Save On FlightsCheap Flights

Γυναίκα που κρατάει ένα παιδί στην αγκαλιά της με μάσκα

Κορονοϊός στην Πολωνία - Rapid Test - Travel

Ταξιδεύεται σύντομα στην Πολωνία και ακούτε διάφορα και δεν ξέρετε τι ακριβώς ισχύει; Παρακάτω θα παραθέσουμε που ακριβώς θα πρέπει να κοιτάξετε για να βρείτε τις σωστές πληροφορίες.


Πολωνία - Ελλάδα - Κύπρος: Ταξίδι και Κορονοϊός.

Ίσως κανένας να μην περίμενε όταν είχε ξεκινήσει όλη αυτή η ιστορία με τον Κορονοϊό ότι μέχρι και σήμερα η κατάσταση θα ήταν τόσο τραγική. Ευρωπαικά πιστοποιητικά, διαχωρισμός των ανθρώπων, περιορισμοί, όπως και άλλα έχουν πλέον μπει για τα καλά στην ζωή μας.

Κατά την γνώμη μου και φυσικά εφόσον δεν υπάρχει lockdown δεν θα έπερεπε να ακυρώνουμε τις διακοπές μας. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να ελέγξουμε και τι θα πρέπει να γνωρίζουμε πριν από το ταξίδι μας στην Πολωνία, αλλά και μετά για την επιστροφή μας πίσω στην πατρίδα.

Δεν θα παραθέσω εδώ πληροφορίες οι οποίες μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή αλλά θα σας παραπέμπσω στους σωστούς συνδέσμους που θα βρείτε την τελευταία ενημέρωση.

covid 19

Δείτε τις υπηρεσίες μας: Ελληνόφωνα Leader Group, Guides and Transfers in Poland


Πολωνία

Τον τελευταίο καιρό (τέλος του 2021) στην Πολωνία υπάρχει μια γενική χαλάρωση με το θέμα αν και η Πολωνία ήταν από τις πρώτες χώρες που είχε κάνει lockdown στα αρχικά στάδια και παρόλο τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που παρατηρείτε τους τελευταίους μήνες.

Η φήμη που διαδίδεται είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να δώσουν στις επιχειρήσεις μετά από ένα δεύτερο lockdown. Αν και η κατάσταση για αρκετές δουλειές στην γαστρονομία και τον τουρισμό είναι τραγική, εφόσον έχουν το δικαίωμα να δουλεύουν, τότε δεν τους δίνονται χρήματα.

Από την άλλη πλευρά τα μέτρα που επικρατούν είναι σχετικά χαλαρά. Έχουν φυσικά κλείσει στις 15/12/2021 τα clubs που μέχρι τότε οργίαζαν ανεξέλεγκτα γεμάτα κόσμο χωρίς μάσκες και χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο. Επίσης αρκετά σχολεία άρχισαν και πάλι την μάθηση εξ αποστάσεως. Μειώθηκαν λίγο τα νούμερα αλλά παραμένουν υψηλά.

Τι χρειάζομαι για να Ταξιδέψω στην Πολωνία;

Το πιο σημαντικό που θα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το που να ψάξετε για πληροφορίες σχετικά με το τι χρειάζεται για να μπείτε στην Πολωνία, είναι η σελίδα εδώ: «TRAVEL».

Μέτρα και Περιορισμοί

Μετά από αυτό, εάν θέλετε να δείτε τι μέτρα επικρατούν στο εσωτερικό της χώρας, θα πρέπει να κοιτάξετε εδώ: «TEMPORARY LIMITATIONS». Αν και από το τι γράφει εκεί στο τι ακριβώς γίνεται τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες δεν αντιπροσωπεύει πλήρως την κατάσταση.

Δυστυχώς πολλοί δεν τηρούν καθόλου τους περιορισμούς και σε αρκετές περιπτώσεις είναι λες και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Εργαστήρια στην Κρακοβία για Rapid Test

Εάν είστε 3 άτομα και πάνω, μπορείτε να κλέισετε να κάνετε το τεστ στο ξενοδοχείο σας και πληρώνετε επιπλέον 200 ζλότυ. Παράδειγμα το rapid test antigen στα Αγγλικά είναι 120 PLN και είστε 3 άτομα, τότε θα πληρώσετε συνολικά: 560 PLN. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: «Τεστ Covid στο Ξενοδοχείο μου». Υπάρχει μόνο για Κρακοβία, Λούμπλιν και Τόρουν.

