα (Wieliczka Salt Mine) στα Ελληνικά. Εάν καταστεί αναγκαίο, ο ξεναγός μας μπορεί να σας συναντήσει εκεί. 


Μεταβείτε Στην Αρχή

ΚΟΣΤΟΣ (Wieliczka Salt Mine - Greek) - 2024


1. Μεταφορά + Ελληνόφωνη Ξενάγηση Στο Αλατωρυχείο

Δυστυχώς το Αλατωρυχείο δεν μας επιτρέπει πλέον (από 7/5/2024) να κάνουμε μικρά γκρουπάκια μέσα σε Πολωνικό γκρουπ και να κάνουμε μετάφραση. Μπορούμε να κάνουμε μόνο ιδιωτικά γκρουπ.

Τα ιδιωτικά γκρουπ για να γίνουν έχουν MINIMUM κόστος για εισιτήρια μόνο περίπου €640 ΕΥΡΩ + Μεταφορά + ο επιπλέον ξεναγός μας που θα σας συνοδέψει και θα σας κάνει την ξενάγηση/μετάφραση στα Ελληνικά!

Α. Το κόστος για Γκρουπ 18+ ΑΤΟΜΑ είναι €55 το ενήλικο άτομο και €50 το άτομο για τα παιδιά, φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών!

Β. Χωρίς μεταφορά είναι €45 το ενήλικο άτομο και €40 το άτομο για παιδιά, φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών!

** Παιδιά κάτω των 4-ων ετών είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Περιλαμβάνει

  • Επιπλέον Ελληνόφωνο Συνοδό / Ξεναγό από την Κρακοβία και το εισιτήριο του.
  • Μεταφορά με παραλαβή και παράδοση στο ξενοδοχείο σας ή από κάποιο κοντινό σημείο που μπορεί να σταματήσει το λεωφορείο. Ίσως και κάποιο μακρύτερο σημείο ανάλογα που μένετε.
  • Εισιτήριο Εισόδου και Ελληνόφωνη ξενάγηση/μετάφραση μέσα στο Αλατωρυχείο στην τουριστική διαδρομή σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΚΡΟΥΠ [Περίπου 2,5 ώρες].


2. Μεταφορά + Ξενάγηση σε Αγγλόφωνο Γκρουπ

Η μεταφορά γίνεται ιδιωτικά και η ξενάγηση είναι σε γκρουπ με άλλα άτομα στα Αγγλικά.

2 ATOMA 3 ΑΤΟΜΑ 4 ΑΤΟΜΑ 5-8 ΑΤΟΜΑ
€78 / άτομο €65 / άτομο €60 / άτομο €55 / άτομο

** Παιδιά, Φοιτητές μέχρι 26 ετών, Seniors άνω των 65 ετών είναι: -€5 από την αναγραφόμενη τιμή! Παιδιά κάτω από 4-ων ετών είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Περιλαμβάνει

  • Μεταφορά με παραλαβή και παράδοση στο ξενοδοχείο σας.
  • Εισιτήριο Εισόδου και Αγγλόφωνη ξενάγηση μέσα στο Αλατωρυχείο στην τουριστική διαδρομή σε ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΓΚΡΟΥΠ [Περίπου 2,5 ώρες].


3. Μόνο Μεταφορά (Χωρίς Ξενάγηση)

Δεν περιλαμβάνει είσοδο και ξενάγηση. Είναι μόνο μεταφορά με παραλαβή και παράδοση στο ξενοδοχείο σας + αναμονή στο Αλατωρυχείο και επιστροφή.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αγοράσετε μόνοι σας τα εισιτήρια σας από την σελίδα του Αλατωρυχείου (Individual Tickets σε Αγγλόφωνο γκρουπ - Tourist Route).

1-4 people 5-8 people 9-16 people 17-22 people
€90 €100 €200 €260

Περιλαμβάνει

  • Μεταφορά με παραλαβή και παράδοση στο ξενοδοχείο σας.
  • Αναμονή στο Αλατωρυχείο για περίπου 3,5 ΩΡΕΣ.

** Υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερα γκρουπ. Παρακαλώ ζητήστε προσφορά.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Μεταβείτε Στην Αρχή

Ακύρωση

Κανονικά Εισιτήρια

Η ακύρωση είναι 5 εργάσιμες μέρες πριν από την μέρα της ξενάγησης. Θα πρέπει να αγοράζουμε εισιτήρια από πριν για καλύτερη οργάνωση και αποφυγή αναμονής στο ταμείο. Όλα τα εισιτήρια προ-πληρώνονται.

Ιδιωτικά Γκρουπ (2024)

Για να γίνει ιδιωτικό γκρουπ θα πρέπει να πληρώνονται τουλάχιστον 20 ξενόγλωσσα εισιτήρια. Τα ξενόγλωσσα εισιτήρια για το 2024 είναι 122 PLN το άτομο τον υπόλοιπο καιρό που είναι low-season. Για την περίοδο 30.04.2024 με 30.09.2024 είναι 134 PLN. Τα εισιτήρια αυτά θα πρέπει να προ-πληρωθούν.

Η ακύρωση είναι 5 εργάσιμες μέρες πριν από την μέρα της ξενάγησης.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ξενάγηση στην Βιελίτζκα στα Αγγλικά

Μπορείτε να βρείτε πακέτο μεταφορά - εισιτήρια εδώ: Επιλογές για γκρουπ ξενάγηση στα ΑγγλικάΕπίσης, μπορείτε επίσης να κλείσετε τα εισιτήριά σας από την Σελίδα του Αλατωρυχείου και να πάτε με το λεωφορείο.