Κάποια από τα εργαστήρια στην Κρακοβία στα οποία θα μπορούσατε να κάνετε το απαιτούμενο τεστ για να γυρίσετε πίσω στην Ελλάδα. Οι τιμές κυμαίνονται από 94 PLN - 165 PLN. Πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριο (το έγγραφο που θα ταξιδέψετε δηλαδή) και να τους ζητήσετε certificate στα αγγλικά.

 • Mikołaja Kopernika 8 (https://maps.app.goo.gl/ZxKcdgVcEtjQWkcdA) - Χωρίς ραντεβού - Ουρά. Αποτελέσματα σε 20 λεπτά στα Αγγλικά. Diagnotyka: https://diag.pl/pacjent/kontakt/
 • Medicina, Barska 12, 30-307 Kraków (είναι το πιο οικονομικό: 99 zloty) - Χωρίς ραντεβού - Ουρά. Αποτελέσματα σε 20 λεπτά. Καθημερινές 16:00 - 19:00 και Σάββατο 9:00 - 12:00.
 • Szpital Dworska - Dworska 1B, 30-314 Kraków - Τηλέφωνο: 123522525 «www.dworska.pl»
 • Αεροδρόμιο Κρακοβίας - 24 ΩΡΕΣ - Κλείνετε ραντεβού ηλεκτρονικά: KRAKOW AIRPORT TEST (Rapid Antigen - αποτελέσματα σε 25 λεπτά)
 • Gycentrum (0048 600466592) - TEST RT-PCR με κωδικό: lato2021! ή pcr2021! (249 zł) -- Antigen -- με κωδικό: antigenowy2021! (94 PLN)
  Αυτό το κλείνετε ηλεκτρονικά γεμίζωντας την φόρμα εδώ: ΚΡΑΤΗΣΗ.
 • MEDICOVER / LUXMED και πολλά άλλα.

couple airport waiting masks

Εργαστήριο στην Βαρσοβία

Προτείνουμε το παρακάτω εργαστήριο το οποίο βρίσκεται απέναντι από το ΚΙΝΟΤΕΚΑ κάτω από Palace of Culture (από την πλευρά της Aleje Jerozolimskie). Χωρίς ραντεβού - Ουρά - 100 ζλότυ. Σημείο: «https://goo.gl/maps/v4Rwy4uz4UYnVNSX9».

Εκεί δίπλα από αυτό υπάρχει ακόμα ένα.


ΕΛΛΑΔΑ

Πιστεύω πως γνωρίζεται καλύτερα από εμάς εδώ τι γίνεται στην Ελλάδα. Σχετικά με το τι ζητάνε για να επιστρέψετε ή να ταξιδέψετε στην Ελλάδα, θα πρέπει να κοιτάξετε εδώ: «ΕΛΛΑΔΑ - ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ».

Για εξειδικευμένες πληροφορίες ή και βοήθεια, παρακαλώ να απευθύνεστε στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Βαρσοβία. Καλύτερα με αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 • Διεύθυνση : Ul.Gornoslaska 35, 00-432 Warszawa
 • Τηλέφωνο : (+4822) 6229460-1 
 • Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: +48 577320444
 • E-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
 • Web: «www.mfa.gr/warsaw»

people protective suites


ΚΥΠΡΟΣ

Σχετικά με το χρειάζεστε για να επιστρέψετε ή να ταξιδέψετε στην Κύπρο, θα πρέπει να κοιτάξετε εδώ: «ΚΥΠΡΟΣ - ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ».

Για εξειδικευμένες πληροφορίες ή και βοήθεια, παρακαλώ να απευθύνεστε στην πρεσβεία της Κύπρου στην Βαρσοβία. Καλύτερα με αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 • Διεύθυνση: ul. Jarosława Dąbrowskiego 70
 • Τηλέφωνα: (+48228444577) - (+48228440816)
 • E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Web: «http://www.mfa.gov.cy/mfa/Embassies/Embassy_Warsaw.nsf»

Σας Ευχαριστούμε που Διαβάσατε!
Ευχόμαστε ένα ασφαλές Ταξίδι χωρίς Προβλήματα!

Subscribe

* indicates required

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