Εάν χρειάζεστε Ιδιωτική Μεταφορά από το ξενοδοχείο σας στην Κρακοβία να σας πάει στο Αλατωρυχείο Βιελίτζκα και μετά να σας γυρίσει πίσω στην Κρακοβία ή ακόμα και στο Άουσβιτς μέσα σε μία μέρα ή και σε δύο μέρες, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δείτε τις τιμές για ιδιωτική μεταφορά από Κρακοβία στο αλατωρυχείο Βιελίτζκα, Άουσβιτς, αλλά και για για τα δύο σε μία μέρα. Ο οδηγός μας θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο σας, θα σας πάει και θα περιμένει εκεί για να σας επιστρέψει πάλι πίσω στην Κρακοβία.

Βιελίτζκα για άτομα με αναπηρία

Ποιός είπε ότι όταν έχετε πρόβλημα κίνησης ή είστε σε αναπηρικό καροτσάκι, δεν μπορείτε να δείτε αυτό το πανέμορφο αλατορυχείο;

Το πιο όμορφο κομμάτι της Τουριστικής Διαδρομής είναι προσαρμοσμένο για χρήστες αναπηρικών καρεκλών. Θα μεταφερθείτε εκεί με μεταλλικό ανελκυστήρα, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει μια στάνταρ αναπηρική καρέκλα με μέγιστο πλάτος 59 cm.

Για τουρίστες που δεν μπορούν να κινούνται ανεξάρτητα, οργανώνονται εκδρομές (στα πολωνικά ή στα αγγλικά), καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου στις 9:00 και στις 17:00 ή και άλλες ώρες. Παρακαλώ ρωτήστε για διαθεσιμότητα.

Η επίσκεψη αυτή διαρκεί περίπου 1,5 ώρα. Δεν υπάρχουν σκαλιά σε αυτή τη διαδρομή (ενώ στην κανονική διαδρομή υπάρχουν 800 σκαλοπάτια). Για τέτοια επίσκεψη υπάρχουν μόνο περιορισμένες θέσεις.

Μπορεί να γίνει κράτηση μόνο για το άτομο/α με κινητικό πρόβλημα και τον/την βοηθό του. Η υπόλοιπη οικογένειά μπορεί να επισκεφθεί την κανονική τουριστική διαδρομή. Υπάρχει επίσης ένα καροτσάκι που θα μπορούσε να δανειστεί (δωρεάν).


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Αουσβιτς και Βιελίτζκα (Combo)

Σε αρκετές περιπτώσεις είτε δεν έχουμε χρόνο, είτε νομίζουμε ότι δεν έχουμε, έτσι θέλουμε να κάνουμε και τα δύο σε μέρα να τελειώνουμε. Ο χρόνος για να γίνει το αλατωρυχείο είναι περίπου 4 με 4,5 ώρες και το Άουσβιτς περίπου 6,5 με 7 ώρες.

Βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές από την Κρακοβία, αλλά σίγουρα βολεύει να μην μπείτε μέσα στην πόλη και να πάτε απευθείας από το ένα στο άλλο. Για να γίνουν σε μία μέρα στα Ελληνικά είναι καλύτερα να έχετε ιδιωτική μεταφορά: Κρακοβία - Άουσβιτς Ι - Άουσβιτς ΙΙ - Βιελίτζκα - Κρακοβία.

Κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να βγει και με λεωφορείο. Επίσης σε ειδικές περιπτώσεις μπορούμε να αναμίξουμε τον τρόπο μεταφοράς. Με λεωφορείο για να γίνει είναι αρκετά κουραστικό, καθώς είναι σχεδόν 10 χιλιόμετρα συνολικό περπάτημα. Δεν συνιστάται για μικρά παιδιά.

Το συνολικό κόστος είναι το Κόστος της ξενάγησης για το Άουσβιτς + το Κόστος Ξενάγησης για Βιελίτζκα.

Εάν γνωρίζετε όλοι αγγλικά, τότε σας συστήνω να πάρετε ένα κόμπο τουρ στα Αγγλικά. Μπορείτε να βρείτε αρκετές καλές επιλογές από διάφορες εταιρίες εδώ: Άουσβιτς και Βιελίτζκα σε 1 μέρα από Κρακοβία αλλά και εδώ Άουσβιτς και Αλατωρυχείο σε μία μέρα.

Φυσικά, εάν έχετε μικρά παιδιά, τότε σας συστήνω να το σπάσετε σε 2 μέρες αν υπάρχει δυνατότητα. Εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια ή διευκρίνηση, παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα.

Μεταβείτε Στην Αρχή

Σας Ευχαριστούμε!
ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΡΑΚΟΒΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Disclosure Notes:

Some links on this page are affiliate links. Meaning, at no extra cost to you, I will earn a small commission, only if you book something through my links!

I recommend only the best-known companies and products!

Are you a Travel Writer? Register with GetYourGuide and start making money by recommending amazing tours worldwide. Find More info in the How to Make Money Online article

Many images on this website come from Pixabay - Free License.

Other images are mine and for the rest, I should have a link to the source of the picture.

Things Change from Time to Time! Have you seen anything wrong? Please send a message in order to correct it! Thank you for visiting ToursPoland.Com.